Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Δημήτρης Στάμογλου, στο «gipedo.eu»!

 

  

Μια προσωπικότητα που το μόνο στοιχείο που της λείπει είναι η λέξη άδεια, μια καρδιά, η οποία ανήκει στη Δόξα Δράμας, μια προπονητική φυσιογνωμία, η οποία αξίζει πολλά…καράτια, ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία με ενεργή συμμετοχή σε Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας…

 

 

 

Ο λόγος, φυσικά, για τον γνωστό κόουτς της ομάδας ποδοσφαίρου του Ξηροποτάμου, Τάκη Στάμογλου, ο οποίος ξεχωρίζει για το αθλητικό του πνεύμα, το ποδοσφαιρικό του…αίμα, το άριστο «προφίλ» και τη λατρεία του σε ορισμένα πρόσωπα της δικής του εποχής! Οι αείμνηστοι αδερφοί, Θανάσης και Τάκης Λουκανίδης, όπως και ο Βασίλης Ιωάννου, αποτελούν, ακόμα για τον ίδιο, τα πρότυπα αθλητών που λίγοι φτάνουν….

 

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε, προ καιρού, μ’ έναν από τους γνωστούς προπονητές του δραμινού αθλητισμού και εκείνος μας μίλησε για την αθλητική του ζωή και τους μελλοντικούς του σκοπόύς.

 

  

 

 

 

«Γεννήθηκα το έτος 1952 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον χώρο του αθλητισμού. Κατέχω το ρεκόρ του 2ου σε συμμετοχές αθλητή στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας, μετά τον τέως ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας, Γιάννη Τσεβρετζή. Διαθέτω τεράστια εμπειρία στον αθλητικό χώρο, αφού από το έτος 1981 και έπειτα, έχω συμμετάσχει σε, συνολικά, 14 Πρωταθλήματα Δ’ Εθνικής, με επτά διαφορετικές ομάδες, (Πανδραμαϊκός, Ξηροπόταμος, Άγιος Αθανάσιος, Αστέρας Καλλυφύτου, Ανακάλυψη Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου και Ακρίτας Νέας Κρόνης), ενώ έχω κρατήσει ως ενθύμιο τα 330 φύλλα αγώνων», ήταν, προ καιρού, τα πρώτα λόγια του κ. Στάμογλου στην ιστοσελίδα μας, για να αναφερθεί στην συνέχεια, εκτενώς, στην καριέρα του.

 

 

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα είχε αφετηρία τις ομάδες Ακαδημιών της Δόξας Δράμας, την αγωνιστική περίοδο, 1965-1966, παραμένοντας στις ομάδες υποδομής των «Μαυραετών» μέχρι το έτος 1973. Συνεργάστηκα, επί σειρά ετών, με τον αείμνηστο προπονητή, Πάγκαλο, τον Αντώνη Γεωργιάδη και τον αείμνηστο, Παύλο Γρηγοριάδη. Στην συνέχεια, προβιβάστηκα στην ανδρική ομάδα της Δόξας Δράμας, συνεργάστηκα με τους προπονητές, Χρήστο Αρχοντίδη, Γιώργο Κερμανίδη, Γιώργο Καραγιαννίδη και Γιάννη Κωνσταντινίδη», πρόσθεσε ο κ. Στάμογλου για να αναφερθεί στην συνέχεια στην καριέρα του στον αθλητικό χώρο με την ιδιότητα του προπονητή.

 

 

 

«Το έτος 1983, αποφάσισα να εισέλθω στον χώρο της προπονητικής, καθοδηγώντας, αρχικά, την Α.Ε. Καλαμπακίου και εν συνεχεία τις ομάδες, Ξηροπόταμος, Ακρίτας Νέας Κρόνης, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου, Φωτολίβος, Πανδραμαϊκός, όπως και τις ομάδες Ερασιτεχνών της Δόξας Δράμας. Υπό τις οδηγίες μου γυμνάστηκαν, διαχρονικά, οι παίκτες, Μουστακίδη, Γεωργιάδης του Σάββα, Παχατουρίδης, Τοχούρογλου, Καρασάββας, Κιοσές, Ζαραλαμπίδης, Μουρούζης, Κυριακίδης, Σορόνογλου, Καλλιμάνης, Βούζας και άλλοι αξιόλογοι αθλητές.

 

 

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, έχω καταφέρει να σημειώσω σημαντικές επιτυχίες, όπως η άοδος στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας με τον Ξηροπόταμο, ο προβιβασμός στη Γ’ Εθνική με τον Πανδραμαϊκό, αλλά και με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου. Έχω σημειώσει οχτώ (8) ανόδους στις Εθνικές κατηγορίες και έχω κατακτήσει επτά (7) Κύπελλο με πέντε διαφορετικές ομάδες. (Πανδραμαϊκός, Άγιος Αθανάσιος, Ερασιτέχνες Δόξα Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου Δράμας και Α.Ε. Αμπελοκήπων Δράμας.

 

 

Πέρα, όμως, από τις προαναφερθείσες ομάδες, έχω συνεργαστεί με τους συλλόγου, Κεραυνός Μοναστηρίου, Ηρακλής Μαυροβάτου και Α.Ε.Κ. Καλής Βρύσης. Το δραμινό ποδόσφαιρο είναι αρκετό γνωστό σ’ εμένα, ωστόσο ο δραμινός ποδοσφαιριστής έχει απαξιωθεί. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά έχουν αδικηθεί από το σύστημα το οποίο επικρατεί στην πόλη. Δυστυχώς, ορισμένοι παράγοντες και μερικοί προπονητές δεν έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τον Νομό Δράμας, κάτι το οποίο έχει κοστίσει πολύ στη Δόξα Δράμας, η οποία αποτελεί την πιο γνωστή ομάδα του Νομού. Τέλος, αυτό το χρονικό διάστημα, συνεργάζομαι με τα στελέχη του Ξηροποτάμου με την ιδιότητα του προπονητή της α’ ομάδας, ευελπιστώντας στην κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στον… μαραθώνιο της Α1 Ε.Π.Σ..Δράμας, αλλά και στην σωστή καλλιέργεια του ταλέντου των νεαρών παικτών. 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ