Αρκετές και σημαντικές είναι οι εξελίξεις, οι οποίες αφορούν την περιοχή, Ορφάνι Καβάλας, τον τελευταίο καιρό, δείγμα της πρόθεσης των αρμοδίων φορέων για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στον εν λόγω τόπο. Συγκεκριμένα, η διοικούσα επιτροπή του χωριού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού, κ. Σάββα Σαββίδη, έχουν κινητοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία δύο αγροτικών δρόμων, με τον έναν να αφορά την περιοχή Περιστέρια και τον άλλο να ξεκινά από την είσοδο του γηπέδου κα να καταλήγει προς την πλευρά της Κάρυανης. Το συγκεκριμένο έργο έχει, ήδη, υπαχθεί στο πρόγραμμα, «Αντώνης Τρίτσης» και η ολοκλήρωση του θα προσφέρει τη δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής να κινούνται με τα αγροτικά μηχανήματα σε δύο νέους ασφαλτόδρομους αντί των χωμάτινων δρόμων οι οποίοι υπάρχουν σήμερα. Παράλληλα, τα αρμόδια στελέχη έχουν αποφασίσει την τοποθέτηση τσιμέντου στον πιο κατηφορικό δρόμο του χωριού, Ορφάνι Καβάλας, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας των αγροτικών οχημάτων. Οι δύο ασφαλτόδρομοι περιλαμβάνουν χώρο, περίπου, πέντε χιλιομέτρων, ενώ το τσιμέντο θα τοποθετηθεί σε δρόμο τριακοσίων μέτρων, με την ελπίδα να έχουν όλα αυτά ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του έτους 2023.

Συνάμα, η διοίκηση, Σάββα Σαββίδη, έχει συμβάλει τα μέγιστα για την τοποθέτηση των απαραίτητων προβολέων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, Ορφάνι Καβάλας, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία της δρομολόγησης μερικών, ακόμα, έργων. Πρόκειται για την τοποθέτηση μιας νέας δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 1000 κυβικών, η οποία θα αντικαταστήσει την παλιά στην συγκεκριμένη περιοχή, παρέχοντας νέα γεώτρηση για την καλύτερη δυνατή ύδρευση. Ακόμα, στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο παλιός σκουπιδότοπος θα δημιουργηθεί μια λίμνο δεξαμενή, η οποία θα δέχεται τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού στην παραλιακή ζώνη.

Επιπλέον, τα αρμόδια στελέχη έχουν φροντίσει για την ανάπλαση της περιοχής, με την τοποθέτηση τσιμέντου στην περιοχή μας, προκειμένου να δημιουργηθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, σ’ όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης. Από την περιοχή της Τούζλας, λοιπόν, μέχρι την Κάρυανη, θα διευκολύνεται η διάβαση των πεζών, σε συνέχεια των, ήδη, υπάρχοντών έργων, τα οποία αφορούν την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου στον νέο οικισμό του Ορφανίου και το τμήμα της εσωτερικής οδοποιίας στην περιοχή εντός του τρέχοντας έτους.

Γενικότερα, η νέα όψη του χωριού, Ορφάνι Καβάλας, θα βελτιώσει, αισθητά, την εικόνα της τουριστικής περιοχής, προσελκύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο περισσότερους επισκέπτες στον μακεδονικό τόπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ