Στην καρδιά που δέσποσε, μεταπολεμικά, το ρεμπέτικο τραγούδι, σε μια από τις «φωλιές» των προσφύγων, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η έννοια αθλητισμός έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αποστέλλοντας, χαρμόσυνα, μηνύματα στο ευρύ κοινό. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος και άλλα αθλήματα αποτελούν, ανέκαθεν, τα κατατεθέντα σήματα για τη διασκέδαση και την εξέλιξη των αθλητών όλων των ηλικιών, όλων των κατηγοριών και όλων των περιοχών. Εξαίρεση, φυσικά, δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Νέοι και Αστέρια Δραπετσώνας, οι οποίοι έχουν διαγράψει στον χώρο «χρυσή» ρότα και πορεύονται, πλέον, μαζί, συνθέτοντας μια νέα μεγάλη δύναμη στον καλλικρατικό Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η αγωνιστική περίοδος, 2022-2023, ήταν η παρθενική χρονιά που τα δύο σωματεία λειτούργησαν ως ένα και απ’ εδώ και πέρα το μέλλον τους προδιαγράφεται πιο ευοίωνο στον αθλητικό χάρτη. Όχι μόνο επειδή επικρατεί στη ζωή μας η φράση, «ισχύς εν τη ενώσει», αλλά και γιατί η καινούργια τάξη πραγμάτων συνοδεύεται με την ύπαρξη ιδανικών στελεχών για την ορθή καθοδήγηση του σωματείου.

Ένας εξ’ αυτών είναι, αναμφίβολα, ο έξοχος και εργατικός προπονητής, Παύλος Πλαφαδέλης, ο οποίος διανύει, φέτος, την πρώτη του σεζόν ως προπονητής της ανδρικής ομάδας, έχοντας, όμως, ως βαριά παρακαταθήκη την σπουδαία «γκάμα» εμπειριών από την πολυετή παρουσία του στον αθλητισμό, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής.

Ολυμπιακός Πειραιώς (Ερασιτέχνες), Ηρακλής Νίκαιας, Πόρος, Αργοναύτης Πειραιά, Πειραϊκή, Ευρώτας Έλους, Δίδυμα Ερμιόνης, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Καλυμνιακός, Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων, Περαμαϊκός και Παναυπλιακός είχαν την τύχη να συνεργαστούν με τον πάλαι ποτέ επιτελικό μέσο και νυν προπονητή της Νέων-Αστέρια Δραπετσώνας, ο οποίος δηλώνει, διαρκώς, λάτρης της ανάπτυξης των ακαδημιών και της στήριξης όλων των ομάδων σε βάσεις με «στυλ» νεανικό. Με σύγχρονους μεθόδους, οι οποίοι έχουν την…σφραγίδα του Παύλου Πλαφαδέλη, ο οποίος έχει ως σπουδαία προϋπηρεσία τη θητεία του στους πάγκους των τριών συλλόγων της Αργυρούπολης (Γ.Σ. Αργυρούπολης, Λαύρα Αργυρούπολης και Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης), στα αναπτυξιακά συγκροτήματα του Φωστήρα, στον Γ.Σ. Πειραιά, στην Πειραϊκή και στον Αργοναύτη Πειραιά.

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η συνύπαρξη 14 παικτών στις αγωνιστικές δραστηριότητες της α’ ομάδας, ηλικία 16-19 ετών, έχοντας, φυσικά, στο έργο του την αμέριστη συμπαράσταση των διοικητικών στελεχών, Χρήστου Τράκα, Χρήστου Τσούνη, Πέτρου Αναγνώστου, Παρασκευά Ζερβάκου και Αναστάσιου Χρυσή, όπως και των προπονητών, Παναγιώτη Παπαγεωργίου, Φίτσο Λίντι και Γιάννη Μιχάλη, οι οποίοι υπηρετούν, ευλαβικά, τον αντίστοιχο σύλλογο. Έναν σύλλογο, ο οποίος έχει ως μεγάλες «κεφαλές» στη διοίκηση τον γνωστό Νομικό, Βασίλη Ταουξή και τον αδερφό του, Χρόνη, λέει «ναι» στον πρωταθλητισμό, πρωτοστατώντας, όμως, για την εφαρμογή της διαδικασίας της ανοδικής εξέλιξης των νεαρών ποδοσφαιριστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ