Μια ζωή συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και δη το σπορ του μπάσκετ, το οποίο αποτελεί για τον ίδιο ένα «χόμπι» ιδανικό. Γεννημένος στην καρδιά των Δυτικών Συνοικιών, μεγαλωμένος από πατέρα με μπασκετικό..μικρόβιο και γαλουχημένος στο αντίστοιχο άθλημα από μικρός, ο Φοίβος Τσερώνης έχει κερδίσει ένα στοίχημα προσωπικό, με «όπλα» τις άφθονες δυνατότητες του και το πείσμα του στον αθλητισμό.

Ο γιος του πάλαι ποτέ μπασκετμπολίστα του Γ.Σ. Περιστερίου, τη δεκαετία του 80’, Νίκου Τσερώνη, ξετύλιξε, για πρώτη φορά, το «κουβάρι» της αθλητικής του ζωής, στα μέσα της δεκαετίας του 90’, όντας αθλητής του Ιάλυσου Ρόδου, με τον οποίο βίωσε σημαντικές στιγμές στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης. Ο «μαθητής» των προπονητών, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Χατζηκαλημέρη, διέπρεψε, τότε, στα εκάστοτε Πανελλήνια Πρωταθλήματα με τη νησιώτικη ομάδα, μέχρι που «αγκυροβόλησε» στο Λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ως αθλητής στα Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ. Αθηνών.

Ο Φοίβος εντάχθηκε, αρχικά, στην αθλητική οικογένεια της Άμιλλας Περιστερίου, μαθαίνοντας τα επόμενα μυστικά του μπάσκετ από τον πολύπειρο κόουτς, Νίκο Λαντρόβαλη, αγωνιζόμενος, μάλιστα, τόσο στα τμήματα υποδομής, όσο και στην ανδρική ομάδα του ιστορικού συλλόγου. Ακολούθησε η πολυετής καριέρα του Τσερώνη στη Μ.Ε..Ν Ιλίου, με την οποία πανηγύρισε τρεις ανόδους στα Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α (από Δ’ σε Α’ Ε.Σ.Κ.Α) , συνεργαζόμενος με σπουδαίους προπονητές, όπως οι Ζώης, Αντωνόπουλος, Γεωργαλάς, αλλά και οι Κοντός και Μαγουλάς. Στην συνέχεια, ο γεννηθείς στις 13/3/1986, μετακινήθηκε στον γειτονικό σύλλογο, Φίλιππο Περιστερίου, έχοντας ως κόουτς τον Άγγελο Γεωργαλά, με τον οποίο συνεργάστηκε τρία, συνολικά, έτη. Τρία χρόνια, τα οποία συνοδεύτηκαν με ευχάριστες εμπειρίες για τον ίδιος και κυριότερη, φυσικά, εξ’ αυτών, την άνοδο της ανδρικής ομάδας στον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Σ.Κ.Α, στον οποίο ευελπιστεί να αγωνιστεί, εκ’ νέου, στο άμεσο μέλλον.

Τη φετινή χρονιά (2023-2024), ο Φοίβος Τσερώνης προσφέρει τις υπηρεσίες του, ξανά, στην Άμιλλα Περιστερίου, πρωταγωνιστώντας ως φόργουορντ και σέντερ στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Σ.Κ.Α, με την αντίστοιχη ομάδα, η οποία καθοδηγείται από τον εξαιρετικό και έμπειρο προπονητή, Βαγγέλη Μακρή. Τον άνθρωπο, ο οποίος έχει συνδέσει την παρουσία του με την σύγχρονη εποχή του ιστορικού σωματείου, το οποίο τιμά, απεριόριστα, ο Φοίβος Τσερώνης, θυμίζοντας έναν ακούραστο 38χρονο θεμελιωτή μιας νέας προσπάθειας με σκοπό την… εκτόξευση της ομάδας και τη βίωση των δικών της ονείρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ