Ο Πρόεδρος των Αμαζόνων 2008 Θεσπρωτίας, Σωτήρης Περετσούγκας, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Περήφανος για το ότι υπηρετεί ένα από τα καμάρια της Θεσπρωτίας, πεπεισμένος να συνεχίσει να διδάσκει στις Αμαζόνες 2008 τη δική του αθλητική παιδεία και οργισμένος για την αντιμετώπιση των αρμοδίων οργάνων τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σκορπίσει στην ομάδα το συναίσθημα της αδικίας…Αυτά είναι τα αισθήματα τα οποία κυριεύουν, αυτό το χρονικό διάστημα, τον διοικητικό ηγέτη των Αμαζόνων Θεσπρωτίας 2008, Σωτήρη Περετσούγκα, ο οποίος μίλησε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας για το παρελθόν του συλλόγου, το μέλλον και το σήμερα.. 

 

 

«Η ομάδα μας πορεύεται, τα τελευταία έτη, με τον προπονητή, κ. Παναγιώτη Χατζηπέτρου, ο οποίος κατέχει το απαραίτητο δίπλωμα από την επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να καθοδηγεί τις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες. Εν όψει της επόμενης σεζόν, η διοίκηση του συλλόγου επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας της με τον εν λόγω κόουτς, με την ελπίδα να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

 

Απ’ εκεί και πέρα, χρειάζεται να αναφέρω ένα γεγονός το οποίο συνέβη στο πρόσφατο Πρωτάθλημα και με θλίβει ιδιαίτερα. Το γυναικείο συγκρότημα μας κλήθηκε, προ μηνών, να αγωνιστεί με τις Καρυάτιδες Σπάρτης, αλλά δεν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς έξι (6) παίκτριες της ομάδας μας είχαν, ήδη, προσβληθεί από ίωση και άλλες έξι (6) αθλήτριες δεν είχαν ξεπεράσει τον τραυματισμό τους. Συνεπώς, εμείς στείλαμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στοιχεία στα αρμόδια όργανα, ζητώντας τη μετάθεση του επίσημου ματς σ’ άλλη ημερομηνία, κάτι το οποίο, όμως, δεν έγινε αποδεκτό από τα αρμόδια στελέχη.

 

 

Γι’ αυτό τον λόγο, το συγκρότημα μας τιμωρήθηκε με μηδενισμό στο αντίστοιχο ματς, την αφαίρεση δύο πόντων και την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 2.000 ευρώ. Πέρα απ’ αυτό το γεγονός, όμως, η ομάδα μας, φέτος, κλήθηκε να ταξιδέψει σε αρκετές ελληνικές πόλεις (Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο δύο φορές, Άργος και Μεσολόγγι), με συνέπεια να απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την εξασφάλιση των μετακινήσεων της ομάδας σε διάφορα μέρη.

 

 

Θα έπρεπε, λοιπόν, τα αρμόδια όργανα να έχουν φροντίσει για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του συλλόγου μας, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, αυτά τα οποία συνέβησαν, την τελευταία σεζόν, στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου δε γίνονται ούτε στο Ταλιμπάν!!!!», ήταν, προ καιρού, τα πρώτα λόγια του κ. Σωτήρη Περετσούγκα, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

«Εν όψει της επόμενης σεζόν, θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας γυναικείας ομάδας, με τη δαπάνη, περίπου, 7-8.000 ευρώ, προκειμένου να συντηρηθεί ο σύλλογος. Θα επιδιώξουμε να βρούμε του απαραίτητους χορηγούς και να εξασφαλίσουμε ορισμένα χρήματα μέσω της πώλησης ημερολόγιων με σκοπό την κάλυψη των εξόδων μας.

 

 

Άλλωστε, οι Αμαζόνες Θεσπρωτίας 2008 είναι ένας ιστορικός σύλλογος, ο οποίος έχει αναδείξει το ταλέντο ορισμένων παικτριών, οι οποίες έχουν φορέσει τη φανέλα των εθνικών μας ομάδων. Συγκεκριμένα, οι παίκτριες, Χαρούλα Δημητρίου, Τατιάνα Γεωργίου, Ντούσκα, Βοργιά και Τσέλα, έχουν διαπρέψει στον ποδοσφαιρικό χώρο και αυτό το το γεγονός μας τιμά ιδιαίτερα», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Περετσούγκας, ο οποίος, αναφέρθηκε, ακολούθως, στην κατάσταση η οποία επικρατεί στον σύλλογο.

 

 

«Ο σύλλογος μας δε διαθέτει ομάδες υποδομής, παρά το γεγονός πως αποτελεί τον πρώτο γυναικείο αθλητικό σύλλογο της Περιφέρειας Ηπείρου. Σκεφτείτε, πως από το έτος 2003, η διοίκηση του συλλόγου συγκεντρώνει νεαρές αθλήτριες στην αθλητική της οικογένεια, χρησιμοποιώντας το γήπεδο της Παραμυθιάς για την εκγύμναση του τμήματος μας. Ακολούθως, η ομάδα μας διένυσε μια μακρά πορεία στον χώρο του αθλητισμού και το 2008 έλαβε το όνομα, Αμαζόνες Θεσπρωτίας 2008.

 

 

Το σωματείο μας εδρεύει στο γήπεδο της περιοχής, Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα, ο συγκεκριμένος χώρος έχει κριθεί ως ακατάλληλος για τη διεξαγωγή επίσημων αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, οι εξέδρες του γηπέδου δε βρίσκονται στην κατάλληλη απόσταση από τον δρόμο της περιοχής, οι χώροι των αποδυτηρίων και των τουαλετών χρειάζεται να τακτοποιηθούν, ενώ δεν υπάρχει η πυρασφάλεια. Εύχομαι, σύντομα, να λυθούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο σύλλογος μας, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα, εν όψει της επόμενης σεζόν».

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ