Εκεί που η αγάπη για ένα «σπορ» συναντά το πάθος και την τεχνογνωσία για την εξέλιξη του σ’ έναν μεγάλο Νομό, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, η οποία με τους χειρισμούς της μετατρέπει ένα όνειρο ζωής σε πραγματικότητα. Μ’ αυτή τη «χρυσή» συνταγή και με τη βοήθεια όλων των αρμοδίων στελεχών δημιουργήθηκε, κάποτε, εξαπλώθηκε και συνεχίζει να αναβαθμίζεται η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του Μεσολογγίου, με το όνομα, «Flamingo MSL», προσφέροντας λαμπρή προοπτική σε κάθε πρόσωπο, το οποίο την υπηρετεί.
Μια έξοχη πορεία βασισμένη στο τεράστιο έργο, στη γνώση και στο συναισθηματικό δέσιμο των μελών της, τα οποία υπηρετούν, ευλαβικά, το σωματείο της καρδιάς τους, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο και όμορφο αθλητικό και κοινωνικό προφίλ στον παγκόσμιο ιστό.
Στη δύση του έτους 2023, ο εν λόγω σύλλογος έχει να επιδείξει μερικές σπουδαίες στιγμές στο κοινό και επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες στο μέλλον, όπως, άλλωστε, αναφέρει, παρακάτω, μια από τις «ψυχές» του συγκεκριμένου σωματείου, η παρουσία της οποίας συνδέει το παρελθόν με το παρών του συλλόγου.
Πρόκειται για τον προπονητή και αγέρωχο εργάτη του αθλητισμού, κύριο, Γιάννη Γουλή, ο οποίος μίλησε, προ ημερών, στο www.planetface.gr για τη ρότα του σωματείου, η οποία είναι φυσικά, ταυτισμένη με τη δική του αυθεντική και πετυχημένη παρουσία στον ποδοσφαιρικό χώρο.
Καλημέρα σας, κύριε Γιάννη Γουλή. Ποιο ήταν το κίνητρο, το οποίο σας ώθησε στην απόφαση να ηγηθείτε, προ πολλών ετών, της προσπάθειας για την σύσταση του. Μεσολογγίου 2008;
Καλημέρα σας. Ήταν το μακρινό έτος, 2008, όταν εγώ, συνεπικουρούμενος από μια ομάδα ανθρώπων, αποφασίσαμε τη δημιουργία της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου, ύστερα, μάλιστα, από προτροπή της γυμνάστριας, Σοφίας Καραμανωλοπούλου. Το συγκεκριμένο «γκρουπ» ανθρώπων αποτελούσαν οι κυρίες, Ντίνα Μαρκουτσαά, Μαρία Μόκα, Χριστίνα Πρασσά, Μαρία Χονδρού και ορισμένα, ακόμα, πρόσωπα, τα οποία πλαισίωσαν το σωματείο μας, το οποίο συμμετείχε, αρχικά, σε μια σειρά από φιλικές συναντήσεις. Το έτος 2012, δημιουργήθηκε το γυναικείο τμήμα του σωματείου, εισήλθε για πρώτη φορά στον «προθάλαμο» των Εθνικών κατηγοριών και από τότε μέχρι σήμερα έχει αδιάλειπτη παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες. Το γυναικείο μας τμήμα έχει ανέλθει μέχρι την Α’ Εθνική, συμμετέχοντας πέντε σεζόν, συνολικά, στην συγκεκριμένη διοργάνωση και αποτελώντας το καμάρι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Πως είναι οι συνθήκες εκγύμνασης των αθλητριών σας. Αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα στέγασης;
Όλα αυτά τα χρόνια, το Μεσολόγγι 2008 και η Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου 2021 έδρευε σε διάφορα γήπεδα, όπως το Ενωσιακό γήπεδο, το γήπεδο του Αγρινίου και το αντίστοιχο του Ευηνοχωρίου, στο οποίο στεγάζεται τη φετινή σεζόν. Ο συγκεκριμένος χώρος απέχει, περίπου, 10 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μεσολογγίου και κατά συνέπεια αυτή η λύση είναι καλύτερη γι’ εμάς σε σχέση με την αντίστοιχη του Αγρινίου, καθώς το γήπεδο της εν λόγω πόλης απέχει, περίπου, 40 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι. Βέβαια, η γυναικεία ομάδα μας προπονείται δύο φορές ανά βδομάδα στο γήπεδο του Αγρινίου, ωστόσο οι συνθήκες εκγύμνασης των αθλητριών μας έχουν, κάπως, βελτιωθεί. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα στέγης παραμένει σοβαρό και αποτελεί «τροχοπέδη» στην προσπάθεια μας να εξελιχθούμε στον αθλητικό χώρο. Ευτυχώς, πάντως, που στο γήπεδο του Ευηνοχωρίου ο φυσικός τάπητας βρίσκεται σε άρτια κατάσταση και εν αντιμετωπίζουν οι παίκτριες μου αρκετά προβλήματα τραυματισμού».
Αλήθεια, δεν έχετε κουραστεί να υπηρετείτε τον σύλλογο όλα αυτά τα έτη;
«Όχι! Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και την ομάδα, σε συνδυασμό με τη βοήθεια που παρέχουν στο σωματείο ορισμένα πρόσωπα, αποτελούν τις αιτίες για την αδιάκοπη παρουσία μου στον σύλλογο. Σκεφτείτε πως τη φετινή σεζόν, πέρα απ’ εμένα, ο οποίος προπονώ τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, στο επιτελείο μας βρίσκεται ο συνεργάτης μου, Βύρων Παναγιωτόπουλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιάννης Καραβασίλης, ο Γιώργος Χρήστου, ο οποίος εκτελεί ατομικές προπονήσεις, όπως τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και το σύνολο των υποστηρικτών του σωματείου.
Έχετε συστήσει αναπτυξιακά τμήματα στο σωματείο σας;
«Ναι. Έχουμε δημιουργήσει μια Ακαδημία ποδοσφαίρου, η οποία εδρεύει στο γήπεδο του Εβινοχωρίου και αποτελείται από αγόρια και κορίτσια πολύ νεαρής ηλικίας, τα οποία γυμνάζονται υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Σακαρέλος.
Μιλήστε μας για την πορεία της ομάδας σας και τις σημαντικότερες εμπειρίες που έχετε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια.
«Η γυναικεία ποδοσφαιρική μας ομάδα βρίσκεται, αυτόν τον καιρό, στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ενός εκ’ των εννέα ομίλων της Β’ Εθνικής. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ο πρώτος κάθε ομίλου συμμετέχει στη φάση των «μπαράζ» με σκοπό την άνοδο στην Α’ Εθνική, ωστόσο αυτοσκοπός του συλλόγου μας δεν είναι η επιστροφή στη μεγαλύτερη τη τάξη κατηγορία. Στόχος μας είναι η κατάκτηση μιας θέσης εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής, καθώς η ομάδα μας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσίας παικτριών από τις προπονήσεις, λόγω των αυξημένων εκπαιδευτικών υποχρεώσεων τους και της χρονικής καθυστέρησης στην ενσωμάτωση τους στο ρόστερ του τμήματος. Παρ’ όλα αυτά, αισθάνομαι περήφανος για το γεγονός πως ο σύλλογος μας έχει αναδείξει, διαχρονικά, το ταλέντο των αθλητριών του, με φωτεινά παραδείγματα την συμμετοχή μερικών κοριτσιών στους αγώνες ομάδων οι οποίες συμμετέχουν στην Α’ Εθνική».
Ποιες είναι, λοιπόν, οι διεθνείς σας αθλήτριες. Τελικά, ο σύλλογος σας μπορεί να λάβει τον τίτλο της «ποδοσφαιρομάνας»!
«Φυσικά! Λάβετε υπόψιν σας πως από το σωματείο μας έχουν αναδειχθεί πολύ αξιόλογες αθλήτριες, οι οποίες έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο! Συγκεκριμένα, η Βάσσια Γιαννακά, η οποία αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, η Μαρία Καπνίση, η οποία αγωνίζεται στην Α.Ε.Κ. Αθηνών και η Ρούλα Πούλιου, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της ομάδας της Πολωνίας, είναι μερικές από τις πιο σπουδαίες παίκτριες, οι οποίες έχουν διαβεί το…κατώφλι του σωματείου μας στα πρώτα τους χρόνια και έχουν μυηθεί τα μυστικά του ποδοσφαίρου στον σύλλογο μας πριν μεταπηδήσουν σ’ άλλες ομάδες».
Ποια είναι η καλύτερη σας εμπειρία με το σωματείο;
«Αναμφίβολα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Κορασίδων, το έτος 2018, όταν η ομάδα μας κέρδισε τον Άρη Θεσσαλονίκης στην ημιτελική φάση του θεσμού με σκορ 4-0 και τα Τρίκαλα με σκορ 1-0 στον τελικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στο γήπεδο του Βόλου».
Συνεπώς, ο σύλλογος σας έχει αντίκτυπο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο!
«Εννοείται! Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θα μεταλαμπαδεύσει στον κόσμο τον αθλητικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, μέσω μιας σειράς από εκδηλώσεις τις οποίες θα προγραμματίσει με πρωταγωνίστριες τις αθλήτριες μας, προκειμένου να εξαπλωθεί περισσότερο στον κοινωνικό ιστό».
Γιατί ο σύλλογος σας άλλαξε όνομα τα τελευταία έτη;
«Το ακριβές όνομα του σωματείου μας είναι «Flamingo MSL FC», το οποίο προέκυψε το έτος 2021 προέρχεται από την ονομασία του είδους πτηνού, το οποίο κοσμεί με την παρουσία του τον πλανήτη μας. Αυτή, λοιπόν, ήταν μια κοινή απόφαση των μελών του σωματείου μας, τα οποία χρειάζεται να ευχαριστήσω για την στήριξη τους στο έργο μας».
Αν θέλετε, αναφέρετε μας μερικά ονόματα προσώπων, πέρα από τα προαναφερθέντα, τα οποία στηρίζουν, αυτόν τον καιρό, την προσπάθεια μας στον σύλλογο.
«Πρόκειται για την παλαιά παίκτρια του σωματείου μας, Μαρία Χόνδρου, η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης με το τεχνικό επιτελείο, τον Τεχνικό μας Διευθυντή, Πάνο Λινάρδο, με θητεία στον Α.Ο. Ιωνικό, στον Π.Α.Σ Λαμία, στη Βέροια, στην Παναχαϊκή και σε ομάδες της Σιγκαπούρης. Ακόμα, στο πλευρό μας, βρίσκεται η Νομικός Αγγελική Ψαράκη, ο Αντιπρόεδρος, Λουκάς Λιγνός, η Γενική Γραμματέας, Γεωργία Λιάκου, ο Ταμίας Βαγγέλης Καρακώστας, ο Ειδικός Γραμματέας, Χρήστος Κυρίτσης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Μαρία Γουλή, ο έφορος, Ανδρέας Ζουμπέκης και τα μέλη της διοίκησης, Δημήτρης Λινάρδος και Κώστας Φουντούλης. Όπως, φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, οι οποίοι στηρίζουν, από το δικό τους μετερίζι, το σωματείο μας, συμπράττοντας στην προσπάθεια μας για τον εκσυγχρονισμό αυτού σ’ όλα τα επίπεδα».
Μιλήστε μας, τώρα, αποκλειστικά γι’ εσάς. Πως και γιατί αποφασίσατε να εμπλακείτε με τον αθλητισμό; Σε ποιες ομάδες αγωνιστήκατε στο παρελθόν;
«Εγώ ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα από την Α.Ε. Μεσολογγίου, αγωνιζόμενος, αρχικά, στη θέση του τερματοφύλακα , στην συνέχεια του επιτελικού μέσου και μετέπειτα σ’ αυτή του επιθετικού. Στην συνέχεια, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, ακολούθως, στον Εύηνο Ευηνοχωρίου, ο οποίος έχει αναδείξει ορισμένους πολύ σπουδαίους παίκτες. Πρόκειται για τον Χρήστο Ψεύτη, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό Πειραιώς και στον Διαγόρα Ρόδου (Α’ Εθνική), τον Ανδρέα Τσακμακίδη (Ολυμπιακός Πειραιώς, τερματοφύλακας) και τον Γιώργο Ντρέλια (Εθνικός Πειραιώς, Α’ Εθνική). Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου θητείας, πολλοί ήταν οι άνθρωποι, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της θετικής μου καριέρας, με προεξέχοντες τον αείμνηστο προπονητή, Γιάννη Κωνσταντίνου, τον προπονητή, Μίμη Δενδρινό και τον κόουτς, Δημήτρη Μπάθα».
Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορεί να βρει κάπιος μέσω των ακόλουθων «λινκ».
https://www.facebook.com/giannis.goulis/photos
https://www.facebook.com/p/MSL-FC-100065721300299/