Υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα για το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου» του Βορρά!

 

Με μαγικές ενέργειες από τον μεγαλομέτοχο της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με την αρωγή της Πολιτείας, έχει, ήδη, λάβει «σάρκα» και «οστά» η υπόθεση της κατασκευής του νέου γηπέδου των «ασπρόμαυρων» στο γήπεδο της Τούμπας. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, την οποία έχουν εκδώσει τα στελέχη της διοίκησης σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός.

“Στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει τον δρόμο για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ προχώρησε πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.

 

Με το ΠΔ επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα περιοχή του γηπέδου, τη λεγόμενη Αλάνα της Τούμπας.

 

Το σχέδιο ΠΔ, όπως έκρινε το ΣτΕ, ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

 

Όπως αναφερόταν στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion Leagne και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

 

Με τον νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.

 

Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητα στο νέο γήπεδο μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας, ανέφερε το ΣτΕ στην εισήγησή του.

 

Με την έκδοση του ΠΔ ο ΠΑΟΚ πλέον έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

 

Μένει να φανεί το πόσο σύντομα θα μπουν… μπουλντόζες στην Τούμπα και, εφόσον τρέξει τις διαδικασίες ο Δικέφαλος, το πού θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν και τα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση του φιλόδοξου πρότζεκτ”.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ