Η Άνοιξη του 2010 σηματοδότησε την άνοιξη της ομάδας βόλεϊ της Αγίας Παρασκευής!  

 

 

«Κάλλιστον εντάφιον η βασιλεία», ήταν η ρήση της Θεοδώρας προς τον Ιουστινιανό, στη στάση του Νίκα το 532 μ.χ, το οποίο στην απλή ελληνική διάλεκτο σημαίνει, «Το ωραιότερο σάβανο είναι η βασιλεία»…  Μ’ αυτό τον τρόπο, η τότε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου απέτρεψε τον ίδιο από την σκέψη να εγκαταλείψει την Πόλη, αποδεικνύοντας του πως στην καθημερινή μας ζωή το χρήμα μίσησαν πολλοί, τη δόξα ουδείς!

Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος τα έντονα συναισθήματα, τα οποία διακατείχαν τα μέλη του συλλόγου πετοσφαίρισης της Αγίας Παρασκευής, την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, δείγμα της αγάπης τους για το σπορ της πετοσφαίρισης και επιθυμίας τους να απολαύσουν την καταξίωση από το κοινό για το τότε…θαύμα τους!

Την συγκεκριμένη σεζόν, λοιπόν, η γνωστή σ’ όλους μας, «Santa», καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό προπονητή, Παναγιώτη Γουλέα, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στην, τότε, διοργάνωση της Β’ Ε.Σ.Π.Α.Α., με συνέπεια να ανέλθει στην Α’ τοπική κατηγορία του Νομού Αττικής, προκαλώντας δέος και σεβασμό στο κοινό του αθλητισμού, αλλά και έξαλλους πανηγυρισμούς από τους δικούς της φιλάθλους.

Η ανδρική, λοιπόν, ομάδα πετοσφαίρισης της Αγίας Παρασκευής, η οποία συγκροτήθηκε, τότε, με τη δαπάνη συμβολικών χρηματικών ποσών από την πετυχημένη διοίκηση, Γιώργου Πετράκη, κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, με συνέπεια να αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας και, εν όψει της τελικής φάσης του θεσμού.

Ενός θεσμού, στον οποίο η παρέα των αδερφών, Μπαλοδήμου, των αδερφών, Πάππα, του Αναστασόπουλου, του Αναγνωστόπουλου, του Κωστάκη και αρκετών, ακόμα, αθλητών, κατάφερε να επικρατήσει των Σπατών και του Α.Σ.Ο.Χ Φοίβου, κερδίζοντας το έπαθλο για την συμμετοχή της στην Α’ κατηγορία (σημερινή Β’ Εθνική).

Η αποστολή, βέβαια, της «Santa» δεν ήταν εύκολη, αφού οι παίκτες του Παναγιώτη Γουλέα, υπό την παρότρυνση των πολλών φίλων τους και της συζύγου του εν λόγω κόουτς, Μαρίας Σταυροπούλου, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους τρεις φορές με κάθε μια από τις δύο ομάδες. Στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Αγία Παρασκευή κέρδισε τα Σπάτα δύο φορές εντός έδρας, ενώ το ίδιο συνέβη στην τελική φάση του Πρωταθλήματος όταν η ομάδα από την περιοχή των Βορείων Προαστίων επικράτησε δύο φορές του Α.Σ.Ο.Χ Φοίβου.

Ο εκδότης του «gipedo.eu» είχε δώσει, τότε, το παρών, στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής, με την ιδιότητα του εκδότη της ιστοσελίδας, «athlisi.com», αποθανατίζοντας αρκετές από τις λαμπρές στιγμές τις οποίες έζησαν, τότε, τα μέλη του σωματείου. Ιδού, λοιπόν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή με τα προαναφερθέντα σωματεία, το οποίο γυρίζει όλους μας 10 έτη πίσω, προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι το μεγαλείο της, τότε, «αρμάδας» από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ