Το όνομα της έχει ανδρικές ρίζες, στην ελληνική διάλεκτο ερμηνεύεται ως Ποθητή και στον χώρο του αθλητισμού αντιστοιχεί σε μια, άκρως, εξέχουσα προσωπικότητα. Η αναφορά γίνεται, φυσικά, για την 30χρονη, πλην, όμως, πολύπειρη προπονήτρια και διεθνή «πλέι-μέικερ» του Άρη Νικαίας, Έβελυν Μυλωνά, η οποία έχει διαβεί στη… λεωφόρο της δόξας, σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις στον χώρο της χειροσφαίρισης και οριοθετώντας νέους μεγαλόπνοους στόχους.

Ποια είναι, όμως, πραγματικά, η χαρισματική αυτή κυρία με το, άκρως, σοφιστικό στυλ, τον περίσσιο ζήλο για άθληση και τα άφθονα αθλητικά προσόντα σ’ ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή σπορ;

Το www.planetface.gr συνάντησε την ίδια, την Τρίτη το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο, «Γιώργος Χαλκίδης» της Νίκαιας, συνομίλησε για λίγη ώρα μαζί της και άντλησε τις πιο ουσιαστικές πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τη δοξασμένη θητεία της στον χώρο της χειροσφαίρισης.

Η Έβελυν Μυλωνά, λοιπόν, αποτελεί τον ένα από τους δύο γόνους δύο ανθρώπων, οι οποίοι έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία στον αθλητισμό και αδερφή ενός εκ’ των καλύτερων Ελλήνων αθλητών του χάντμπολ, αποκτώντας, μάλιστα, από μικρή ηλικία αθλητικά γονίδια. Πιο συγκεκριμένα, η 30χρονη «άσος» του ιστορικού συλλόγου είναι κόρη της πάλαι ποτέ διεθνής «πλέι-μέικερ» του Αθηναϊκού και προπονήτριας της Εθνικής Γυναικών,  Κατερίνας Παπαδοπούλου, του τέως «αστέρα» του Παναθηναϊκού στο ακόντιο, έχοντας σημειώσει Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και πρώην αθλητή χάντμπολ του ίδιου σωματείου, Γιώργου Μυλωνά.

Παράλληλα, η Έβελυν είναι η αδερφή του εντυπωσιακού διεθνή παίκτη της Δρέσδης, Χριστόδουλου Μυλωνά και κατ’ επέκταση μέλος μιας οικογένειας, η οποία είχε, ανέκαθεν, αθλητική φλέβα, με κατατεθέντα σήματα τις μεγαλειώδεις επιτυχίες, τις οποίες έχει βιώσει και η Έβελυν, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση που θέλει τα μέλη της οικογένειας της να ζουν, διαχρονικά, θριάμβους.

Όπως η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία και συμμετοχή σ’ αυτήν με την Αναγέννηση Βύρωνα (2008-09, 2009-10), η 2η θέση την οποία κατέκτησε με το τμήμα Παγκορασίδων της ομάδας στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η στέψη της στη 2η θέση με τον Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, στην Α1, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον προσφυγικό σύλλογο (2010-11), αλλά και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α2 με την Αναγέννηση Βύρωνα (2012-2013), έστω και αν ο σύλλογος δεν παρουσιάστηκε, εν τέλει, στην Α1.

Η…αλυσίδα των ‘χρυσών» εμπειριών της Έβελυν στον αθλητικό έχει μερικούς, ακόμα, «κρίκους», όπως η πορεία πρωταθλητισμού με την Α.Ε.Κ. Βύρωνα στην Α2 Εθνική κατηγορία, εκπροσωπώντας μια ομάδα, η οποία αποτελούσε, τότε, το θυγατρικό τμήμα χειροσφαίρισης της Α.Ε.Κ. Αθηνών.

Σε μια κατηγορία, στην οποία η Έβελιν προβιβάστηκε, εκ’ νέου, με τη Δόξα Βύρωνα, αλλά δεν αγωνίστηκε σ’ αυτήν, ύστερα από την απόφαση των ανθρώπων της διοίκησης του συλλόγου, αλλά και σ’ έναν θεσμό στον οποίο συνεχίζει να παρουσιάζεται ως παίκτρια και προπονήτρια του Άρη Νικαίας, από το καλοκαίρι του έτους 2022 μέχρι σήμερα.

Η παρθενική σεζόν της έξοχης αθλήτριας και κόουτς με το τμήμα των Δυτικών Συνοικιών συνδυάστηκε με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α2, όπως και με την επίτευξη της νίκης επί του πρωτοπόρου, Αθηναϊκού, ο οποίος προβιβάστηκε, εν τέλει, στην Α1. Ταυτόχρονα, η απόφοιτη της Πανεπιστημιακής Σχολής των ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στο χάντμπολ και στην κολύμβηση, ταύτισε, φέτος, το όνομα της με την κατάκτηση της 1ης θέσης της παμπαιδικής ομάδας του Άρη Νικαίας στην Ε.Σ.Χ.Α και πλέον γεμίζει τις «μπαταρίες» της, εν όψει της αγωνιστικής περιόδου, 2023-2024. Μιας χρονιάς, στην οποία η Έβελυν Μυλωνά, θα γυμνάζεις τα τμήματα Γυναικών, Παμπαίδων και Μίνι του Άρη Νικαίας, ευελπιστώντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του σωματείου.

Ενός σωματείου, το οποίο προέβη, πέρσι, σε μια εξαιρετική επιλογή, διαλέγοντας την 30χρονη κόουτς και παίκτρια για την κάλυψη των αντίστοιχων «πόστων» στο σωματείο, το οποίο βαδίζει, πλέον, από το καλό στο καλύτερο. Όπως, ομοίως, συμβαίνει με την Έβελυν, η οποία ακολουθεί μια λαμπρή πορεία που είχε αφετηρία πριν η ίδια γνωρίσει τον εαυτό της! Βλέπεις, η μητέρα της, Κατερίνα Παπαδοπούλου, κατόρθωσε, κάποτε, να διαπρέψει στον χώρο της χειροσφαίρισης, αγωνιζόμενη ως εγκυμονούσα στα διάφορα παρκέ, μέχρι να φέρει στον κόσμο μας τη χαρισματική κυρία, Έβελυν Μυλωνά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ