Ο Α.Ο. Καβάλας έχει χαρίσει πολλές συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό!

Μια ομάδα «ηρώων», οι οποίοι έτρεφαν έντονη λατρεία στον αθλητισμό αποφάσισαν, πριν περίπου μισό αιώνα, να δώσουν ένα νέο όραμα στον κόσμο… Να συστήσουν έναν αθλητικό σύλλογο, με το όνομα Α.Ο. Καβάλας, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε, αρχικά, στο ποδόσφαιρο και στην συνέχεια στο βόλεϊ, χαρίζοντας στον φίλαθλο κόσμο ένα ξεχωριστό προϊόν! Όμορφο θέαμα, πλούσια αθλητική δραστηριότητα, ανά βδομάδα, μα πάνω απ’ όλα αμέτρητες συγκινήσεις και σπουδαίες διακρίσεις σε κάθε υποστηρικτή του υγιούς αθλητισμού και σε κάθε φίλαθλου του μακεδονικού αυτού τόπου, ο οποίος περνούσε το «κατώφλι» των γηπέδων.

 

 

Εν έτη 2020, οι ομάδες του Α.Ο. Καβάλας διανύουν ευχάριστες ημέρες, με μια τεράστια πλειάδα παικτών-τριων στις αθλητικές τους οικογένειες, αλλά και με εξαιρετικές πορείες στα Πρωταθλήματα της «Football League» και της Α2 Γυναικών βόλεϊ. Με αφορμή, λοιπόν, όλα τα προηγούμενα, η ιστοσελίδα μας αναδημοσιεύει από την υπέροχα ιστοσελίδα του συλλόγου http://aok-volley.gr/ ένα όμορφο απόσπασμα, το οποίο αφορά την ιστορία του Α.Ο. Καβάλας από το 1965 έως σήμερα… Ένα ταξίδι ζωής με αναδρομή στο παρελθόν, προκειμένου να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι άνθρωποι τι σημαίνει Α.Ο.Κ!!!

 

«Το πρώτο βήμα για την ίδρυση του αθλητικού σωματείου Αθλητικός Όμιλος ¨ΚΑΒΑΛΑ¨, έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1965, όταν συζητήθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο Καβάλας για την αναγνώριση του ΑΟΚ, με το πρώτο καταστατικό να απαρτίζεται από 60 ιδρυτικά μέλη με προεξέχοντα τον πρώτο πρόεδρο του ΑΟΚ Σωτήρη Αλημίση (εκλέχτηκε στις 8/10). Στις 24 Σεπτεμβρίου επικυρώθηκε το καταστατικό και το σωματείο του ΑΟΚ άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’Εθνικής (αντικατέστησε τους Φιλίππους). Για να ολοκληρωθεί όμως η δημιουργία του, χρειάστηκαν αρκετές συζητήσεις ώστε να συμφωνήσουν οι παράγοντες των ομάδων Φίλιπποι, Ηρακλής και Α.Ε.Κ. αλλά και του Βύρωνα. Τελικά αυτό έγινε μετά από πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Κωνσταντίνου Τσολάκη, ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε την ένωση των 3 πρώτων ομάδων την ύστατη στιγμή και ενώ οι προηγούμενες προσπάθειες δεν είχαν αποτελέσματα. Έτσι, στις 7 Σεπτεμβρίου οι διοικήσεις του Ηρακλή, Φιλίππων και της Α.Ε.Κ. μετά από γενικές συνελεύσεις, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την διαδικασία για την δημιουργία του Α.Ο.Καβάλα.

 

 

Στις 22 Σεπτεμβρίου έγινε και η πρώτη προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδος στην οποία πήραν μέρος 29 ποδοσφαιριστές και των 3 ομάδων υπό τις οδηγίες του Γιάννη Βόσκα (Φίλιπποι). Από την άλλη, το πρώτο επίσημο διοικητικό συμβούλιο καταρτίστηκε στις 8 Οκτωβρίου με πρόεδρο τον αείμνηστο Σωτήρη Αλημίση και αντιπρόεδρο τον Σάββα Πολυχρονίδη . Κάπως έτσι λοιπόν, το 1965 ο Καβαλιώτικος αθλητισμός ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία του, η οποία αποκτά τον τίτλο Αθλητικός Όμιλος Καβάλα και σιγά σιγά θα αρχίσει να δημιουργεί και άλλα τμήματα πέραν του ποδοσφαίρου (στίβος, πυγμαχία, πετοσφαίριση και καλαθοσφαίριση).

H απόφαση για την ένωση των σωματείων κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, μιας και μερικοί παράγοντες των συγκεκριμένων ομάδων δεν το επιθυμούσαν. Οι Φίλιπποι για παράδειγμα αγωνίζονταν στην Β’Εθνική και μέχρι το τέλος διεκδικούσαν την άνοδο στην Α’ αλλά τελικά υπερίσχυσαν οι ενωτικές απόψεις. Πέραν του Σ.Αλημίση, στο πρώτο Δ.Σ. ήταν αντιπρόεδρος ο Σάββας Πολυχρονίδης, γ.αρχηγός ο Κώστας Ζαχαρόπουλος, γ.γραμματέας ο Αναστάσιος Νικολέρης, έφορος δημοσίων σχέσεων ο Διομήδης Βαφειάδης και έφορος ποδοσφαιρικού τμήματος ο Πρόδρομος Μπακλατζόγλου. Από κει και μετά όχι μόνο δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ποδοσφαιρική ομάδα που έγραψε και γράφει την δική της ιστορία αλλά συστάθηκαν και άλλα τμήματα που έμελλε και αυτά να μεγαλουργήσουν, όπως ο στίβος, η πετοσφαίριση και η καλαθοσφαίριση.

 

 

Το 2002 και μετά την διάλυση του γυναικείου βόλεϊ Καβάλας ο δύο παράγοντες του βόλεϊ, Σιώκης Δημήτριος και Μουμτζάκης Νικόλαος ενώσανε τις δυνάμεις τους και έχοντας στο μυαλό τους ένα αισιόδοξο σχέδιο ιδρύσανε την ακαδημία βόλεϊ του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ. Το σχέδιο άρχισε να αποδίδει και έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 παιδιά (κορίτσια) στις Ακαδημίες. Σε αυτό το σχέδιο και έχοντας πλέον την ανάγκη βοήθειας και άλλων παραγόντων πλαισιώθηκαν από τους Αντωνιάδη Αντώνη, Γερακίνη Έφη, Κεφαλά Γιώτα και αργότερα και από τον Κυριακάκη Θωμά, ο οποίος ανέλαβε και προπονητής των αγοριών.
Τα παιδιά χωρίστηκαν κατόπιν αυτού κατά ηλικία σε τμήματα, παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων, γυναικών για τα κορίτσια και παμπαίδες, παίδες και έφηβοι για τα αγόρια. Πλέον συμμετέχει ο Αθλητικός Όμιλος Καβάλα στην διεξαγωγή του περιφερειακού πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου και έφερε σοβαρές διακρίσεις κατά σειρά ετών 1η και 2η θέση στις κορασίδες, παγκορασίδες και νεανίδες με αποκορύφωμα το έτος 2007 σαν πρωταθλήτριες περιφέρειας να συμμετέχουν στο τουρνουά ανόδου που οδηγούσε στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

https://www.facebook.com/aokvolleygynaikeio/

https://www.aokavala.gr/?start=22

http://aok-volley.gr/

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ