Όνειρο ζωής για μια κοινωνία διαφορετική ή αγάπη για τον αθλητισμό ιδιαίτερα έντονη με σκοπό την κορυφή; Δυνατά συναισθήματα για τους συμπολίτες μας. Α.μεΑ. αλλά και τυπικής ανάπτυξης ή προσφορά ενός τεράστιου κοινωνικού έργου, το οποίο αποτελεί προϊόν της δεξιοτεχνίας και των οραμάτων που χαρακτηρίζουν τα υπεύθυνα στελέχη της ομάδας αυτής; Όποια απάντηση και αν δώσει κανείς, το βέβαιο είναι πως η πιστοποιημένη προπονήτρια Πολεμικών Τεχνών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Κυριακή Χατζογιαννάκη και ο Αναστάσιος Χαραλαμίδης, προσφέρουν, διαχρονικά, στον δικό μας ιστό μια…λάμψη ξεχωριστή.

Αμφότεροι εκπαιδεύουν, εβδομαδιαίως πάνω από 34 αθλητές με αναπηρία και πάνω από 70 αθλητές τυπικής ανάπτυξης στον 300τ.μ. πλήρως απανδρομένο πολυχώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στα σωματεία, «Ελλάς Ομάδα Όνειρο και Ελλάς Όνειρο Ερμής» από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, χαρίζοντας χαμόγελα ευτυχία, νεύματα αισιοδοξίας και ψήγματα λατρείας σε άτομα τα οποία το έχουν ανάγκη!

Πρόκειται, φυσικά, για ένα, όχι νέο πλην, όμως, συγκινητικό εγχείρημα, το οποίο έλαβε «σάρκα και οστά» πριν μερικά έτη από την πάλαι ποτέ αθλήτρια του Α.Γ.Σ Δραπετσώνας και Α.Γ.Σ. TKD Κερατσινίου, κυρία, Κυριακή Χατζογιαννάκη και τον σύζυγο της, Αναστάσιο Χαραλαμπίδη, οι οποίοι με το γερό «οικοδόμημα» τους έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τον σεβασμό και την αγάπη πολύ κόσμου.

Μιας ομάδας ανθρώπων, η οποία δικαιούται να περηφανεύεται για το δημιούργημα της Κυριακής και του Αναστάσιου, το οποίο δεν έχει συνοδευτεί μόνο με την αμέριστη στήριξη των αθλητών-τριών διάφορων αθλημάτων (Ταεκβοντο, Μουάι-Τάι, Κουνγκ- Φου, Κικ-Μπόξινγκ), αλλά και με τις κατακτήσεις μεταλλίων από τους αθλητές-τριες, Σωτηρία Αλμπάνη, Ζωή Τσακίρογλου, Λάμπρο Κεχαγιόγλου, Σπύρου Ερμογένη και Κών/νο Τσακίρογλου κα των πρωταγωνιστών, δηλαδή, ορισμένων σημαντικών επιτυχιών του σωματείου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί με σύγχρονες μεθόδους, όπως αναφέρεται στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου, το οποίο εκδόθηκε από τα μέλη αυτού πριν αρκετούς μήνες.

Τα εγκαίνια και οι στόχοι μας! Εγκαινιάστηκε στην Δραπετσώνα ο νέος χώρος Αθλητισμού Κοινωνικού Σκοπού, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ενασχόληση Παιδιών και Ενηλίκων Τυπικής Ανάπτυξης, και Ατόμων με Αναπηρία σε αθλήματα Πολεμικών Τεχνών. Ο λόγος για το νεοσύστατο Προπονητικό Κέντρο Παρα-Ολυμπιακών και Ολυμπιακών ή Προ-Ολυμπιακών Αθλημάτων με έμφαση στις Πολεμικές Τέχνες των Συλλόγων ΄΄Ελλάς Ομάδα Όνειρο΄΄ και Ελλάς Ομάδα Όνειρο Ερμής΄΄ το οποίο στεγάζεται πλέον στο ΄΄Αθλητικό Κέντρο Δραπετσώνας (Αλέκου Παναγούλη και Μονεμβασίας).

Πρόκειται για ένα όμορφο, λειτουργικό και σύγχρονο χώρο, ο οποίος διαθέτει εύκολη και άμεση Πρόσβαση, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι την αγαπημένη τους Αθλητική Δραστηριότητα, στο πεδίο των μαχητικών αθλημάτων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δυνατότητα που δίνεται στα Άτομα με Αναπηρία να αθλούνται ΔΩΡΕΑΝ, με την προπονητική μέριμνα της Κυριακής Χατζογιαννάκη και του Αναστάσιου Χαραλαμπίδη οι οποίοι από το 2010 έως και σήμερα προπονούν ΑμεΑ αφιλοκερδώς, σε αθλήματα όπως το Παρα-ταεκβοντο, πρόσφατα το Παρα-Μουάιτάι και πλέον και το Παρα-Γουσού Κουνγκ Φου.

Τα εγκαίνια του νέου Προπονητηρίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού κας Σταυρούλα Συράκου η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, Προέδροι Ομοσπονδιών και Ενώσεων, Παρα-Ολυμπιονικών και Ολυμπιονικών, Εκπροσώπων Αθλητικών Συλλόγων, Δημοτικών Συμβούλων κ. Παναγιώτη Διαλινάκη, κ. Μπουρρώ Πασκάλ Μαρκ Βίκτωρ, η Πολιτευτής κα Μαργαρίτα Αβραντίνη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κας Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής κ. Νικόλαος Κούβαρης Αθλητών και Γονέων και πλήθος κόσμου κ.α.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων βραβεύτηκαν ο Υφυπουργός και η Αντιδήμαρχος αντί του Δημάρχου, η Παρα-Ολυμπιονίκης της Κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου , η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με συμμετοχή σε Ολυμπιάδα Κυριακή Κούβαρη OLY, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ και εκπρόσωπος του Προέδρου της ΕΛΟΤ κ. Γεράσιμος Καρανταγλής, ο Πρόεδρος της ΕΛΓΣΚΦ κ. Δημήτριος Αδόριαστος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Μ. κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος ο Τεχνικός σύμβουλος της E.T.U. Κ. Αντώνιος Πατατανές, ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά πλάκας Αττικής κ. Στεφανος Ναρλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών ΄΄η Μάνη΄΄ κα Δήμητρα Κούβαρη, η Ιδρύτρια της εταιρίας Winners Κα. Βάνα Θεριουδάκη, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νέων Γλαυκα Κερατσινίου Δραπετσωνα , Εκπρόσωπος του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πειραιά “Παρέα Χαράς”, ο Πρωτεργάτης του Αθλήματος του Muaythai κ. Μιχαήλ Δρόσος ο Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής κ. Στέλιος Παπαλεξάνδρου η εθελοντική επιστημονική ομάδα του Συλλόγου ΑμεΑ Καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Δερμάτης, η Φυσικοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην ιπποθεραπεία κ. Eleftheria Spathari , ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ειδική Αγωγή

Κ. Μιχαήλ Μινωτάκης, η Κοινωνική Λειτουργοί κα Μαρία Τουλουμτζή και κα Θεοδοσία Χατζηδάκη, Διακριθέντες αθλητές και Εκπρόσωποι Φορέων και Προπονητές για την στήριξή τους. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του χώρου και απονεμήθηκαν βαθμίδες και ζώνες στους αθλητές των 2 Συλλόγων. Ο Πρόεδρος των Συλλόγων κ. κυριακος Βουντουρης σε δήλωσή του τόνισε: Θα ήθελα να καλέσω τους κατοίκους της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και των ευρύτερων περιοχών του Πειραιά να έρθουν στο νέο προπονητήριο να συμμετέχουν στα αθλήματα που καλλιεργούνται και να γίνουν μέρος του οράματος: Αθλητισμός με ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς. Με τη συμμετοχή τους άλλωστε στηρίζουν έμπρακτα την προαγωγή των αθλημάτων για τα άτομα με αναπηρία και θα μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη το κοινωνικό έργο που ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια! Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει το νέο προπονητήριο επίκεντρο αθλητισμού και παρα-αθλητισμού της Ελλάδας. Πληροφορίες και Εγγραφές όλο τον χρόνο: 6980241995

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ