Ο Γιάννης Γούναρης στο «gipedo.eu» για το «οικοδόμημα» της Ξάνθης!

 

Η αγωνιστική περίοδος, 1989-90 ήταν σημαδιακή για την σπουδαία αθλητική μορφή της χώρας μας, Γιάννη Γούναρη. Η παλιά μεγάλη δόξα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Πειραιώς άφησε, προσωρινά, τα δύο μεγάλα λιμάνια της καρδιάς του (Πειραιάς και Θεσσαλονίκη), προκειμένου να μετακομίσει στην πόλη της Ξάνθης, ευελπιστώντας αγγίξει ένα, ακόμα, προσωπικό του όνειρο. Αυτό δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία μιας ισχυρής επαρχιακής ομάδας, κάτι το οποίο κατάφερε ο πάλαι ποτέ διεθνής ποδοσφαιριστής, σκορπίζοντας ρίγους συγκίνησης στο κοινό του ιστορικού σωματείου.

 

«Ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, 1989—90, με την ελπίδα να τη διατηρήσω στην Α’ Εθνική. Τελικά, η συγκεκριμένη ομάδα, όχι απλά κατάφερε να παραμείνει στη διοργάνωση, αλλά πραγματοποίησε έξοχη πορεία στον συγκεκριμένο θεσμό.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν οι επιβλητικές επιτυχίες μας επί του Ολυμπιακού Πειραιώς (4-0 και 5-2), εντός έδρας, επί του ΠΑΟΚ με 1-0, εκτός έδρας, αλλά και αρκετές, ακόμα, επί άλλων σωματείων. Το ευχάριστο γεγονός γι’ εμάς, τότε, ήταν η παρουσία πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών στην ομάδα μας, όπως οι τρεις πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, Μπανιώτης, Σερέτης, Αλαβάντας, οι τρεις Βραζιλιάνοι αθλητές, Μαρτσέλο, Σάντρο και Καρλάου, αλλά και οι Έλληνες παίκτες, Τζάτζος, Τεγγελίδης Ουζουνίδης, Κωστένογλου κ.α. Λίγο καιρό έπειτα από την πρόσληψη μου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η συγκεκριμένη ΠΑΕ πουλήθηκε στον γνωστό επιχειρηματίας, κ. Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος είχε την τύχη να αναλάβει μια καλή ομάδα, η οποία θα είχε διάρκεια, περίπου, 10 χρόνια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ