Ο Πρόεδρος του σωματείου, Αγάπιος Γαβριηλίδης, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Στα νεανικά του χρόνια ήταν το σύμβολο στο σωματείο του δικού χωριού, ο πρωταγωνιστής του τοπικού, Ιωνικού, ο άνθρωπος με όραμα στον χώρο του αθλητισμού…

Το πέρασμα των χρόνων, όμως, δεν έσβησε από την καρδιά και τη μνήμη του την αγάπη για το σπορ του ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και οι τελευταίες δύο δεκαετίες συνοδεύτηκαν με την παρουσία του στον ίδιο χώρο, διατηρώντας τον ρόλο ενός ηγέτη διοικητικού! Αρχικά στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του και εν συνεχεία στον Φ.Σ. Κοζάνης, για τον οποίο ο Αγάπιος Γαβριηλίδης μίλησε, πρόσφατα, μέσω της ιστοσελίδας μας, για θέματα παλιά και επίκαιρα…

 

 

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα δεν ήταν πλούσια, αφού, στο παρελθόν, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου μόνο στην ομάδα μου, Ιωνικό Λευκάρας, αλλά και στην Ιταλία, όντας φοιτητής στο τμήμα Οικονομίας του αντίστοιχου Πανεπιστημίου. Αγωνίστηκα, για μερικά έτη, στη θέση του μεσοεπιθετικού, είτε στην ομάδα του χωριού μου, είτε στην ομάδα του στρατού, είτε στην πόλη της Μπρέσια.

Η καριέρα μου ολοκληρώθηκε, σύντομα, ωστόσο η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό διαρκεί ακόμα και σήμερα. Αρχικά, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Ιωνικό Λευκάρας, με την ιδιότητα του παράγοντα, ωστόσο το συγκεκριμένο σωματείο σταμάτησε να λειτουργεί πριν, περίπου, τέσσερα (4) έτη.

 

 

Εγώ, όμως, διατηρώ τον τίτλο του ιθύνοντα και του Προέδρου του Φ.Σ. Κοζάνης, τα τελευταία 12 χρόνια, κάτι το οποίο συνέβη ύστερα από το αίτημα των μελών του ιστορικού αυτού σωματείου. Θυμάμαι πως το έτος 2007, ο σύλλογος μας διάνυε μια περίοδο κρίσης και χρειαζόταν την στήριξη μιας ομάδας ανθρώπων, η οποία θα οδηγούσε το σωματείο σ’ άλλο επίπεδο ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Γαβριηλίδη στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

 

«Η τωρινή διοικούσα επιτροπή έχει κατορθώσει να οδηγήσει το ανδρικό τμήμα του εν λόγω σωματείου στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση επειδή υποβιβάστηκαν οχτώ (8), συνολικά, ομάδες, την συγκεκριμένη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη η ομάδα είχε καταφέρει να διαγράψει μια πορεία πρωταθλητισμού στον β’ γύρο, αλλά οι απώλειες βαθμών στον α’ γύρο δε μας επέτρεψαν να πετύχουμε τον σκοπό μας. Εντούτοις, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους δύο, τότε, προπονητές μας, Προβίδα και Παρασκευά, οι οποίοι εργάστηκαν, σωστά, στον σύλλογο, έστω και αν δεν υλοποιήθηκε ο στόχος της σωτηρίας.

Νωρίτερα, η τωρινή διοίκηση είχε καταφέρει να οδηγήσει τον Φ.Σ. Κοζάνης στην πάλαι ποτέ επαγγελματική Γ’ Εθνική κατηγορία, γεγονός το οποίο φανερώνει το πλούσιο έργο μας στον σύλλογο», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια:

 

 

«Τη φετινή σεζόν, η ανδρική ομάδα του Φ.Σ. Κοζάνης συμμετέχει για Τρίτη συνεχή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Α. Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Παρ’ όλα αυτά, το συγκρότημα μας δεν έχει καταφέρει να ανέλθει στη ‘ Εθνική, γεγονός το οποίο μας πικραίνει ιδιαίτερα. Η ομάδα μας έχει παρουσιάσει, φέτος, πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, γεγονός το οποίος είναι καταφανές από το ότι έχει υποστεί μόνο μια ήττα και έχει γνωρίσει μόνο μια ισοπαλία, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δυστυχώς, όμως, μια σειρά άστοχων διαιτητικών ενεργειών μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής κατηγορίας. Εγώ, δε σας κρύβω, πως είμαι έντονα εκνευρισμένος για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο φανερώνει την πρόθεση ορισμένων αρμοδίων οργάνων να μας στερήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Λυπάμαι που θα το πω, δημόσια, αλλά το φετινό Πρωτάθλημα έχει αλλοιωθεί, χωρίς να γνωρίζω την αιτία για την οποία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δε γνωρίζω με ποιον τόπο μπορώ να αντιδράσω σ’ ένα τέτοιο γεγονός, το οποίο είναι πρωτοφανές γι’ εμένα στη 12ετή πορεία μου στον Φ.Σ. Κοζάνης.

 

 

Απ’ εκεί και πέρα, δε σας κρύβω, πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την αγωνιστική ποιότητα της ανδρικής μας ομάδας, όπως και από το ότι ο σύλλογος μας έχει συστήσει, τα τελευταία έτη, ομάδες υποδομής, οι οποίες κοσμούν τον τόπο μας. Στην αθλητική οικογένεια του Φ.Σ. Κοζάνης υπάρχουν, περίπου, 110 νεαροί αθλητές, οι οποίοι καθοδηγούνται από έξι (6) προπονητές, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στον αριθμό των νέων παικτών οι οποίοι επανδρώνουν την Ακαδημία μας. Είμαι πολύ περήφανος για κάτι τέτοιο και ευελπιστώ να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Φ.Σ. Κοζάνης σ’ όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, χρειάζεται να σας πω πως είναι τιμή για τον σύλλογο μας η συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο αναπτυξιακών τμημάτων, καθώς οι νεαροί μας παίκτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στην αθλητική οικογένεια του «Δικεφάλου» του Βορρά. Εγώ, βέβαια, είμαι φίλαθλος της Α.Ε.Κ. Αθηνών, έχοντας ως πρότυπα του παλιούς της παίκτες, Μαύρο και Μπάγεβιτς, ωστόσο η συνεργασία με τον συγκεκριμένο σύλλογο δεν ήταν εφικτή».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ