Ο “Άγιος” Λάζαρος του Κιλκισιακού!

 

Ο Λάζαρος Δελήπαλτας στο «gipedo.eu»!

Γεννήθηκε «Αετός» γιατί αγάπησε τον ΠΑΟΚ από τα παιδικά του χρόνια, ντύθηκε Αετός, σε μικρή ηλικία, βιώνοντας τα καλύτερα αθλητικά του έτη στον Αετό Σκύδρας, ενώ, φέτος, «πετάει» τον δικό του «αετό» όντας προπονητής του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του Κιλκισιακού!

Ο λόγος για ποιον άλλον από τον γνωστό προπονητή, Λάζαρο Δελήπαλτα, ο οποίος προελαύνει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής με την ομάδα από τον Νομό Κιλκίς και ευελπιστεί σε νέες επιτυχίες στο εγγύς και μακρινό μέλλον. 

 

 

Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ ημερών, με τον 46χρονο κόουτς, ο οποίος αναφέρθηκε, εκτενώς, μέσω της ιστοσελίδας μας, στην πορεία της ομάδας του, όπως και στον αθλητικό του βίο…

 «Το περασμένο καλοκαίρι, αντικατέστησα τον κ. Νίκο Κωττάκη, στη θέση του προπονητή της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Κιλκισιακού. Η ομάδα μας τερμάτισε, πέρσι, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής, σε σύνολο πέντε (5) ομάδων, ενώ, φέτος, στοχεύει στην άνοδο στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Το ρόστερ του γυναικείου τμήματος μας απαρτίζεται, φέτος, από νεαρά κορίτσια, ηλικίας 13-14 ετών, αλλά και από μερικές πιο έμπειρες αθλήτριες, οι οποίες είναι ικανές να στηρίξουν τις προσπάθειες του σωματείου μας.

 

 

Την 1η αγωνιστική της φετινής σεζόν, ο Κιλκισιακός κέρδισε τους Αετούς Θεσσαλονίκης με σκορ, 2-1, χάρη στα τέρματα τα οποία σημείωσαν οι παίκτριες, Ελένη Μουρατίδου και Κική Αναστασιάδου, ενώ τη 2η αγωνιστική επικράτησε της Καβάλας 86’, εκτός έδρας, με σκορ 2-0, χάρη στα γκολ τα οποία σημείωσαν οι παίκτριες, Όλγα Νικολαϊδου και Κωνσταντίνα Βασιλειάδου!

 

 

Εκτιμώ πως η ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει όλες τις δυνατότητες να τερματίσει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ύστερα από την ολοκλήρωση της α’ φάσης, ώστε στην συνέχεια να διεκδικήσει, μέσω των αγώνων «μπαράζ», την άνοδο στη Β’ Εθνική. Την προσεχή Κυριακή, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Θράκη Αλεξανδρούπολης, εντός έδρας,  με την ελπίδα να τριτώσει το καλό γι’ εμάς», είπε, αρχικά, ο κ. Δελήπαλτας, για να αναφερθεί στην συνέχεια στη δική του πορεία στον αθλητικό χώρο.

 

 

«Τη φετινή σεζόν, αγωνίζομαι ως ποδοσφαιριστής στον Ηρακλή Αργυρούπολης, έχοντας ως προπονητή τον Γιάννη Χαριτωνίδη. Διανύω το 46ο έτος της ηλικίας μου και από το 1985 ασχολούμαι με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Συμπαθώ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, την σεζόν 1984-85, ωστόσο δεν έχω καταφέρει ποτέ μέχρι σήμερα να αγωνιστώ στην συγκεκριμένη ομάδα.

 

 

Ξεκίνησα την καριέρα μου από τον Ερμή Τερπίλου σε ηλικία 14 ετών, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Νίκου Παπαδόπουλου και λίγο καιρό έπειτα από τη θητεία μου στην ομάδα από τον Νομό του Κιλκίς εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Έμαθα πολλά από τα μυστικά του αθλήματος από τον έμπειρο προπονητή, Βασίλη Αντωνιάδη, ο οποίος εργάζεται, φέτος, στον Ερμή Τερπίλου, αλλά ένα έτος μετά σταμάτησα, προσωρινά, το ποδόσφαιρο, λόγω του σοβαρού τραυματισμού μου στο πόδι. Τότε, αποφάσισα να μεταναστεύσω στη χώρα της Γερμανίας για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο βρήκα τον τρόπο να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον γερμανικό σύλλογο, Atromitos Lauf F.C.

 

 

Επέστρεψα σε αγωνιστική δράση το έτος, 1990, συμφωνώντας με τα στελέχη του Εθνικού Μουριών την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στον συγκεκριμένο σύλλογο, συνεργάστηκα με τον προπονητή, Γιώργο Σημαιοφορίδη, ο οποίος εργάζεται, πλέον, στην Α.Ε Πολυκάστρου, ενώ ένα έτος μετά εντάχθηκα στο ρόστερ του Αετού Σκύδρας, ο οποίος καθοδηγούταν από τον κόουτς, Γιώργο Χατζάρα και συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

 

Στον Αετό Σκύδρας παρέμεινα τρία συναπτά έτη, ενώ στην συνέχεια εντάχθηκα στο έμψυχο δυναμικό του Κιλκισιακού, ο οποίος καθοδηγούταν από κόουτς, Γιώργο Σημαιοφορίδη. Παρέμεινα στο συγκεκριμένο σωματείο πέντε, συνολικά, έτη, καθοδηγούμενος από τους προπονητές, Γιώργο Σημαιοφορίδη,  Βλαντιμίρ Ταμπόρσκι, Κώστα Τσαγκαλίδη, Χρήστο Τερζανίδη, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γιώργο Τσεκερίδη και Νίκο Αργυρούλη, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ στην συνέχεια μεταγράφηκα στη Νίκη Ευκαρπίας.

 

 

Η συγκεκριμένη ομάδα συμμετείχε, τότε, στον… μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής, καθοδηγούμενη από τον προπονητή, Μπάμπη Παπαδόπουλου,  ενώ κατόπιν επέστρεψα στον Ερμή Τερπίλου και συνεργάστηκα με τον προπονητή, Νίκο Μούρο. Ακολούθως αγωνίστηκαν στον Π.Α.Ο.Κ. Κεντρικού, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Απόστολου Φωκά, στον Λεβέντη Λεβεντοχωρίου, στον οποίο συνεργάστηκα με τον κόουτς, Νίκο Παπανικολάου, αλλά και στον Ηρακλή Αργυρούπολης, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γιάννη Χαριτωνίδη.

 

 

Εν συνεχεία, εντάχθηκα στο ρόστερ του Π.Α.Ο.Ν. Επταλόφου, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Νίκου Παπαδόπουλου, ενώ κατόπιν αγωνίστηκα στον Άγιο Αντώνιου στον οποίο συνεργάστηκα με τον κόουτς, Χρήστο Συμεωνίδη.  

 

Καλύτερες σεζόν γι’ εμένα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ήταν, αναμφίβολα, οι χρονιές που αγωνίστηκα στον Αετό Σκύδρας, ο οποίος μετείχε, τότε, στη Γ’ Εθνική, αλλά και οι σεζόν στις οποίες πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Κιλκισιακό. Οι θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του μέσου ήταν οι καλύτερες γι’ εμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου θητείας, η οποία συνεχίζεται στον Ηρακλή Αργυρούπολης. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πλούσιας διαδρομής, σημαντικός αρωγός των επιτυχιών μου είναι ο νυν Πρόεδρος του Κιλκισιακού, Γιώργος Παναγιωτίδης. 

ΕΙΣΟΔΟΣ