Στη νότια όχθη του Κρητικού Πελάγους, στη βόρεια ακτή του νησιού της Κρήτης και στην ανατολική πλευρά του κόλπου του Αλμυρού δεν μπορεί να απολαύσει, κάποιος, μόνο την όμορφη θέα του αρχαίου οικισμού του Ρεθύμνου. Στον τόπο, ο οποίος έχει μακρά ιστορία με αφετηρία τον 5ο αιώνα π.χ, λειτουργεί, εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Ρεθυμνιακός ποδοσφαιρικός σύλλογος, ο οποίος αποτελεί το «στολίδι» της εν λόγω πόλης και τη ζωντανή αθλητική ιστορία αυτής ως συνέχεια της πάλαι ποτέ Ε.Α.Ρ!  Ένα σωματείο, το οποίο εν έτη 2024, απασχολεί πολλούς από τους, περίπου, 45.000 μόνιμους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι αδημονούν να αντικρίσουν τον Ρεθυμνιακό στα υψηλά ποδοσφαιρικά στρώματα.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, 2023-2024, το καμάρι του Ρεθύμνου συμμετέχει, για μια, ακόμα, σεζόν, στον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου, στηριζόμενο στις τιτάνιες προσπάθειες της διοίκησης, Παπαδάκη, με σκοπό την αναβάθμιση του, όπως και στην προπονητική μαεστρία του έμπειρου κόουτς, Ανδρέα Τσουπάκη, ο οποίος θητεύει, φέτος, για δεύτερη συνεχή σεζόν στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας. Μιας ομάδας, η οποία βρίσκεται, αυτό το χρονικό διάστημα, στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και όπως ο ίδιος εξηγεί στο www.planetface.gr , διαθέτει τη δυναμική να σπάσει, κάποια, στιγμή, το «μπλόκο» των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και να ανέλθει, εκ’ νέου, στις Εθνικές κατηγορίες. Εκεί, δηλαδή, που ανήκει ο σύλλογος, σύμφωνα με την ιστορία, την παράδοση και τις, επί σειρά ετών, επιτυχίες του.

«Εγώ ανάλαβα την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας του Ρεθυμνιακού την 7η Δεκεμβρίου του έτους 2022, όταν η ομάδα βρισκόταν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου. Νωρίτερα, συνεργαζόμουν με τα στελέχη του συλλόγου από το Μελιδώνι Ρεθύμνου και σημαντική παράμετρος στην απόφαση μου να ασχοληθώ, ενεργά, με την ομάδα αποτέλεσε το βαρύ όνομα του σωματείου, όπως και η φιλοσοφία των στελεχών του συλλόγου να πρωταγωνιστεί η ομάδα κάθε χρόνο. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισα στα εσωτερικά του σωματείου σχετιζόταν με την έλλειψη εμπιστοσύνης των παικτών στις δυνατότητες τους, αφού είχε, ήδη, χαθεί ο στόχος της ανόδου του Ρεθυμνιακού στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Συνεπώς, στόχος μας, πέρσι, ήταν η διεκδίκηση μιας καλής θέσης στο Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, όπως και η κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου.

Έναν στόχο, ο οποίος χάθηκε, ύστερα από την ήττα μας στον τελικό της διοργάνωσης με σκορ 2-1 από τον Αστέρα Ρεθύμνου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η περσινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη, καθώς η ομάδα μας παρουσίασε, κατά κοινή ομολογία, το πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας, μάλιστα, την σεζόν, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα», ήταν  τα πρώτα λόγια του κυρίου, Τσουπάκη, στην ιστοσελίδα μας, για να αναφερθεί στην συνέχεια στη φετινή ρότα της ομάδας.

«Το περασμένο καλοκαίρι (2023), ο Ρεθυμνιακός οργανώθηκε με στόχο να διαγράψει μια πορεία Πρωταθλητισμού στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου, όντας ανταγωνιστικός στη διαδικασία των αγώνων «μπαράζ» με έπαθλο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στην προσπάθεια μας αυτή, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της απουσίας του ποδοσφαιριστή μας, Λευτέρη Λαζαρίδη, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο πόδι και έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό. Ελπίζουμε πως η επιστροφή του στις δραστηριότητες της ομάδας θα συνοδευτεί με την καλυτέρευση της ποιότητας του ανδρικού τμήματος, προκειμένου να διεκδικήσουμε τους στόχους μας με περισσότερες αξιώσεις.

Πολύ ευχάριστο γεγονός, πάντως, γι’ εμάς είναι η ύπαρξη της.. δεξαμενής ποδοσφαιριστών, την οποία διαθέτει ο Ρεθυμνιακός, ο οποίος αριθμεί, περίπου, 100 ποδοσφαιριστές στην «οικογένεια» του, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από πλούσιο αθλητικό ταλέντο. Άλλωστε, στόχος μας είναι η συνεχής εξέλιξη του ταλέντου κάθε νεαρού αθλητή μας, προκειμένου να χτιστεί, τα επόμενα έτη, η ανδρική ομάδα με γηγενείς παίκτες, οι οποίοι αποτελούν το…χρυσό μέλλον του συλλόγου». υπερθεμάτισε, προ ημερών, ο πάλαι ποτέ μέσος και επιθετικός, με καταγωγή από το Ρέθυμνο και κάτοχος του τίτλου του Πρωταθλητή της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας με τη Δόξα Μεγαλόπολης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ