Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Δημήτρης Σιαπανίδης, στο “gipedo.eu”!

                                                                                               

Το καλοκαίρι του έτους 2018 σηματοδότησε την εποχή που ο Φ.Σ. Κοζάνης ξεκίνησε να ζει για ένα νέο όνειρο… Για την επιστροφή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αρχικά, για την ανάπτυξη του σ’ όλα τα επίπεδα, σταδιακά, για τη διαγραφή μιας πορείας στον αθλητισμό με «στάνταρ» υψηλά…

Συνοδοιπόρος αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό προπονητή, Δημήτρη Σιαπανίδη, ο οποίος επεδίωξε, εξ’ αρχής, να «χτίσει» ένα σύνολο αποτελούμενο από «όπλα» ισχυρά… Εν έτη, όμως, 2019, οι στόχοι του ιδίου και των συνεργατών του δεν έχουν εκπληρωθεί στην εντέλεια και ο ίδιος εξηγεί, μέσω του «gipedo.eu», γιατί έχουν συμβεί όλα αυτά…

 

 

 «Εγώ ανέλαβα τα ηνία της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Φ.Σ. Κοζάνης, το περασμένο καλοκαίρι, με την ελπίδα να συνδυάσω το όνομα μου με την άνοδο του τμήματος στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Μέχρι την περασμένη αγωνιστική, ο Φ.Σ. Κοζάνης βρισκόταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο η εντός έδρας ήττα από την Α.Ε. Καπαγιαννίων «γκρέμισε» το συγκρότημα μας από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

 

Στο συγκεκριμένο ματς, η ομάδα μας παρουσιάστηκε με ορισμένες απουσίες παικτών (Τραυλός, Μπαλίτσας και Αθανασιάδης), ενώ δεν έχαιρε της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης από τα διαιτητική όργανα. Ο Φ.Σ. Κοζάνης σκόραρε ένα κανονικό γκολ το οποίο ακυρώθηκε από τα αρμόδια όργανα ως «οφσάιντ», με συνέπεια βρίσκεται, πλέον, δύο βαθμούς μακριά από την 1η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας. Παρ’ αυτά, το συγκρότημα μας θα συνεχίσει να διεκδικεί την άνοδο την Α1, ευελπιστώντας σε κάποιο πιθανό….στραβοπάτημα της Α.Ε. Καπαγιαννίων.

 

 

Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε η ομάδα μας θα διατηρηθεί στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης, κάτι το οποίο θα μοιάζει με αποτυχία… Το αναφέρω αυτό, γιατί το περασμένο καλοκαίρι έθεσα ως στόχο την άνοδο του Φ.Σ. Κοζάνης στη Γ’ Εθνικής, γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει τα φόντα να σημειώσει μια τέτοια επιτυχία. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της είναι καλή, η συνεργασία μου με τα στελέχη της διοίκησης είναι άρτια, ενώ κόσμος μας…διψάει για νέες επιτυχίες. Δυστυχώς, όμως, ορισμένα αρμόδια όργανα τείνουν να μας «κλέψουν» την άνοδο στη Γ’ Εθνική!!! Η διοικητική αντιμετώπιση που χαίρει η ομάδα μας δεν είναι καλή, γεγονός το οποίο φανερώθηκε στα παιχνίδια που δώσαμε με αντιπάλους την Α.Ε. Καραγιαννίων, τα Σέρβια και την Α.Ε. Βοϊου.

 

 

Η τιμωρία του παίκτη μας, Τραυλού, η ακύρωση ενός κανονικού γκολ στο ματς με την Α.Ε. Καπαγιαννίων αλλά και το πολεμικό κλίμα το οποίο διαμόρφωσε το διαιτητικό τρίο εναντίον μας στο ματς με τα Σέρβια συνθέτουν το «παζλ» των αδικημένων ενεργειών προς τον σύλλογο μας. Γι’ αυτό το λόγο, είμαι αποφασισμένος να περιμένω την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, προκειμένου να συζητήσω με τους ανθρώπους της διοίκησης το ενδεχόμενο της επέκτασης της μονοετούς διάρκειας συνεργασίας μας», είπε, αρχικά, ο κ. Δημήτρης Σιαπανίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

«Ο Φ.Σ. Κοζάνης είναι ένα σοβαρό σωματείο, το οποίο διαθέτει μια ποιοτική ανδρική ομάδα. Αυτή, λοιπόν, η ομάδα έχει τη δυνατότητα, όχι απλά να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική, αλλά και να καθιερωθεί σ’ αυτή. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που ο Φ.Σ. Κοζάνης ενισχυθεί με 3-4 καλούς ποδοσφαιριστές και συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα και μεθοδικά σ’ όλα τα επίπεδα. Επίσης, οι ομάδες υποδομής του εν λόγω σωματείου απαρτίζονται από ταλαντούχους παίκτες, μερικοί εκ’ των οποίων συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας.

 

 

Μπορεί ο Φ.Σ. Κοζάνης να μη διαθέτει εφηβικό συγκρότημα, ωστόσο η προοπτική για τον σχηματισμό αυτού, όπως και η δυναμική του ως σύλλογος είναι δύο κυρίαρχα στοιχεία τα οποία μου προκαλούν το συναίσθημα της αισιοδοξίας σχετικά με το μέλλον του σωματείου. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μας βρίσκεται, ήδη, τρία έτη στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ Κοζάνης, αν και έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι καλύτερο», πρόσθεσε ο κ. Σιαπανίδης για να υπερθεματίσει, λέγοντας:

 

 

«Εν όψει της επόμενης σεζόν, δε γνωρίζω, ακόμα, τα δεδομένα της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, αφού τα αρμόδια στελέχη σκέφτονται, σοβαρά, τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με το όνομα «Σούπερ Λιγκ 2». Εντούτοις, τα Πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής και των τοπικών Πρωταθλημάτων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, ύστερα από τη διάλυση της πάλαι ποτέ Δ’ Εθνικής. Δυστυχώς, τα έξοδα για τη μετακίνηση των ομάδων της τότε Δ’ Εθνικής ήταν πολλά και γι’ αυτό τον λόγο συμφωνώ με την αντικατάσταση της με την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική των πολλών ομίλων».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ