Η αγάπη για τον αθλητισμό έγινε, σύντομα, όνειρο για ένα μέλλον λαμπρό και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο βρήκε, κάποτε, «στέγη» σε μια υπέροχη «φωλιά» βολεϊμπολιστών! Μεταξύ αυτών, ήταν ο νυν διοικητικός ηγέτης του τμήματος πετοσφαίρισης του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας και ιδρυτής του σωματείου, κ. Γιώργος Κογκαλίδης, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του ποδοσφαίρου ως παίκτης Του Ολυμπιακού και τω Νέων Δραπετσώνας, αλλά ασχολείται με το βόλεϊ από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Από το πολύ μακρινό 1975, όταν ο μαθητής του Γυμνασίου σχολείου εισήλθε με ιδιαίτερη ορμή στην…πύλη του πάλαι ποτέ συλλόγου με την ονομασία, Φάρος Κερατσινίου, προσφέροντας, απλόχερα, τη δική του αθλητική λάμψη στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής. Σε μια αρκετά ανταγωνιστική διοργάνωση της τότε εποχής, αγωνιζόμενος στο κλειστό γυμναστήριο, «Παπαστράτειο» στην περιοχή του Πειραιά και στα ανοιχτά γήπεδα της περιοχής και πλαισιωμένος από εξαιρετικούς παίκτες, όπως οι Σταύρος Μαντζιβής, Κυριάκος Μαντζιβής, Γιάννης Πλήθης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Τσιαντής, Ηλίας Βαγιανός, Μιχάλης Βαγιανός, ο αείμνηστος, Γιάννης Τίκοφ και άλλοι…

Ο ρόλος του «μαέστρου» στην τεχνική ηγεσία του Φάρου Κερατσινίου είχε, τότε, ανατεθεί, στον Κυριάκο Μαντζιβή, μέχρι το έτος 1983, όταν ο «ιπτάμενος» ακραίος του σωματείου αποφάσισε να ρίξει…άγκυρα στον αξέχαστο Α.Γ.Σ Δραπετσώνας, με προπονητές τους Άρη Καραντουμάνη και Βασίλη Γαλάκο Τον σύλλογο, τον οποίο ο ίδιος υπηρέτησε από το έτος 1983 μέχρι το έτος 1988 στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας συμπαίκτες τους Βαγγέλη Ευαγγέλου, Νίκο Συμεωνίδη, Γιώργο Πετρίδη, Δημήτρη Σκαρτάδο, Νίκο Γούλια, Γιώργο Καγιαλή αλλά και άλλους, οι οποίοι τίμησαν, τότε, επάξια το ιστορικό σωματείο. Ένα σωματείο, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές του 00’, αλλά δια χειρός, Γιώργου Κογκαλίδη, δόθηκε συνέχεια στο βόλεϊ της περιοχής, λίγα έτη αργότερα!

Ήταν το έτος 2003, όταν ο κ. Κογκαλίδης, ο οποίος είχε, ήδη, συμπληρώσει 15 χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης, συνεπικουρούμενος από μια ομάδα ανθρώπων, αποφάσισαν να συστήσουν τον Δ.Α.Σ Δραπετσώνας. Τον σύλλογο, δηλαδή, ο οποίος υφίσταται, ήδη, 20 έτη, στον χώρο της πετοσφαίρισης προσφέροντας αμέτρητες χαρές και συγκινήσεις στους φίλους του υγιούς αθλητισμού. Σ’ αυτούς, οι οποίοι έχουν μάθει να σέβονται, να αναγνωρίζουν και να τιμούν με διάφορους τρόπους τον αγέρωχο, αγωνιστή και οργανωτή του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας, Γιώργο Κογκαλίδη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ