Στο όμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων, κοντά στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, πλησίον των βουνών, Δέλφη και Παλούκι, το άθλημα του ποδοσφαίρου απασχολεί μια σημαντική μάζα ατόμων, τα οποία περηφανεύονται για την ορθή λειτουργία του Α.Ο. Σκοπέλου. Του μοναδικού ποδοσφαιρικού σωματείου, το οποίο καθρεπτίζει τη μαγεία του αντίστοιχου σπορ στο εν λόγω νησί, προκαλώντας συναισθήματα, χαράς, αγάπης, περηφάνιας και αισιοδοξίας στο κοινό του. Σ’ έναν κοινό, το οποίο έχει πιστέψει στο όραμα των οργανωτικών στελεχών του σωματείου, όπως και στο πλάνο του εξαιρετικού προπονητή του Α.Ο. Σκοπέλου, κυρίου, Γρηγόρη Πουρσαϊτίδη, ο οποίος μίλησε, προ ημερών, στο www.planetface.gr για την εξαιρετική, μέχρι σήμερα, θητεία του στον σύλλογο.

 

«Φέτος είναι η τέταρτη, συνεχή σεζόν ,που συνεργάζομαι με τα στελέχη Α.Ο. Σκοπέλου, με εξαίρεση μια χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας η ανδρική ομάδα δεν συμμετείχε σε κάποια διοργάνωση. Αυτό συνέβη λόγω της της απόφασης των αρμοδίων οργάνων να προβούν στην επανασπορά του χλοοτάπητα του γηπέδου της Σκοπέλου (2020-2021), με συνέπεια να αποφασίσω να συνεργαστώ, τότε, με τα στελέχη του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης. Βέβαια, εκείνη την αγωνιστική περίοδο, το Πρωτάθλημα διακόπηκε, νωρίς, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προβώ σε σχετικά συμπεράσματα, σχετικά με τη ρότα του σωματείου από τον Νομό Καβάλας», ήταν, προ ημερών, αρχικά, τα πρώτα λόγια του έξοχου προπονητή, Γρηγόρη Πουρσαϊτίδη, στο www.planetface.gr , για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Την πρώτη χρονιά, στη διάρκεια της οποία συνεργάστηκα με τον Α.Ο. Σκοπέλου, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος της Β’ Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας (2019-2020). Δυστυχώς, όμως, ούτε, τότε, ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα, λόγω της γνωστής παγκόσμιας πανδημίας (Covid 19), ωστόσο είμαι περήφανος για το γεγονός πως ο Α.Ο. Σκοπέλου συμμετείχε, τότε, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας. Περίπου ενάμιση έτος μετά και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο, 2021-2022, επέστρεψα, εκ’ νέου, στον Α.Ο. Σκοπέλου, στον οποίο θητεύω μέχρι σήμερα με την ιδιότητα του προπονητή.

Την σεζόν, 2021-2022, η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση, συμμετέχοντας στους αγώνες για τη φάση των «πλέι-άουτ» και διασφαλίζοντας την παραμονή της στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς κατέκτησε την 1η θέση στο «Μίνι» Πρωτάθλημα, κουβαλώντας, φυσικά, τη βαθμολογική της συγκομιδή από την κανονική περίοδο. Την περασμένη χρονιά (2022-2023), ο Α.Ο. Σκοπέλου τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο δεν συμμετείχε σε δύο εξ’ αναβολής αγώνες, λόγω της έλλειψης κατάλληλων ημερομηνιών για την παρουσία των αθλητών μας στις αντίστοιχες αναμετρήσεις. Συνεπώς, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, πως ο Α.Ο. Σκοπέλου ήταν, πέρσι, ομάδα της πρώτης τετράδας, ανεξάρτητα με τη θέση στην οποία τερμάτισε έπειτα από το πέρας της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν (2023-2024), στόχος μας είναι η κατάκτηση μιας θέσης εντός της πρώτης εξάδας στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας, γνωρίζοντας  πως στην παραπάνω κατηγορία θα ανέλθουν οι δύο πρώτες ομάδες και ενδεχομένως μια ακόμα! Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν στο νέο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (2024-2025) θα προβιβαστεί κάποια ομάδα από τον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας, ωστόσο ο δικός μας σκοπός δεν αλλάζει», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κύριος Πουρσαϊτίδης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην σχέση του με τη διοικούσα επιτροπή του συγκεκριμένου συλλόγου και στη ρότα των αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου.

«Η συνεργασία μου με τον πρόεδρο του σωματείου, Γιώργο Κοχύλη, τον Γενικό Αρχηγό, Δημήτρη Παλαιολόγο, τα μέλη του σωματείου, Νίκο Γκουμά, Νίκη Ραμαντάνη, και Γιάννη Πατσή, είναι άρτια και όλοι μαζί επιδιώκουμε την αναβάθμιση του συλλόγου σ’ όλα τα επίπεδα. Ύστερα, μάλιστα, από την ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Σκοπέλου, με την τοποθέτηση του φυσικού τάπητα, ο σύλλογος μας λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα με την ευχή, φυσικά, να εξελίσσεται, διαρκώς, σ’ όλους τους τομείς. Όσον αφορά στην οργάνωση των αναπτυξιακών τμημάτων, ο Α.Ο. Σκοπέλου διαθέτει τέσσερα αναπτυξιακά τμήματα, τα οποία λειτουργούν, ομαλά, υπό την καθοδήγηση μου και την στήριξη του Ηλία Συνοδινού, ο οποίος αποτελεί έναν εκ’ των ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδα.

Σκοπός μας είναι η προοδευτική εξέλιξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών μας, με σκοπό τη μελλοντική τους προώθηση στις αγωνιστικές δραστηριότητες της α’ ομάδας, ώστε να μη χρειάζονται μεταγραφές ποδοσφαιριστών για την συμμετοχή της στα εκάστοτε Πρωταθλήματα. Ο αριθμός των παικτών, οι οποίοι στελεχώνουν το φυτώριου του Α.Ο. Σκοπέλου είναι 100 και οι αναπτυξιακές μας ομάδες διασταυρώνουν συχνά-πυκνά, τα «ξίφη» τους με μερικές ομάδες σε τουρνουά, τα οποία διοργανώνονται στο νησί της Σκιάθου. Δυσάρεστο γεγονός γι’ εμάς είναι το υψηλός κόστος για τη μετακίνηση των αθλητών μας σε διάφορα γήπεδα, λόγω της τοποθεσίας, στην οποία βρίσκεται ο Α.Ο. Σκοπέλου, αλλά και των συγκεκριμένων δρομολογίων των πλοίων, τα οποία δε βολεύουν, πάντα, την ομάδα».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ