Έτοιμος να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο του αναλογεί στη μερίδα της πολιτικής σκηνής και αποφασισμένος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αναβαθμιστεί η χώρα μας σ’ όλους τους τομείς, εμφανίζεται, αυτό το χρονικό διάστημα, ο Δημήτρης Λιντζέρης! Ο πάλαι ποτέ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «κουβαλώντας» στις… πλάτες του ένα πολύ ποιοτικό βιογραφικό και έχοντας ως βαριά πολιτική κληρονομιά το πολύ σημαντικό κοινωνικό του έργο στον τόπο μας, οργανώνει τον νέο του πολιτικό συνδυασμό, ευελπιστώντας να εκλεγεί σε περίοπτη θέση στις προσεχείς εκλογές. Να αποτελέσει, δηλαδή, τον νέο Δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, προκειμένου να συμπράξει για την ανοδική εξέλιξη της περιοχής στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ίδιος!!!

Ποιος είναι, όμως, ο εξαίρετος κύριος, Δημήτρης Λιντζέρης, πόσο κοινωνικά καταξιωμένος είναι διαχρονικά και ποια η ρότα του στον πολιτικό χάρτη; Το www.planetface.gr έψαξε, προ ημερών, το «προφίλ» του εξαιρετικού γιατρού, μέσω της ιστοσελίδας www.lintzeris.gr και σήμερα προβάλει στο κοινό του ένα σύντομο, πλην, όμως, άκρως διευκρινιστικό βιογραφικό, το οποίο αντικατοπτρίζει την επαγγελματική και πολιτική πορεία του συγκεκριμένου κυρίου.

«Ο Δημήτρης Λιντζέρης γεννήθηκε στη Νίκαια στις 17 Οκτωβρίου 1955. Είναι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Εύη Ντίνου και αμφότεροι έχουν μια κόρη, η οποία έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο σπουδών στην Ιατρική. Σπουδές: Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Το 1987 ενεκρίθη σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επάγγελμα: Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος. Διατηρεί ιατρείο στη Νίκαια. Επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες: Έλαβε μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, έχει κάνει δεκάδες ομιλίες και σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους και σχολεία κ.α., ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Το 1987 διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας». Επίσης ήταν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας. Πολιτική δραστηριότητα: Το 2000 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2004, το 2007 και το 2009. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κοινοβουλευτική δραστηριότητα: 2000-2004 Διατέλεσε κοσμήτορας της Βουλής, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. 2004-2007 Συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Βιβλιοθήκης της Βουλής. Υπήρξε επικεφαλής της Επιτροπής του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Εκλέχτηκε μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού – Αθλητισμού, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του φαινομένου Ντόπινγκ στον Αθλητισμό 2007-2009.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος. 2009-2012 Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, ενώ συμμετείχε στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ήταν πρόεδρος της Ομάδας φιλίας Ελλάδας – Πορτογαλίας. 2012-2014 Διατέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ