Η αγάπη της για τον αθλητισμό χαρακτηρίζει την ίδια από την ηλικία των οχτώ (8) ετών, όπως και δεξιοτεχνία της στο σπορ της πετοσφαίρισης, με το οποίο ασχολείται, περίπου, 20 χρόνια, βιώνοντας συγκινητικές στιγμές και θριάμβους. Όχι γιατί η χαρισματική λίμπερο του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, Χριστίνα Ρίζου, έχει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση των τίτλων, αλλά επειδή έχει βρει τον τρόπο να αναβαθμίζει, συνεχώς, το αθλητικό της προφίλ, προσφέροντας συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας στο κοινό.

Ένα κοινό, το οποίο έχει συνηθίσει να αντικρίζει την 25χρονη παίκτρια στα παρκέ, να χειροκροτεί τις ενέργειες της και να απολαμβάνει μαζί της το «μεθύσι» της άκρατης ικανοποίησης, ύστερα από την ολοκλήρωση κάθε χρονιάς. Βλέπεις, η Χριστίνα Ρίζου, έχει φροντίσει να εξαργυρώνει με το πιο ακριβό…νόμισμα τους υποστηρικτές της, καθώς έχει προσφέρει με επιτυχίες τις υπηρεσίες της σε έξι (6), συνολικά, συλλόγους.

Ο Α.Ο. Αιγάλεω αποτέλεσε για την ίδια την αφετηρία του προσωπικού της αθλητικού κύκλου, για να ακολουθήσουν, κατά σειρά, οι Α.Ε.Κ. Αθηνών, Γ.Σ. Πετρούπολης, Πήγασος Χαϊδαρίου και Α.Π.Σ. Αλίμου, μέχρι να βρει τη νέα της «στέγη» στον ιστορικό σύλλογος του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, η Χριστίνα Ρίζου, συνεργάστηκε με αρκετούς προπονητές, αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες απ’ αυτούς, με προεξέχοντα τον αείμνηστο, Νίκο Σαμαρά, ο οποίος γύμναζε, ατομικά, την ίδια, για κάποιους μήνες, λίγο καιρό πριν πετάξει ο “Αετός” στη…γειτονιά των…Αγγέλων.. Θωμάς Ράπτης, Πόπη Κάλλη, Αγγελική Αντωνιάδου, Πόλα Κίτσου, Νικος Σαμαράς, Θανάσης Πανούσος, Μανώλης Ζωγραφάκης, Μπάμπης Τσιόκας, Απόστολος Οικονόμου, Μανώλης Ρουμελιώτης, Μανώλης Αποστολογιωργάκης, Λία Γκόγκου, Ε. Αλέξανδρος Τσικόγια, Στέφανος Χριστοδουλάκη, Λιλή Χόνδρου, Σταύρος Παπαδάτος, Ανδρέας Γερονίκος, και Γιάννης Πλήθης, συνεργάστηκαν, στο παρελθόν, η οποία έχει γνωρίσει σπουδαίες διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, το έτος 2011, η Χριστίνα κατέκτησε την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων της Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α με τον Α.Ο. Αιγάλεω, το 2012 στέφθηκε Πρωταθλήτρια με το ίδιο τμήμα και τον ίδιο σύλλογο στην ίδια διοργάνωση, ενώ ένα έτος μετά κατέκτησε έναν, ακόμα, τίτλο. Πρόκειται για το Πρωτάθλημα Κορασίδων της σεζόν, 2012-2013, όταν η 25χρονη Χριστίνα Ρίζου πάτησε στο πρώτο ‘σκαλί» του.. βάθρου με τον Α.Ο. Αιγάλεω στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α.

Πιο πρόσφατη και μεγάλη διάκριση για την έξοχη βολεϊμπολίστρια του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, μέχρι την επόμενη φυσικά, ήταν η κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου με το τμήμα Κορασίδων της Α.Ε.Κ. Αθηνών στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Ευχή όλων μας είναι η διαρκής υλοποίηση των μεγαλόπνοων στόχων της Χριστίνας Ρίζου στον αθλητικό και κοινωνικό χώρο, προκειμένου να συνεχίσει η ίδια να..κοσμεί, περίτρανα, τον κοινωνικό μας περίγυρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ