Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το «προφίλ» του προπονητή, Σάββα Ορφανίδη!

 

Ο τόπος, ο οποίος, σύμφωνα με τον Πίνδαρο στα χρόνια της μυθολογίας, καθρεπτίζει την εύφορη χώρα της Ελλάδας, το νοτιοανατολικό άκρο του Αγίου Πελάγους, η καρδιά της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, η ψυχή του «σμαραγδένιου» νησιού στον χώρο του αθλητισμού. Ή με πιο απλά λόγια, η ομορφιά της Ρόδου πλάι σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική μορφή, όπως είναι ο έξοχος κόουτς, Σάββας Ορφανίδης! Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει συνδέσει, άρρηκτα, όλη, σχεδόν, τη μέχρι τώρα, ζωή του με τα σωματεία του εν λόγω νησιού, ένας πετυχημένος επαγγελματίας σ’ όλους τους τομείς, με τους οποίους έχει καταπιαστεί, ένας καταξιωμένος πρώην ποδοσφαιριστής, ένας έξοχος προπονητής με καριέρα λαμπρή και μεγάλη στον αντίστοιχο χώρο προοπτική!!!

 

 

Ένας αγέρωχος εργάτης του υγιούς αθλητισμού, ο οποίος δεν έχει ανέβει μόνο στην κορυφή του όρους Αττάβυρος (ύψους 1.215μ), αλλά και στα πρώτα…σκαλιά της κοινωνικής καταξίωσης εντός του ένατου νησιού της Μεσογείου, όπως είναι η Ρόδος! Το μαρτυρά η διαδρομή του στο δικό του μετερίζι, το αποδεικνύουν τα πλούσια επιτεύγματα του, οι άφθονες γνώσεις του, η ίδια η πορεία της αθλητικής ζωής του, όπως αυτή καταγράφεται, παρακάτω, με δικά του λόγια. Γνήσια, αληθινά, πραγματικά γεγονότα, όπως ο ίδιος τα εξιστορεί, μέσω του «gipedo.eu», παρουσιάζοντας τις πιο σημαντικές του αναμνήσεις μέχρι σήμερα!

 

«Η αθλητική μου καριέρα είχε αφετηρία τις ομάδες υποδομής του Α.Σ. Ρόδου, πριν αρκετά, βέβαια, έτη. Τότε αγωνιζόμουν στη θέση του αμυντικού μέσου, καθοδηγούμουν από τον αείμνηστο κόουτς, Μάρκο Παπαδιό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τον, επίσης, αποθανόντα προπονητή, Αποστόλη Κεφάλα, όπως και από τον, ομοίως, μακαρίτη, τεχνικό, Γιώργο Τανίδη, ο οποίος αγωνίστηκε, στο παρελθόν, ως κεντρικός αμυντικός, στον Α.Σ. Ρόδου και στην Α.Ε.Κ. Αθηνών», είπε, αρχικά, προ καιρού, ο έμπειρος προπονητής και υποστηρικτής του Ολυμπιακού Πειραιώς, για να προσθέσει στην συνέχεια. «Εν συνεχεία, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Φοίβο Κρεμαστής, όντας μέλος της ανδρικής ομάδας του εν λόγω συλλόγου, συνεργαζόμενος με τον προπονητή, Γιάννη Διακονικολάου, ο οποίος είχε θητεύει, ως αριστερός αμυντικός, στον Α.Σ. Ρόδου. Ακολούθως, καθοδηγήθηκα από τον αείμνηστο προπονητή, Κώστα Παπαοικονόμου, αλλά και από τον κόουτς, Κώστα Λεπτοκαρύδη. Στον Φοίβο Κρεμαστής, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, επί σειρά τριών ετών, ως επιτελικός μέσος και συνδύασα το όνομα μου με την κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων και μια συμμετοχή στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, μέχρι το έτος 1995, όταν αποχώρησα από τον εν λόγω σύλλογο».

 

 

Εν συνεχεία, ο Σάββας Ορφανίδης, αναφέρθηκε στην προπονητική του διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, πως:

«Η πρώτη ομάδα, με την οποία συνεργάστηκα με την ιδιότητα του προπονητή, ήταν ο Φοίβος Κρεμαστής. Πρόσφερα, για δύο έτη, τις υπηρεσίες μου στα τμήματα Ακαδημιών του εν λόγω συλλόγου και στην συνέχεια, για άλλα δύο έτη, συνεργάστηκα με τους ανθρώπους του ίδιου σωματείου, ως προπονητής της ανδρικής, πλέον, ομάδας. Ακολούθως, συνεργάστηκα με τα στελέχη του Α.Σ. Ρόδου, συνοδεύοντας την παρουσία μου με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και φυσικά την άνοδο της ομάδας στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Τα επόμενα δύο χρόνια καθοδήγησα, εκ νέου, τον Φοίβο Κρεμαστής, εν συνεχεία τον Διγενή για έξι μήνες και αργότερα την Α.Ε.Ρ. Αφάντου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, όταν η ομάδα μετείχε στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Μάλιστα, όταν ανέλαβα τον εν λόγω σύλλογο, αυτός είχε συγκεντρώσει μόνο δύο (2) πόντους και στο τέλος σύλλεξε 31 βαθμούς, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό καθώς συγκέντρωσε έναν (1), μόνον, βαθμό λιγότερο από την Αριάδνη Νάξου, η οποία παρέμεινε στην κατηγορία!!!

 

 

Εν συνεχεία, ανέλαβα τις τύχες της Μικτής Δωδεκανήσου, για μια σεζόν, καθοδηγώντας την ομάδα μέχρι την ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, μη έχοντας στα κρίσιμα ματς τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, Μαρίνο και Πλατέλα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θήτευσα στον Ηρακλή Μαριτσών, για μια σεζόν, όταν η ομάδα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου, ενώ, ακολούθως, επέστρεψα στον Φοίβο Κρεμαστής, με τον οποίο πανηγύρισα την άνοδο στη Δ’ Εθνικής. Έπειτα, κοούτσαρα τον Α.Σ Ρόδου, μετά, ξανά, τον Φοίβο Κρεμαστής, κατακτώντας το «νταμπλ» στην Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και στην συνέχεια επέστρεψα στον Α.Σ Ρόδου, με τον οποίο γνώρισα τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

 

 

Κατά τη διάρκεια, όμως, της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας, παραιτήθηκα από τη θέση μου και επέστρεψα σ’ αυτή, την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, θητεύοντας στην ομάδα μέχρι το πέρας του α’ γύρου. Ακολούθως, επέστρεψα στον Φοίβο Κρεμαστής, με τον οποίο κατέκτησα το τοπικό Πρωτάθλημα και φυσικά πανηγύρισα την άνοδο της ομάδας στη Δ’ Εθνική! Ο χώρος του ποδοσφαίρου μου έχει προσφέρει πολλές συγκινητικές στιγμές και επιδίωξη μου είναι να μη μείνω σ’ αυτές. Μεγαλύτερες, βέβαια, στιγμές γι’ εμένα ήταν η κατάκτηση του “νταμπλ” με τον Φοίβο Κρεμαστής, το έτος 2013, όπως και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, την ίδια σεζόν, νικώντας στην τελική αναμέτρηση του θεσμού τον Παναρκαδικό με σκορ 2-1! Παράλληλα, βέβαια, με την ιδιότητα του προπονητή ποδοσφαίρου, εργάζομαι στην πολύ γνωστή εταιρεία, «Ευρωπαϊκή Πίστη», κατέχοντας τον τίτλο του Διευθυντή ενός υποκαταστήματος αυτής».

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον Σάββα Ορφανίδη μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/savvas.orfanidis.3/photos

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ