Ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου, Γιάννης Κουσαλίδης, στο «gipedo.eu»!

 

 

Εκεί που η αγάπη για δημιουργία συναντά την πλούσια αθλητική εμπειρία, εκεί που η νοσταλγία για μια θριαμβευτική πορεία ακουμπά την ποδοσφαιρική κυριαρχία, ανακύπτει ο άνθρωπος ο οποίος πρεσβεύει κάθε τέτοια έννοια με τιμιότητα, αξιοπρέπεια και υγεία… Πρόκειται για τον αξιόλογο παράγοντας του Φ.Σ. Κοζάνης, Γιάννη Κουσαλίδη, ο οποίος αντικρίζει, καθημερινά, τη ζωή σαν ένα όμορφο «παιχνίδι», διασκεδάζει με κάθε επιτυχία και διδάσκεται πολλά από κάθε τυχόν αποτυχία…

Είναι, βλέπεις, το άτομο το οποίο χαρακτηρίζετια, διαχρονικά, για την ορθή επιμέλεια του στον αθλητισμό και την σωστή πάλη του σ’ αυτή την κοινωνία, είναι ο κύριος ο οποίος ζει για του Φ.Σ. Κοζάνης τη λαμπρή πορεία, είναι αυτός ο οποίος μιλάει, απόψε, στο «gipedo.eu» για τη δική του ξεχωριστή ιστορία… Για τον εαυτό του, τον Φ.Σ. Κοζάνης, τα όνειρα του και την προσωπική του φιλοδοξία να δει τον αγαπημένο του σύλλογο, σε μερικά χρόνια, στη Β’ Εθνική κατηγορία!

  

 

«Αυτές τις ημέρες, η ομάδα μας δε βρίσκεται στον υψηλότερο βαθμό ψυχολογικής κατάσταση,ς λόγω της ήττας από την Α.Ε. Καπαγιαννίων. Το συγκρότημα μας ηττήθηκε, την Κυριακή το απόγευμα, με σκορ 1-0, εντός έδρας, με συνέπεια να εκθρονιστεί από την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης, χάνοντας…έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλει να κόψει πρώτη το..νήμα… Ο αντίπαλος μας διαθέτει εξαιρετική ομάδα, τη φετινή σεζόν, ωστόσο εμείς δικαιούμαστε να έχουμε παράπονα από τα διαιτητικά όργανα στο συγκεκριμένο ματς, Το αναφέρω αυτό, διότι τα αρμόδια όργανα στέρησαν τη δυνατότητα από τον Φ.Σ. Κοζάνης να ισοφαρίσει τον αντίπαλο του σε 1-1, καθώς ακύρωσαν το κανονικό τέρμα το οποίο σημείωσε ο παίκτης μας, Κώστας Τρουμπούκης.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Φ.Σ. Κοζάνης συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ύστερα από τρία συναπτά έτη, τα οποία μετέχει στον…μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Οι προπονήσεις της ομάδας διεξάγονται σε κανονικούς ρυθμούς, η φιλοσοφία του σωματείου μας παραμένει η ίδια, ενώ η διάθεση όλων για την επιστροφή στη Γ’ Εθνική δεν έχει σβήσει από τις καρδιές μας. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ευελπιστούμε να καλύψουμε τη διαφορά των δύο πόντων από τον αντίπαλο μας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μαζί του, τότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων, προκειμένου να κριθεί η ομάδα η οποία θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν από μια νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) στα μεταξύ τους ματς, γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε και αυτό το ενδεχόμενο.

 

 

Πέρας, όμως, από τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, η ομάδα μας διεκδικεί την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης με άφθονες ελπίδες. Το συγκρότημα μας θα αντιμετωπίσει, την Τετάρτη, τη Χαραυγή, εντός έδρας, προκειμένου να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ 3-1 του πρώτου αγώνα, ώστε να συμμετάσχει στον τελικό αγώνα του θεσμού. Το δυσάρεστο γεγονός γι’ εμάς είναι πως η ομάδα μας αντιμετωπίζει ορισμένες απουσίες παικτών, όπως την απουσία του Αθανασιάδη από το προσεχές ματς, λόγω τραυματισμού, του Τραυλού, λόγω  τιμωρίας και του μόνιμου απόντα, Μπαλίτσα. Παρ’ όλα αυτά, το συναίσθημα της αισιοδοξίας για την εκπλήρωση των στόχων μας είναι έντονο στις τάξεις της ομάδας», ήταν, προ λίγου, τα πρώτα λόγια του κ. Κουσαλίδη, μέσω της ιστοσελίδας μας.

 

Ακολούθως, ο Γιάννης Κουσαλίδης μίλησε, εκτενώς, για τον αθλητικό του βίο, για την καριέρα του ως παράγοντας του Φ.Σ. Κοζάνης και για τους προσεχείς στόχους του αγαπημένου του σωματείου στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

«Εγώ δεν υπήρξα ποτέ ποδοσφαιριστής κάποιας ομάδας, ωστόσο η αγάπη μου για τον αθλητισμό με οδήγησε, πριν πολλά χρόνια, στην απόφαση να ασχοληθώ, εκτενώς, με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

 

Η ποδοσφαιρική μου ιστορία είχε αφετηρία το έτος 1981, όταν αποφάσισα να εμπλακώ στα διοικητικά δρώμενα του τότε συλλόγου, Αναγέννησης Αγίου Δημητρίου. Το συγκεκριμένο σωματείο σταμάτησε τη λειτουργία του, λίγα έτη αργότερα, καθώς απορροφήθηκε από την Αθλητική Ένωση Ελλησπόντου, ύστερα από την συνεργασία ορισμένων τοπικών συλλόγων, οι οποίοι ανήκαν στα κοντινά χωριά του Νομού Κοζάνης, Ακρινή, Ρυάκιο και Τετράλοφος, τα οποία βρίσκονταν, τότε, υπό την αιγίδα του τέως Δήμου Ελλησπόντου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80’, ασχολήθηκα για μερικά έτη με την Αθλητική Ένωση Ποντίων Κοζάνης, ο οποίος διαλύθηκε το έτος 1995. Ακολούθως, αποτέλεσα μέλος της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, κατέχοντας τον ρόλο του υπεύθυνου των Μικτών ομάδων της εν λόγω Ένωσης, μέχρι το έτος 2010.

Από τότε μέχρι σήμερα, ασχολούμαι με τον Φ.Σ. Κοζάνης, όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συγκεκριμένου σωματείου. Από φέτος, όμως, κατέχω το πόστο του Γενικού Αρχηγού του συλλόγου, δίχως να αποτελώ μέλος της διοικούσας επιτροπής αυτού, αλλά έχοντας έντονη διάθεση να βοηθήσω τον σύλλογο να προοδεύσει σ’ όλα τα επίπεδα.

 

 

Γνωρίζω καλά, πως ο Φ.Σ. Κοζάνης είναι ένα ιδιαίτερα ιστορικό σωματείο, το οποίο έχει την προοπτική να διαγράψει βήματα προόδου στον χώρο του αθλητισμού. Θεωρώ πως η ομάδα μας μπορεί να ανέλθει μέχρι το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, στο οποίο συμμετείχε, πριν πολλά χρόνια, με επιτυχία», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Γιάννης Κουσαλίδης, για να υπερθεματίσει, λ΄γοντας, χαρακτηριστικά πως:

 

 

«Σε αντίθεση μ’ εμένα, ο γιος μου έχει αγωνιστεί σε μερικές τοπικές ομάδες του Νομού Κοζάνης και του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ διαμένει, πλέον, μόνιμα, στη Θεσσαλονίκη, αφού εργάζεται στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Η κόρη μου κατοικεί στον Νομό Αττικής, αφού εργάζεται σ’ ένα εμπορικό κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Λεκανοπεδίου. Παρά το ότι είμαι Μακεδόνας, δεν κρύβω πως υποστηρίζω τον Ολυμπιακό Πειραιώς, σε αντίθεση με τον γιο μου, ο οποίος είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και προετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας ύστερα από 34 ολόκληρα έτη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ