Το «αντίο» των «ασπρόμαυρων» στον μεγάλο Έλληνα ποιητή!

 

Στον δικό του αποχαιρετισμό στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή, Ντίνο Χριστιανόπουλο, προέβη, προ ημερών, η διοίκηση του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση.

 

«Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το σύμβολο της ελληνικής ποίησης, Ντίνο Χριστιανόπουλο,  ο οποίος σε ηλικία 89 ετών, «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 11 Αυγούστου. 

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1931, και ήταν σύγχρονος Έλληνας ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός.

 

Ο αείμνηστος ποιητής είχε αφηγηθεί ένα συμβάν το οποίο αναφερόταν στην αγάπη του πατέρα του για τον ΠΑΟΚ, και για το «μπιζίμ ΠΑΟΚ», πιο αναλυτικά είχε διηγηθεί:

«Ο πατέρας μου πήγαινε στον ΠΑΟΚ. Είχε φτιάξει ένα μεγαλούτσικο πανό με χαρτόνι όπου εγώ του έγραψα με μεγάλα γράμματα “Μπιζίμ ΠΑΟΚ”- Να ζήσει ο δικός μας ΠΑΟΚ! Τιμούσε έτσι και όλους τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης απʼ όπου καταγόταν. Όταν έχανε ο ΠΑΟΚ έφτανε στο σπίτι σιωπηλός και με διπλωμένο το πανό χωρίς όρεξη για κουβέντα».

Καλό ταξίδι!».  

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ