Σύμβολο της νέας γενιάς, του μπάσκετ η ομορφιά!

 

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοσοφία του σωματείου από την Τήνο! 

 


Οι περιστεριώνες εμφανίστηκαν, αρχικά, στην Τήνο κατά την Ενετοκρατία (1207-1715) και υπήρξαν, αρχικά, το σύμβολο της ευγενικής καταγωγής και οικονομικής δύναμης. Αρκετούς αιώνες μετά, όμως, το υπέροχο αυτό όνομα τους χρησιμοποιήθηκε από μια άκρως εργατική ομάδα ανθρώπων, η οποία πρέσβευε και συνεχίζει να εκπροσωπεί τον αθλητικό μόχθο, την αγάπη για τη νεολαία και την εξέλιξη στον χώρο της καλαθοσφαίρισης.  

Ήταν το μακρινό έτος 1996, όταν μια υπέροχη «φουρνιά» εκσυγχρονιστών του αθλητισμού αντίκρισε στο φως της ημέρας και στο σκότος της νύχτας το όραμα για τη δημιουργία ενός συλλόγου μπάσκετ με το όνομα, Τ.Α.Κ. Περιστεριώνας, το οποίο έμελλε, εν τέλει, να γεμίσει με συναισθήματα χαράς, περηφάνιας και αισιοδοξίας τους υποστηρικτές του.

Εν έτη 2022, ο ένας εκ’ των υπεύθυνων στελεχών για τον σχηματισμό και τη ραγδαίας ανάπτυξη του σωματείου, Αντώνης Βιδάλης, δικαιούται να διακατέχεται από τα ίδια αισθήματα με τε τα αντίστοιχα των φίλων του σωματείου και να ελπίζει σ’ ένα καλύτερο…αύριο για το ένα από τα καμάρια του νησιού της Τήνου. Εξού, άλλωστε, οι δηλώσεις του προπονητή του Τ.Α.Κ. Περιστεριώνα στην ιστοσελίδα μας, πριν λίγες ημέρες, μέσω των οποίων είναι καταφανής ο σκοπός και ο προγραμματισμός του συλλόγου στον αθλητικό και κοινωνικό χώρο.

 

  

 

 

«Η φετινή σεζόν έχει συνοδευτεί με μια σειρά προβλημάτων για τον σύλλογο μας, λόγω, φυσικά, της παγκόσμιας πανδημίας (covid 19), η οποία έχει προκληθεί στον πλανήτη μας. Το κλειστό γυμναστήριο της Τήνου διατηρήθηκε εκτός λειτουργίας, για ένα, περίπου, μήνα, ενώ η ανδρική μας ομάδα δεν συμμετέχει, φέτος, σε κάποια επίσημη διοργάνωση.

Μάλιστα, το κλειστό γυμναστήριο του νησιού μας, στο οποίο στεγάζεται ο σύλλογος, Περιστεριώνας Τήνου και Ποσειδών έχει λάβει το όνομα του από τα Τήνια 1895, τα οποία αποτελούσε, τότε, τον προάγγελο των Ολυμπιακών Αγώνων», ήταν, πρόσφατα, τα πρώτα λόγια του κ. Αντώνη Βιδάλη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Ο σύλλογος μας δίνει, φέτος, το παρών στα Πρωταθλήματα της Ένωσης Κυκλάδων με εννέα, συνολικά, συγκροτήματα καλαθοσφαίρισης, τα οποία είναι το εφηβικό, το παιδικό, το παμπαιδικό, το μίνι, το προ-μίνι, το τζούνιορ, το κορασίδων, το παγκορασίδων και οι ακαδημίες κοριτσιών.

Πέρα απ’ εμένα, οι ομάδες του Περιστεριώνα Τήνου γυμνάζονται και από τον 39χρονη προπονητή, Παναγιώτη Σιώπη, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από σχολή προπονητών καλαθοσφαίρισης και γυμνάζει τις ομάδες θηλυκού γένους του συλλόγου μας.

Ενός συλλόγου, ο οποίος συστάθηκε τον Μάϊο του έτους 1996 και τέσσερις μήνες μετά έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Παίδων, έχοντας ως προπονητή τον κ. Αντώνη Απέργη, ο οποίος εργάζεται, πλέον, ως κοινωνικός λειτουργός», πρόσθεσε, προ ημερών, ο Αντώνης Βιδάλης, για να αναφερθεί, ακολούθως, στην πορεία του νησιώτικου σωματείου στην Ένωση Κυκλάδων και σε πανελλήνιο επίπεδο.

 

«Από το έτος 1996 μέχρι τον Φεβρουάριου του έτους 2015, ο Περιστεριώνας στεγαζόταν, αποκλειστικά, σε ανοιχτό γήπεδο του νησιού της Τήνου, Έκτοτε, το σωματείο μας στεγάστηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τήνου και με το πέρασμα του χρόνου κατόρθωσε να αναπτυχθεί, γνωρίζοντας σημαντικές διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Ενδεικτικά παραδείγματα όλων των παραπάνω αποτελούν, δίχως άλλο, η κατάκτηση των Πρωταθλημάτων στην Ένωση Κυκλάδων στις κατηγορίες των Παίδων, Εφήβων και Κορασίδων, όπως και το ότι όλα τα τμήματα μας συμμετείχαν, για δύο έτη, στους πανελλήνιους προκριματικού αγώνες. 

Απ’ ότι καταλαβαίνετε, απώτερος σκοπός μας είναι η διαρκής άνθιση των αναπτυξιακών τμημάτων του Περιστεριώνα Τήνου, με την ευχή να εξελίσσεται, συνεχώς, ανοδικά, το ταλέντο των νεαρών αθλητών-τριών μας», υπερθεμάτισε, πρόσφατα, ο πάλαι ποτέ μπασκετμπολίστας του Φοίνικα Πειραιά και ζωντανή ιστορία του Περιστεριώνα Τήνου.

 

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ