Στη μια άκρη των Δυτικών Συνοικιών, στις παρυφές μιας περιοχής με ιδιαίτερη παράδοση στον αθλητισμό, οι ομάδες θηλυκού γένους δεν είναι, πλέον, ένα από γεγονός. Αποτελεί ένα φαινόμενο, το οποίο έχει καταβολές στο μακρινό παρελθόν και γίνεται, ολοένα πιο έντονο, τον τελευταίο καιρό. Την πρόσφατη σεζόν, όταν τα, άκρως, οργανωτικά στελέχη της Προοδευτικής Νεολαίας φρόντισαν να προσφέρουν ένα, ακόμα, «φωτεινό σημάδι» στον ποδοσφαιρικό χώρο, τοποθετώντας, με την σύσταση ομάδων θηλυκού γένους, έναν, ακόμα «κρίκο» στη μακρά «αλυσίδα» των σωματείων της ευρύτερης περιοχής.

Με επικεφαλής την εξαίρετη κυρία και ιθύνουσα του συλλόγου, Μαριλίνα Τζελέπη, αλλά και μια ομάδα συνεργατών της, οι «βυσσινί» φιγουράρουν, από το καλοκαίρι του έτους 2022, με ομάδες, Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών και Σάλας, στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο, φανερώνοντας το κοινωνικό προφίλ τους. Μια, ιδιαίτερα, ευχάριστη εικόνα, η οποία έχει διαμορφωθεί από το σύνολο των περισσότερων ομάδων θηλυκού γένους στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά (σύνολο έξι ομάδες), οι οποίες μετέχουν στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, στη Γ’ Εθνική (γυναικεία ομάδα) και στην Α’ Εθνική (ομάδα σάλας), έχοντας στο ρόστερ της πολύ νεαρές αθλήτριες.

Παίκτριες, η ηλικία των περισσοτέρων κυμαίνεται από 5 ετών μέχρι 15 ετών, «κοσμώντας» με την, εν γένει, παρουσία τους την «οικογένεια» της Προοδευτικής Νεολαίας, η οποία εκπροσωπεί, επάξια και έντιμα, το αθλητικό προσκήνιο. Έναν χώρο, στον οποίο οι Κορυδαλιώτες βρίσκουν τον τρόπο να κερδίζουν την ουσία και τις εντυπώσεις του κοινωνικού συνόλου, με πιο πρόσφατο δείγμα τη χορηγία των δωρεάν προπονήσεων των νεαρών αθλητριών τους μήνες Μάϊος και Ιούνιος. Αυτών οι οποίες καθοδηγούνται, από πέρσι, από τον προπονητή, Δημήτρη Ελευθεριάδη, ο οποίος είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A,  UEFA National Futsal C,  coerver, ανάλυση, έχοντας πολυετή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλλά και όλες τις ηλικίες, ως επικεφαλής των γυναικείων τμημάτων και των τμημάτων αγοριών Κ14, Κ16 και Κ14 Σάλας.

Ευχή όλων μας είναι το εγχείρημα των στελεχών της Προοδευτικής Νεολαίας να βρει συνεχιστές στον κοινωνικό περίγυρο, προκειμένου να ο χώρος του γυναικείου ποδοσφαίρου να γεμίσει με πλειάδα νεαρών αθλητριών, λαμβάνοντας, όπως οι άνθρωποι της Προοδευτικής Νεολαίας, τον άτυπο τίτλο των εκσυγχρονιστών του αθλητισμού.

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορεί να βρει, κάποιος, μέσω του ακόλουθου “λινκ”.

https://www.facebook.com/proodeftikiwfc/

 

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ