Ένα ταξίδι ζωής με πορεία εξαιρετική σε δύο αθλητικούς σταθμούς με σημαντική ιστορία στον χώρο του αθλητισμού. Τη Δραπετσώνα, αρχικά, τον Απολλώνιο Κερατσινίου στην συνέχεια και τον Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, ξανά, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις προπονητικές του γνώσεις στις νεαρές αθλήτριες του σωματείου πετοσφαίρισης, στο οποίο έχει, πλέον, αφήσει το δικό του…στίγμα. Ποιο είναι αυτό; Ιδού, λοιπόν, η ρότα του εργατικού προπονητή του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, κ. Σωκράτη Τζιβαρίδη, στον αθλητικό χώρο, προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί την σημαντική αυτή αθλητική μορφή!

Η καριέρα του νυν προπονητή των ομάδων Κορασίδων Β’ και Παγκορασίδων Β’  του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, κ. Σωκράτη Τζιβαρίδη, με την ιδιότητα του αθλητή, είχε αφετηρία τον Δ.Α.Σ Δραπετσώνας και τερματισμό τον ιστορικό σύλλογο του Απολλώνιου Κερατσινίου. Ο πάλαι ποτέ ακραίος βολεϊμπολίστας της συγκεκριμένης ομάδας, ο οποίος αποτελεί και ιδρυτικό μέλος αυτού σε συνεργασία με τους Μπογιατζόγλου, Μετάνοια και Πιαλόγλου, ασχολήθηκε, για πρώτη φορά με τον χώρο της πετοσφαίρισης, στις αρχές της δεκαετίας του 80’ ως παίκτης της Δραπετσώνας. Το έτος 1983 προήχθη στις τάξεις του Απολλώνιου Κερατσινίου, συμβάλλοντας με μια ομάδα φίλων του, προκειμένου να συσταθεί το αντίστοιχο ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης.

Η διαδικασία με σκοπό την συντήρηση του συλλόγου δεν ήταν, αρχικά, εύκολη, αφού χρειάστηκε η οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων για τη δημιουργία του απαραίτητου καταστατικού. Παράλληλα, έπρεπε να εισρεύσουν ορισμένα χρηματικά ποσά στα ταμεία του συλλόγου, μέσω των οποίων θα λειτουργούσε, εύρυθμα, ο σύλλογος και δη το γυναικείο τμήμα, στο οποίο είχε, τότε, πέσει το μεγαλύτερο βάρος από τα στελέχη αυτού. Η έδρα των ομάδων ήταν σε δυο ανοιχτά γυμναστήρια της περιοχής του Κερατσινίου (πλατεία Μπελογιάννη και Ανδρέα Μιαούλη), λόγω της έλλειψης ενός κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή.

Επίσης, η πρώτη προπόνηση του ανδρικού τμήματος σε κλειστό γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο, «Παπαμιχαήλ» της Δραπετσώνας, το Σάββατο από τις 08.00 μέχρι τις 09.30. Η οικοδόμηση, όμως, του κλειστού γυμναστηρίου, πλησίον της ιχθυόσκαλας, στα τέλη της δεκαετίας του 80’, πρόσφερε ιδιαίτερη αθλητική πνοή στα σωματεία της περιοχής, Απολλώνιο και Φάρο Κερατσινίου, έστω και αν το ανδρικό τμήμα του Απολλώνιου Κερατσινίου διατηρήθηκε μόνο στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α, μη έχοντας, πλέον, στις τάξεις του ως αθλητές τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Βλέπεις, ο Νόμος Μπελιγράτη, μέσω του οποίου αδυνατούσαν οι αθλητές άνω των 38 ετών να συμμετάσχουν σε ανδρικό τμήμα, δεν επέτρεψε την περαιτέρω αγωνιστική δράση των ιδρυτικών μελών του στα ματς της ομάδας, η οποία στηρίχτηκε, πλέον, στις…πλάτες των μαθητών του 4ου Λυκείου Κερατσινίου.

Πέραν αυτού, όμως, ο Σωκράτης Τζιβαρίδης, συνάντησε, στα μέσα της δεκαετίας του 80’ το σύνδρομο της ατυχίας, όταν υπέστη ρήξη χιαστού σε αγώνα μπάσκετ, συγκρουόμενος με τον Γιάννη Μπογιατζόγλου, χωρίς, όμως, αυτό το δυσάρεστο συμβάν να τον απομακρύνει από τα παρκέ. Αντιθέτως, ο κ. Τζιβαρίδης, ο οποίος αποφάσισε να μη χειρουργηθεί, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90’, όταν και αφοσιώθηκε, αποκλειστικά, στη διοίκηση του Απολλώνιου Κερατσινίου σ’ όλα τα επίπεδα, διατελώντας Πρόεδρος από το 1993 έως και το έτος 1999. Το γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης, στο οποίο είχε αφήσει ο ίδιος το στίγμα του, λειτουργούσε, τότε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνωρίζοντας, μάλιστα, δύο φορές, την εμπειρία της συμμετοχής του στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Αρχικά, η γυναικεία ομάδα προβιβάστηκε στα…σαλόνια της Α1, το έτος 2005, παρέμεινε για μερικά χρόνια σ’ αυτήν και στην συνέχεια ανήλθε, ξανά, στην μεγάλη κατηγορία  (2009), παραμένοντας σ’ αυτήν μόνο μια σεζόν.

Το καλοκαίρι του έτους 2010, όμως, ο Σωκράτης Τζιβαρίδης, ο οποίος εργάζεται στο αγαπημένο του 4ο Λύκειο Κερατσινίου, διαφωνώντας με τη φιλοσοφία των, τότε, στελεχών του σωματείου, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Απολλώνιου Κερατσινίου. Λίγα έτη αργότερα, ο ίδιος κατόπιν της προτροπής του Γιάννη Μπογιατζόγλου συμμετείχε στη διαδικασία της σύστασης ομάδων θηλυκού γένους για μια αγωνιστική περίοδο.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, κ. Γιώργος Κογκαλίδης, εκτιμώντας το αθλητικό έργο του κ. Σωκράτη Τζιβαρίδη, πρότεινε στον ίδιο την σύναψη της συνεργασίας των δύο πλευρών και ο έμπειρος κόουτς απάντησε, καταφατικά, σ’ αυτήν.

Συνεπώς, την τελευταία τριετία, ο έμπειρος και εξαιρετικός προπονητής, Σωκράτης Τζιβαρίδης, προσφέρει, με επιτυχία τις υπηρεσίες του στο σωματείο στο οποίο ξεκίνησε την καριέρα του, ως κόουτς των αναπτυξιακών τμημάτων. Σκοπός του είναι η συνεχής ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών βολεϊμπολιστριών του συλλόγου, με την ευχή, φυσικά, της προαγωγής αυτών στο γυναικείο τμήμα, το οποίο μετέχει, τα τελευταία έτη, στην Α’ Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ