Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το «προφίλ» του Δημήτρη Σιαπανίδη!

Μια ζωή αφιερωμένη στον αθλητισμό, ένας βίος γεμάτος εμπειρίες με στόχο την καταξίωση του στον χώρο τον προπονητικό, ένας άνθρωπος ο οποίος ζει και αναπνέει για ένα όνειρο μοναδικό… Ποιο άλλο από το να μετατρέψει τον εαυτό του σε ιδανικό «οδηγό» για κάθε αθλητικό σύλλογο, να διδάξει, σωστά, στους νεαρούς αθλητές το λατρευτό του σπορ, να αποτελέσει γι’ αυτούς ένας εξαιρετικός αθλητικός παιδαγωγός…

 

 

Ο Δημήτρης Σιαπανίδης, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του έτους 1973, ο προπονητής ο έμπειρος, ο άνθρωπος ο έντιμος, ο πρεσβευτής του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ο κόουτς ο οποίος είναι πάντα για όλα έτοιμος… Όπως φανερώνεται, περίτρανα, από το ακόλουθο περιεχόμενο το οποίο περιλαμβάνει το πλούσιο βιογραφικό του και παρουσιάζεται σήμερα στο κοινό με τρόπο ιδιαίτερο…

 

 

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Δημήτρη Σιαπανίδη είχε αφετηρία την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, Κομνηνά Κοζάνης, την αγωνιστική περίοδο 1988-89. Ο νυν προπονητής του Φ.Σ. Κοζάνης παρέμεινε στον εν λόγω σύλλογο μέχρι το έτος 1991 και εν συνεχεία πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Εορδαϊκό.

 

 

Στον ιστορικό σύλλογο από την πόλη της Πτολεμαϊδας, ο κ. Σιαπανίδης αγωνίστηκε έξι, συνολικά, έτη, ενώ στην συνέχεια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Πυρσό Γρεβενών για μια σεζόν (1997-1998). Ακολούθως, ο Δημήτρης Σιαπανίδης αποτέλεσε μέλος της Α.Ε Πτολεμαϊδας, η οποία ήταν η ομάδα που αντικατέστησε, για τέσσερα έτη, τον Εορδαϊκό.

 

 

Το 2004, ο κ. Σιαπανίδης επέστρεψε στον αθλητικό χώρο, με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να αγωνιστεί στον Φ.Σ. Κοζάνης, ενώ την αγωνιστική περίοδο, 2006-2007, ο εν λόγω προπονητής πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα Κομνηνά Κοζάνης. Ο κ. Σιαπανίδης ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του το έτος 2007, βιώνοντας σημαντικές εμπειρίες και κρατώντας αρκετές αναμνήσεις για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

 

 

Η προπονητική καριέρα του Δημήτρη Σιαπανίδη ξεκίνησε το έτος 2007, όταν ο εν λόγω κόουτς καθοδήγησε για πρώτη φορά στη ζωή του τον σύλλογο της πατρίδας του, Κομνηνά Κοζάνης. Ο έμπειρος προπονητής συνδύασε, τότε, τη θητεία του στην ομάδα με την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία, στην οποία τα Κομνηνά μετείχαν δύο, συνολικά, έτη.

Την αγωνιστική περίοδο, 2009-2010, ο κ. Σιαπανίδης κοούτσαρε τα Κομνηνά στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης, ενώ την επόμενη τετραετία, ο εν λόγω κόουτς παρέμεινε εκτός δράσης για προσωπικούς λόγους.

Η επιστροφή του Δημήτρη Σιαπανίδη στους αγωνιστικούς χώρους χρονολογείται το καλοκαίρι του έτους, 2014, όταν ο έμπειρος προπονητής συνεργάστηκε με τα στελέχη του Εορδαϊκού.

 

 

Ο εν λόγω κόουτς κατάφερε, τότε, να συνδυάσει το όνομα του με την άνοδο του Εορδαϊκού στον…μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ιστορικού σωματείου μέχρι, περίπου, τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, 2015-2016. Ακολούθως, ο κ. Σιαπανίδης ανέλαβε την εκγύμναση του Μακεδονικού Σιάτιστας, ο οποίος συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης, ενώ τον Οκτωβρίου του έτους 2016 συμφώνησε με τα μέλη του Ερμή Αμυνταίου την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Υπό τις οδηγίες του συγκεκριμένου προπονητή, ο Ερμής Αμυνταίου κατάφερε να ανέλθει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και υπό τις οδηγίες του ίδιου κόουτς να κατακτήσει την 4η θέση στην εν λόγω διοργάνωση την Άνοιξη του έτους 2018!

 

 

Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ο κ. Σιαπανίδης συνεργάζεται με τους ανθρώπους του Φ.Σ. Κοζάνης, ενώ η συνεργασία των δύο πλευρών πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Καλύτερες στιγμές στην ποδοσφαιρική καριέρα του κ. Σιαπανίδη ήταν, αναμφίβολα, η συμμετοχή του σε αγώνα ανάμεσα στον Εορδαϊκό και τον Ηρακλή θεσσαλονίκης στο Καυτανζόγλειο, όταν παίκτης της ομάδας από την Πτολεμαϊδα, για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και η κατάκτηση υψηλών θέσεων στα εκάστοτε Πρωταθλήματα με την ομάδα του Φ.Σ. Κοζάνης. 

 

 

Καλύτερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα ήταν, σίγουρα, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Φλώρινας με τον Ερμή Αμυνταίου, υπό τις οδηγίες του ιδίου κόουτς, όπως και η κατάκτηση της 4ης θέσης με την ίδια ομάδα στον…μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής.

 

 

Τέλος, ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του καταστήματος, «ίντερνετ καφέ» με το όνομα, «ΤΑΚΙΤΣΟΣ»,  συνεργάστηκε στο παρελθόν με τους προπονητές, Στέφανο Γαϊτάνο, Στράτο Βουτσακέλη, Παναγιώτη Κερμανίδη, Δημήτρη Μιχαηλίδη, Θωμά Χαντάβα, Σωτήρη Μαυροδήμο, Γρηγόρη Τσινό, Περικλή Αμανατίδη και Σταύρο Διαμαντόπουλο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ