Ο Λουκάς Κούρος στο «gipedo.eu»!
Μια καριέρα γεμάτη συγκινήσεις, μια ζωή διανθισμένη με αναμνήσεις, μια διαδρομή χαραγμένη με διακρίσεις… Μια καρδιά προσκολλημένη στον αθλητισμό, μια προσωπικότητα γεννημένη να αντιμετωπίζει τις δυσμενείς συνθήκες, μια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία ταυτισμένη με τον Νομό Αργολίδας…
Ο νυν «Αργοναύτης» του Αργοναύτη Νέας Κίου, ο επί σειρά ετών «Αργοναύτης» του Παναργειακού ή καλύτερα ο «Αργοναύτης» όλου του Νομού Αργολίδας… Λουκάς Κούρος! Ένα όνομα, μια ιστορία, μια τεράστια πορεία…
Ένα ταξίδι στον γνωστό κόσμο του αθλητισμού, μια ρότα στο άγνωστο και παράξενο πλήθος του ποδοσφαίρου, μια μετάβαση από την καθημερινή ζωή στην περίεργη ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου…
Πως αλλιώς να περιγράψει κάποιος τον πρωτεργάτη για την αναβάθμιση της ποιότητας των ομάδων του Νομού Αργολίδας, πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος το ζωντανό ανθρώπινο κύτταρο του Παναργειακού, πως αλλιώς να αναφερθεί κάποιος για τον πρεσβευτή του ευ αγωνίζεσθε…
Το «gipedo.eu», μη επιθυμώντας να καταγράψει από μόνο του την ελκυστική πορεία του Λουκά Κούρο στον αθλητισμό, παρέθεσε, προ καιρού, τον λόγο στον ίδιο, προκειμένου να μας αναλύσει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στον χώρο, η οποία, φυσικά, συνεχίζεται, εν’ έτη, 2017, στον Αργοναύτη Νέας Κίου…
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον χώρο του ποδοσφαίρου σε ηλικία 14 ετών. Παρθενικό «σταθμός» στην καριέρα μου ήταν η Α.Ε.Κ. Άργους, στην οποία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου δύο, συνολικά, έτη, συνεργαζόμενος με τον Πρόεδρο του σωματείου, κ. Βασιλάκο. Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν, τότε, ιδιοκτήτης χυτηρίου μετάλλων και διατηρούσε την ομάδα σε καλή κατάσταση.
Δύο έτη μετά, όμως, εγώ αποφάσισα να ενταχθώ στην αθλητική οικογένεια του Παναργειακού, ο οποίος συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνική κατηγορίας, αλλά διέγραφε, συνεχώς, ανοδική ρότα. Στον ιστορικό αυτόν σύλλογο θήτευσα, συνολικά, δέκα (10) έτη και συνόδευσα την παρουσία μου με την άνοδο της α’ ομάδας στον… μαραθώνιο της Β’ Εθνική καρτηγορίας. Συνεργάστηκα με τους προπονητές, Νίκο Μπαϊρακτάρη, Θανάση Μπαίρακτάρη, Τάκη Λουκανίδη, Πέτρο Λεβεντάκο, Δαβουρλή, Σταματίου και Λιτόπουλο, κερδίζοντας πολλές εμπειρίες από την καθημερινή συναναστροφή μαζί τους.
Θυμάμαι πως τα Πρωταθλήματα των Εθνικών κατηγοριών ήταν, τότε, πολύ ανταγωνιστικά και χρειαζόταν να καταβάλλει κάποιος μεγάλη προσπάθεια για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια, τότε, όπως και τώρα, οι μάνατζερ και οι γονείς των αθλητών έπαιζαν τους δικούς τους ρόλους προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων στους συλλόγους και γενικότερα στον αθλητισμό», ανέφερε, αρχικά, ο κ. Λουκάς Κούρος, στην ιστοσελίδα μας για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προπονητική του καριέρα στον αθλητικό χώρο.
«Η προπονητική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Αργοναύτη Νέας Κίου, την αγωνιστική περίοδο 1984-1985, στον οποίο παρέμεινε τρία, συνολικά έτη. Η ομάδα συμμετείχα, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και κατάφερε να διαγράψει αξιόλογη πορεία, κάτι το οποίο δεν μπορεί παρά να με χαροποιεί ακόμα.
Το καλοκαίρι του έτους, 1987, ο τότε προπονητής του Παναργειακού, Νίκος Καρούλιας, με κάλεσε να συνεργαστούμε και εγώ φυσικά δεν αρνήθηκα την πρόταση του. Ως παλιός τερματοφύλακας της ομάδας και ως άνθρωπος, ο οποίος είχε, ήδη, αγαπήσει τον Παναργειακό, αποφάσισα να βοηθήσω την ομάδα από διαφορετικό, πλέον, ρόλο και να ταυτίσω την παρουσία μου με την επιστροφή του Παναργειακού στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Τον Δεκέμβριου του έτους, 1998, το «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας της α’ ομάδας ανέλαβε ο κ. Καραπατής, ο οποίος συνέβαλε για την παραμονή της ομάδας στη Β’ Εθνική, αλλά λίγους μήνες μετά έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα.
Αντικαταστάτης του ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέλαβε ην τεχνική ηγεσία του Παναργειακού τον Μάιο του έτους, 1989, παραμένοντας στον σύλλογο μέχρι το έτος, 1991.
Η θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του Παναργειακού μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική, αφού η ιστορική αυτή ομάδα πρωταγωνίστησε στον… μαραθώνιο της Β’ Εθνικής και λίγο έλλειψε να ανέλθει στην Α’ Εθνική κατηγορία. Θυμάμαι πως τότε στην Α’ κατηγορία είχαν ανέλθει ο Λεβαδειακός και η Νάουσα, καθώς ο Παναργειακός είχε ηττηθεί από την υποβιβασμένη, τότε, Επανωμή και ο Λεβαδειακός είχε κερδίσει, εκτός έδρας, τον Πανσερραίκό, ο οποίος λίγο αργότερα γνώρισε τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.
Ακολούθως, ο Παναργειακός καθοδηγήθηκε από τον αείμνηστο προπονητή, Γιάννη Κυράστα, προσπαθώντας να ανέλθει στην Α’ Εθνική κατηγορία. Κάτι τέτοιο δεν συνέωη αφού αντί του Παναργειακού, στην Α’ κατηγορία ανήλθαν, την σεζόν, 1992-1993, οι ομάδες, Εθνικός Πειραιώς και Εδεσσαϊκός.
Έπειτα από το έτος, 1993, ο Παναργειακός βίωσε δύσκολες εποχές, έχοντας ως προπονητές τους, Νίκο Κόβη, Στάθη Σταθόπουλο και Νίκο Γαβριηλίδη, καθώς αποχώρησε από τον σύλλογο η διοικητική ομάδα (Μποζιονέλος, Καρλακούτσος, Αρμώδης, Τσόρδας και Μαγκλάρας).
Εγώ παρέμεινα στην τεχνική ηγεσία του Παναργειακού μέχρι το 1995 και στην συνέχεια ανάλεβα το «τιμόνι» του Πανθηρεατικού Άστρους, ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Με την συγκεκριμένη ομάδα φτάσαμε έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο δε δώσαμε το παρών στην τελική αναμέτρηση, καθώς προέκυψε πρόβλημα με την τιμωρία ενός αθλητή μας, με συνέπεια να ηττηθούμε, άνευ αγώνα, με σκορ, 3-0.
Την αγωνιστική περίοδο, 1996-1997, εργάστηκα στον Ατρόμητο Παναρητίου, ενώ από το έτος, 1997, έως το 2004 θήτευσα, ξανά, στον Παναργειακό, έχοντας, όμως, τον ρόλο του πρώτου προπονητή της ομάδας, η οποία συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Συνεργάστηκα, επί σειρά ετών, με τους Προέδρους, κ. Κάργιαννη, Νανόπουλο, Πανταζή και Φασούλη, ενώ το 2005 συνεργάστηκα με την Ερμιόνη, η οποία συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Αργολίδας. Παρέμεινε στο «τιμόνι» του τμήματος μια σεζόν, στην συνέχεια επέστρεψα στον Πανθηρεατικό Άστρους, ο οποίος αγωνιζόταν, τότε, στη Δ’ Εθνική, ενώ την επόμενη σεζόν (2007-08) δεν εργάστηκα σε κάποιον σύλλογο, καθώς διατηρούσα το πόστο του Αντττιδημάρχου του Δήμου Άργους.
Την επόμενη διετία (2009-10) θήτευσα στην ομάδα από τον Πόρο, ενώ από το 2010 έως το 2015 εργαζόμουν στο Κυβέρι, το οποίο οδήγησα στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ακολούθως, εργάστηκα στον Π.Α.Ο.Κ. Κουτσοποδίου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Αργολίδας (2015-2016), πέρσι, πρόσφερα για λίγους μήνες τις υπηρεσίες μου στον Παναργειακό (στην αρχή της σεζόν), ενώ τους τελευταίους μήνες διατηρώ το πόστο του πρώτου προπονητή στον Αργοναύτη Νέας Κίου. Η ομάδα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣ Αργολίδας και διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Εθνική».