Ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα θέματα της συμπρωτεύουσας!

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Libero 107,4fm», μίλησε, προ ημερών, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στο θέμα, το οποίο αφορά την αναβάθμιση της πόλης και την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας. Αναλυτικά, τα λεγόμενα του κ. Ζέρβα.

«Οι υποδομές είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πορεία ενός σωματείου όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Τούμπα έχει κλείσει νομίζω τον κύκλο της, ο πατέρας μου είχε μελετήσει το γήπεδο, σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι ο ΠΑΟΚ έχει δύο γήπεδα δείχνει τη νοικοκυροσύνη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Είναι νομίζω η ώρα η Τούμπα να αποκτήσει άλλη εικόνα.

 

 

Δε νομίζω ότι έχει μείνει πίσω αυτή η προσπάθεια. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι προχωρούν κανονικά τα πάντα για το ειδικό χωρικό σχέδιο, πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη στην οποία συναίνεσε και ο Δήμος. Είναι και θέμα του Ιβάν Σαββίδη που θα χρηματοδοτήσει ένα πολύ ακριβό «πρότζεκτ». Είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία που θέλει τρέξιμο, το ειδικό χωρικό της Έκθεσης Θεσσαλονίκης για παράδειγμα περνάει παρόμοιες διαδικασίες λίγο πιο μπροστά. Ό,τι έρχεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ κοιτάμε να το τρέχουμε το συντομότερο δυνατό», είπε, προ ημερών, αρχικά, ο κ. Ζέρβας, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Έχει περιγραφεί το γήπεδο, θα υπάρχει υπόγεια πάρκινγκ, φυσιοθεραπευτήρια, κοιτώνες για αθλητές. Συγκεκριμένες οι προδιαγραφές στο οικόπεδο που δεν είναι και μικρό. Πολλές μεγάλες ομάδες έχουν αναπλάσει τα γήπεδα τους. Το νέο γήπεδο θα μπορεί να εξυπηρετείται από το μετρό και γενικά θα υπάρξει μία εξαιρετική αναβάθμιση στην περιοχή της Τούμπας. Εμείς εκεί προχωράμε την ανάπλαση στον στάβλο του Παπάφη, εκεί θα γίνει ένα πολιτιστικό κέντρο. Αυτά τα δύο πρότζεκτ θα τρέξουν λίγο πολύ μαζί. Η Τούμπα εκτιμώ ότι σε 3-4 χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει την εξέλιξη δύο σπουδαίων έργων», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ .Ζέρβας, για να συνεχίσει, λέγοντας.

 

«Υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση τον Απρίλιο του 2023. Δεν είναι θέμα του Δήμου αν και το γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω να τρέξει και το θέμα στον σταθμό Βενιζέλου για να είμαστε έτοιμοι το 2023. Η Θεσσαλονίκη θα είναι μία άλλη πόλη με το μετρό. Και εδώ που φτάσαμε είναι μονόδρομος να ολοκληρωθεί το έργο, σχεδόν όλοι οι σταθμοί είναι σε τελικό στάδιο, έχουμε έρθει οι συρμοί και γίνονται δοκιμές. Αν δεν είχαμε το πρόβλημα του σταθμού Βενιζέλου θα μετρούσαμε μήνες για να μπούμε στο μετρό».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ