Τις σεζόν, 2009-2010 και 2010-2011, ο Οδυσσέας Αμαρουσίου διέπρεψε στις Εθνικές κατηγορίες!

 

Στο επικό ποίημα του Ομήρου, Οδύσσεια, ο Οδυσσέας αποτέλεσε τον βασιλιά της Ιθάκης, ενώ στο έτερο έπος του, την Ιλιάδα, τον ήρωα, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από 10 έτη στην πατρίδα του, έπειτα από την ολοκλήρωση του Τρωϊκού Πολέμου.  

Στην σημερινή εποχή, το όνομα του βασιλιά αρκετών Ιόνιων νησιών της Αρχαίας Ελλάδας, έχουν λάβει αρκετά φυσικά, πρόσωπα, αρκετοί φορείς, αλλά και ορισμένοι αθλητικοί σύλλογοι, οι οποίοι δεσπόζουν στο ελληνικό στερέωμα με την παρουσία τους.

Ένας εξ’ αυτών είναι ο σύλλογος πετοσφαίρισης, Οδυσσέας Αμαρουσίου, ο οποίος έχει χαρίσει άφθονες στιγμές συγκίνησης στο κοινό του αθλητισμού, έστω και αν σήμερα βρίσκεται στην τελευταία τη τάξη τοπική κατηγορία της Ανατολικής Αττικής.

 

Η ανδρική, λοιπόν, ομάδα του σωματείου από την περιοχή των Βορείων Προαστίων μεσουράνησε, την περασμένη δεκαετία, στις Εθνικές κατηγορίες, Β’ και Α2, σκορπώντας απέραντη χαρά, περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον στους υποστηρικτές του.  

Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο, 2009-2010, η ομάδα του εξαίρετου ανθρώπου και εργατικού προπονητή, Γιάννη Ελευθεριάδη, κέρδισε τον τίτλο στον… μαραθώνιο της Β’ Εθνικής, αποκλείοντας τον Α.Ο. Παλλήνης με 3-1 νίκες στην τελική φάση του θεσμού, πανηγυρίζοντας στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής των Μεσογείων την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η παρέα, λοιπόν, των Χριστοφοράκη, Μανιόπουλου, Χριστοδούλου,  Τσιαμπά, Μαύρου, Αραμπατζή, Παπαδόπουλου και αρκετών, ακόμα, έξοχων βολεϊμπολιστών, έφτασε, τότε, μέχρι την τελική φάση της Β’ Εθνικής, αποκλείοντας τον Γ.Σ. Κερατέας και θέτοντας τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον στην συνέχεια.

 

Οι νίκες επί του Α.Ο. Παλλήνη σηματοδότησαν, την Άνοιξη του έτους 2009 την έναρξη μιας νέας εποχής για τον Οδυσσέα Αμαρουσίου, ο οποίος φρόντισε να διατηρήσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στον χώρο ης πετοσφαίρισης και την επόμενη σεζόν.

Καθοδηγούμενος, πλέον, από τον έμπειρο προπονητή, Μάρκο Κωβαίο και έχοντας στη διοικούσα επιτροπή δύο πολύ αξιόλογα στελέχη (Ηλιοπούλου, Ελευθεριάδης), ο Οδυσσέας Αμαρουσίου κατάφερε να διαπρέψει στην Α2 Εθνική κατηγορία, κατακτώντας την 3η θέση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του.

Ο εκδότης του «gipedo.eu» είχε δώσει το παρών στο αλήστου μνήμης ματς ανάμεσα στον Οδυσσέα Αμαρουσίου και τον Α.Ο. Παλλήνης, με την ιδιότητα του εκδότη της ιστοσελίδας, “athlisi.com” , όπως και στη γιορτή του σωματείου στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, η οποία έλαβε, τότε, χώρα στο κλειστό γυμναστήριο, «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου.

Δείτε, λοιπόν, ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δύο εκπληκτικές αθλητικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, οι οποίες συνδυάστηκαν με την εγκατάσταση του Οδυσσέα στη δική του… Ιθάκη.

Εκεί, δηλαδή, που τον θυμούνται οι παλαιότεροι να στρογγυλοκάθεται, προκειμένου να μαθαίνουν οι νεότεροι ποια ήταν η μεγάλη «αρμάδα» του Οδυσσέα!  

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ