«Ζωή είναι ό,τι σε κάνει να χαμογελάς», είναι το «μότο» της γνωστής συγγραφέας, Νικολέτας Πετρόφ, το οποίο έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες άτομα, προκειμένου να βρουν τη ψυχική τους γαλήνη και να εξελίξουν, περαιτέρω, τους εαυτούς τους σε διάφορους τομείς. Κάτι ανάλογο σκέφτηκαν, προφανώς, πριν μερικά έτη, τα αρμόδια στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού ΑΡΓΩ, το οποίο εδρεύει στην περιοχή του Περάματος, ώστε να προσφέρουν συναισθήματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας σε πρόσωπα τα οποία το είχαν ανάγκη, φανερώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το εντυπωσιακό κοινωνικό τους προφίλ. Μια όμορφη εικόνα, η οποία αξίζει περισσότερο από χίλες λέξεις, καθώς αγκαλιάζει, καθημερινά, δεκάδες άτομα με διάφορες ανάγκες, ασκώντας ένα τεράστιο κοινωνικό λειτούργημα το οποίο συνοδεύεται με έντονες ευαισθησίες για τον συνάνθρωπο μας!

Ποιος είναι, όμως, ο σκοπός της ΑΡΓΩ, ποια η προσφορά της στον κοινωνικό ιστό και ποια είναι τα κίνητρα για να συνεργαστεί κάποιο φυσικό πρόσωπο ή φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) μαζί της; Το www.planetface.gr επισκέφθηκε, προ ημερών, το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ στην περιοχή του Περάματος και σήμερα παρουσιάζει στο κοινό του τα βασικά συστατικά που προσφέρει η ΑΡΓΩ, την ιστορία της στον κοινωνικό χώρο και τις επιτυχίες της, διαχρονικά, μέσω των οποίων πιστοποιείται το τεράστιο κοινωνικό της έργο.

   

“Το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ επιδιώκει να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στοχεύει στην ένταξη τος στο κοινωνικό σύνολο με ενεργό ρόλο. Αντίστοιχα αξιοσημείωτη είναι και η αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλει για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο του έργου αυτού.

Η Αργώ Περάματος αντιλαμβανόμενη τις κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν, καθημερινά, οι συνδημότες μας, μεριμνά για την καλύτερη διαβίωση τος επενδύοντας στην υλικοτεχνική και συναισθηματική κάλυψη των αναγκών τους μέσω φιλανθρωπιών, παροχών υπηρεσιών και δίνοντας ευκαιρίες για προσωπική ανέλιξη και επαγγελματική κατάρτιση.

Ο κόσμος του Περάματος και των γύρω περιοχών βλέπει την Αργώ ως έναν φορέα στον οποίο μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του προκειμένου να ανταπεξέλθει στον προσωπικό του Γολγοθά. Ξ βοήθεια αυτή μπορεί να κυμαίνεται από απλά, μικρά, καθημερινά, πράγματα έως πολύ μεγάλες ανάγκες των οικογενειών, π.χ τράπεζα ρούχων-υποδημάτων-φαρμάκων-παιχνιδιών-επίπλων, εύρεση εργασίας, παροχή ιατρικής βοήθειας.

Η Αργώ έχει στην αγκαλιά της 350 οικογένειες που εμπιστεύονται το πολυτιμότερο πρόσωπο της ζωής τους….τα παιδιά τους, στους καταρτισμένους διδάσκοντες του κέντρου μας οι οποίοι χαρακτηρίζονται από βαθιά ενσυνείδητη και άπειρη αγάπη για τα παιδιά, κάνοντας τα να αισθάνονται τόσο οικεία σαν το σπίτι τους.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό που απαρτίζει το Κέντρο πολιτισμού Αργώ καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. νοιάζονται για κάθε παιδί ως μεμονωμένη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Με τα προγράμματα της η ΑΡΓΩ, επιδιώκει να απαντήσει στα σημεία των καιρών αξιοποιώντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του.

Εκ μέρους όλων μας που ζούμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα αυτό στην πόλη μας θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να γίνεται αρωγοί στην προσπάθεια μας, πιστεύοντας πάντα στην καλή σας διάθεση, χορηγώντας μας ότι εσείς κρίνετε κα μπορείτε για την πραγματοποίηση και τη συνέχεια των προσπάθειών μας.

Η ιστορία μας και η μελλοντική μας πορεία είναι συνυφασμένη με τα παιδιά και τη δημιουργία χαρούμενων, αυτόνομων και ταυτότχρονα υπεύθυνων προσωπικοτήτων, για το λόγο αυτό θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθεια σας αυτή και η βοήθεια σας, είναι πραγματικά πολύτιμη.

Οι πολλοί φτιάχνουν τον ένα. Για τυχόν διευκρινήσεις ή περισσότερες ερωτήσεις, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε το προσωπικό τηλέφωνο της Προέδρου 6984573737.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Η Πρόεδρος Ειρήνη Βέγκου”.

Η «ΑΡΓΩ» αποκαλύφθηκε στη «MARITIME»!

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Κέντρου Πολιτισμού ΑΡΓΩ, η γνωστή εφημερίδα, «MARITIME», απηύθυνε τον λόγο, προ μηνών, στην Πρόεδρο του αντίστοιχου φορέα, κυρία, Ειρήνη Βέγκου, η οποία μίλησε για το έργο της ΑΡΓΩ. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνέντευξης, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στις 2 Νοεμβρίου του έτους 2022.

“Maritime 2/11/2022

Ειρήνη Βέγκου Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ΑΡΓΩ Διευθύντρια για την ”Οικογένεια και το παιδί» στον διεθνή φορέα International Action Art, Υπεύθυνη Τμημάτων Χορού της ΧΑΝ Νίκαιας.

Αγαπητή κυρία Βέγκου, τι είναι το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ;

Το Κέντρο πολιτισμού ΑΡΓΩ ιδρύθηκε το 2014, με αδιαπραγμάτευτες αξίες και όραμα που πηγάζει από την ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά, εξελίσσεται μέσα στο χρόνο διατηρώντας τις αρχές της και τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Σε ποια διεύθυνση βρίσκονται τα γραφεία σας;

Το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 29στον Δήμο Περάματος-Αττικής και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2110124021.

Ποια τμήματα απαρτίζουν το Κέντρο;

Διαθέτει πληθώρα τμημάτων, όπως τμήματα χορού, μουσικής, αθλητισμού και καλών τεχνών, μερικά εκ’ των οποίων είναι Zumba, latin, oriental, pilates, Eurodance, μπαλέτο, τένις, αρμόνιο, κιθάρα, ζωγραφική, καθώς και δραστηριότητες για πολύ μικρά παιδιά. Ο Καθένας μπορεί να βρει τι του ταιριάζει κάνοντας ένα εντελώς δωρεάν δοκιμαστικό, καλώντας μας στο 2110124021.

Σε τι διαφέρει το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ από τους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής;

Το Κέντρο πολιτισμού ΑΡΓΩ είναι το μοναδικό μέλος στην ευρύτερη περιοχή του πανελλήνιου συλλόγου χοροδιδασκάλων και αθλητών χορού,ο οποίος είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος με διεθνή αναγνωσιμότητα και ο οποίος είναι μέλος της ΕΧΟΕ, η οποία είναι μέλος της WDSF.

Το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ συμμετέχει μόνο σε αναγνωρισμένους αγώνες χορού και έχει βιώσει πολύ σημαντικές διακρίσεις.

Το Κέντρο πολιτισμού Αργώ έχει ο αποκλειστική συνεργασία με το ωδείο της ΧΑΝ Νίκαιας στην απόκτηση επαγγελματικών, αλλά και ερασιτεχνικών διπλωμάτων μουσικής.

Το Κέντρο Πολιτισμού ΑΡΓΩ είναι εξουσιοδοτημένο κέντρο για την προετοιμασία επαγγελματιών και ερασιτεχνικών εξετάσεων του πανελληνίου συλλόγου χοροδιδασκάλων και αθλητών χορού.

Στην ΑΡΓΩ θα βρείτε ολοκληρωμένα προγράμματα με έμφαση στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδες,  τις τέχνες και την παράδοση μέσα από ποιοτικά, πολιτστικά και αθλητικά ερεθίσματα που ο καθένας νιώθει σαν το σπίτι του.

Το προσωπικό της ΑΡΓΩ είναι πλήρως καταρτισμένο στην ειδικότητα του και όλοι πτυχιούχοι.

Το Κέντρο πολιτισμού ΑΡΓΩ προσφέρει αποκλειστικά προνόμια στα μέλη του.

Ποιος είναι το όραμα της ΑΡΓΩ;

Όραμα της ΑΡΓΩ Περάματος είναι να αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό συμμετοχικό φορέα που έχει επίκεντρο τους νέους και τα παιδιά και φροντίζει γι’ αυτούς.

Μέλημα της είναι η προσφορά στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής και χριστιανικής συνείδησης στους νέους.

Θα θέλαμε λίγα λόγια γι’ εσάς.

Είμαι Πρόεδρος της ΑΡΓΩ Περάματος, βραβευμένη στο WEMBLEY STADIUM του Λονδίνου για τις οργανωτικές και ηγετικές μου ικανότητες.

Έχω ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές πάνω στο Marketing Human Resourses, Management και PR”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ