Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το «προφίλ» του αθλητικού σωματείου!

 

Μια καρδιά που χτυπά δυνατά και για σένα καίει… Μια ψυχή η οποία εμφανίστηκε, προ αρκετών ετών, για να παιδεύει και μια αθλητική φωνή, η οποία εντός και εκτός της Κω μαγεύει…

Πρόκειται για τον Α.Ο.Αθλοπαιδιών, ο οποίος εδρεύει στα Δωδεκάνησα, λειτουργεί με άριστα και όχι άνισα και χαρίζει, καθημερινά, στον κόσμο στιγμές ξεχωριστές με έργα κατάλληλα…

Συνεργάτης στον σκοπό αυτό ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος ως σύλλογος αθλητικός πρόσφερε, προ ετών, το ερέθισμα για την σύσταση του Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω, δίχως ο στόχος να είναι κερδοσκοπικός… Ακολούθησε η δημιουργία των ομάδων βόλεϊ και Μπιτς βόλεϊ  με το νησιώτικο σωματείο να κινείται γρήγορα και όχι σαν τρόλεϊ, προκαλώντας στο κοινό θετικές εντυπώσεις και ποικίλες απόψεις…

Εν έτη 2018, το καμάρι του νησιού μοιάζει με μικρό «λιονταράκι» του αθλητισμού, ενώ τα μέλη αυτού διαμορφώνουν στον κοινωνικό χώρο μια περίφημη εικόνα, η οποία μοιάζει με το δικό τους καλύτερο δώρο… Ένα ιδιόμορφο «προφίλ», με χαρακτήρα ήπιο και ταπεινό, ικανό, όμως, να σταδιοδρομήσει επάξια στον αθλητισμό και να μετατραπεί στου νησιού το αφεντικό… Άλλωστε, ο Α.Ο.Αθλοπαιδιών Κω έχει γίνει, πλέον, ένα σωματείο γνωστό, αφού λειτουργεί με τρόπο εξαιρετικό, ο οποίος απεικονίζεται, περίτρανα, μέσα από τον ιστότοπο αυτόν…

 

 

Από http://www.aoathlopaidionko.gr

 

 

«Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν, στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, η οποία και λειτουργούσε στο νησί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η προτροπή των γονιών των παιδιών, μας ώθησε στο να δημιουργήσουμε ένα νέο σύλλογο που να μπορεί να λειτουργεί έξω από τα συνηθισμένα των συλλόγων του νησιού και να μπορεί να φιλοξενεί όσους αθλητές μεγαλώνοντας φεύγουν από τα τμήματα υποδομής της σχολής και δεν θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε συλλόγους του νησιού. Παράλληλα οι δραστηριότητες του τεχνικού υπεύθυνου του συλλόγου στο χώρο του βόλεϊ με την δημιουργία τμήματος βόλεϊ για παιδιά μικρής ηλικίας από το 2002, βρήκαν διέξοδο στην ίδρυση του συλλόγου, ο οποίος και φιλοξένησε αρχικά τις δράσεις αυτές.

Ο σύλλογος ονομάστηκε Αθλητικός Όμιλος Αθλοπαιδιών Κω και διατηρεί δύο τμήματα. Τμήμα ποδοσφαίρου και τμήμα βόλεϊ. Ιδρύθηκε το 2005. Βασικά χρώματα του ομίλου είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.

Μέλη του συλλόγου είναι όλοι οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες των τμημάτων βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Στόχος του Ομίλου είναι να καλύψει τις ανάγκες για άθληση των παιδιών που μεγαλώνουν και φεύγουν από τα τμήματα υποδομής του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ, δίνοντάς τους ένα κίνητρο να συνεχίσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο και βόλεϊ σε αγωνιστικό πια επίπεδο. Επίσης σημαντικός στόχος είναι να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο νησί με την απουσία ενός συλλόγου που να ασχολείται με το βόλεϊ, αφού το συγκεκριμένο άθλημα στο παρελθόν έδωσε στο νησί πολύ σημαντικές διακρίσεις.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αθλοπαιδιών Κω συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα υποδομών του ποδοσφαίρου, και σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα του βόλεϊ. Προτεραιότητά μας είναι τα πρωταθλήματα παίδων και παμπαίδων και λιγότερο τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Με την σημαντική όσο και πολύτιμη βοήθεια των χορηγών που στηρίζουν την προσπάθειά μας ελπίζουμε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων αυτών έχοντας στόχο μια σωστή και ευπρεπή συμμετοχή που να αναδεικνύει τις αξίες που ο αθλητισμός προάγει.

 

ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΛΕΪ

 

Στο παρελθόν το βόλεϊ έχει χαρίσει στο νησί μεγάλες διακρίσεις με τη συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ του Ανταγόρα για μια επταετία στις εθνικές κατηγορίες.

 Η παρουσία του Χατζηνικολάου Αλκιβιάδη ως μέλος αυτής της ομάδας, καθώς και η εξειδίκευσή του στο άθλημα του βόλεϊ ήταν βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για να αναδειχθεί το άθλημα του βόλεϊ ξανά στο νησί.

Μέσα από το δημοτικό σχολείο που αποτελεί πηγή άντλησης έμψυχου αθλητικού δυναμικού ξεκίνησε πριν από δεκατέσσερα χρόνια μια προσπάθεια με παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου της Κω, τα οποία άρχισαν να μαθαίνουν τα μυστικά του βόλεϊ και συνεχίζουν ακόμα και τώρα να ασχολούνται βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους και να πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθώς υπάρχουν και αθλητές που έχουν συμμετοχές στις εθνικές ομάδες του μπιτς βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Ο σύλλογος μας τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει πανελλαδικά τους περισσότερους τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ στις κατηγορίες τζούνιορ και είναι ο πρώτος σύλλογος σε διακρίσεις στην Ελλάδα. Διαθέτει και τους περισσότερους αθλητές με διεθνείς συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα τζούνιορ.

 

Το 2005 αποφασίσαμε να στεγάσουμε τις προσπάθειες των μικρών μαθητών σε ένα νέο σύλλογο που θα ασχολείται αποκλειστικά με το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σκοπός ήταν να βρουν τα παιδιά αυτά αγωνιστική δραστηριότητα και έξω από τα σχολικά πρωταθλήματα για να μπορέσουν να προχωρήσουν όσο πιο σωστά γίνεται. Στη πορεία ήρθαν στο σύλλογο και παλιοί αθλητές του βόλεϊ που ζουν στο νησί και ήθελαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Έτσι ο σύλλογος απέκτησε και αντρικό τμήμα που συμμετέχει από την αρχή στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Δωδεκανήσου. Συστάθηκε και τμήμα ποδοσφαίρου καθώς οι δράσεις των προπονητών του συλλόγου εκτείνονται και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι ιδρύθηκε ο Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω με δραστηριότητα στο βόλεϊ, το μπιτς βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.

 Παράλληλα ο σύλλογος ανέπτυξε και δραστηριότητες σε τμήματα μη αγωνιστικά καλώντας παιδιά μικρά να μυηθούν στο μυστικά του βόλεϊ. Έτσι εδώ και δέκα χρόνια έχει συσταθεί και σχολή βόλεϊ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω αυτή τη στιγμή έχει περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες που δραστηριοποιούνται σε 7 τμήματα. Είναι το τμήμα υποδομής για αγόρια και κορίτσια με 28 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το τμήμα των παμπαίδων με 10 αγόρια, το τμήμα παγκορασίδων με 18 κορίτσια, κορασίδων/νεανίδων με 14 κορίτσια και το ανδρικό/εφηβικό τμήμα με 17 αθλητές, που καθώς είναι μικροί σε ηλικία αγωνίζονται και στο παιδικό και στο εφηβικό.

 Στόχος του συλλόγου είναι να παίρνει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα δίνοντας την ευκαιρία και σε μικρούς αθλητές και αθλήτριες να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες. 

Την περίοδο που πέρασε οι μικροί αθλητές του συλλόγου που αποτελούν και την ανδρική ομάδα, κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές Δωδεκανήσου και πρωταθλητές Αιγαίου κερδίζοντας μια θέση στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

 Στην προσπάθεια μας αυτή υπήρξαν άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μας στηρίζοντάς μας και βοηθώντας μας να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην οργάνωση και λειτουργία του τμήματος σε σωστά πρότυπα. Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να τους έχουμε κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να δει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ»

 

https://www.facebook.com/pg/aoaclubkos/photos/?ref=page_internal

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ