Η ανακοίνωση των στελεχών του σωματείου!

Επανεκκίνηση και για τις ακαδημίες του Ιωνικού Νικαίας, πέραν της ανδρικής ομάδας, με την Επιτροπή Μπάσκετ να δείχνει εκ νέου ιδιαίτερο ζήλο στα “φυτώρια” του συλλόγου. 

Μ’ αυτό το σκεπτικό, χρέη τεχνικού υπεύθυνου των ακαδημιών του συλλόγου ανέλαβε ο άλλοτε σπουδαίος παίκτης και προπονητής της Ομάδας μας, Θεόδωρος Μπολάτογλου.

Τόσο ο κ. Θ. Μπολάτογλου όσο και ο κ. Ζάχος, προπονητής των τμημάτων παίδων και εφήβων, μίλησαν στο ionikosbc.gr γι αυτή τη νέα προσπάθεια.

Θ. Μπολάτογλου – Τεχνικός Υπεύθυνος Ακαδημιών Ιωνικόυ Ν.: “Υποχρέωσή μου να βοηθάω την Ομάδα για ότι μου προσέφερε – Κάποια στιγμή, πρέπει να επιστρέφουμε ότι λάβαμε”

 

Σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται φέτος στις ακαδημίες.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αφενός να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών απ’ την άλλη να δουλεύουμε σε βάθος, στην τεχνική στην εργασία κλπ ώστε κάποια στιγμή κάποια από αυτά τα παιδιά να μπορούν να επανδρώσουν το Ανδρικό τμήμα.

Ξέρουμε ότι η ολοκλήρωση ενός παίκτη είναι μια μακροχρόνια διαδικασία κι αυτό χρειάζεται υπομονή. Δουλειά-δουλειά-δουλειά κι υπομονή. Επαναλαμβάνω, πρώτος στόχος είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών.

Γι αυτό και στο προσεχές δεκαήμερο, θα κάνουμε ένα 3on3 με τα παιδιά τα δικά μας, αλλά θα προσπαθήσουμε κάθε ένα από αυτά να φέρει 3 άλλα παιδιά προκειμένου να δημιουργήσουν τετράδες ή τριάδες και να παίξουν. Παράλληλα, δουλεύουμε σε καθημερινή βάση. Νομίζω, λίγα σωματεία κάνουν 5 προπονήσεις επί 1,5 ώρα την εβδομάδα και μάλιστα οι μικροί κάνουν και στο κλειστό. Προσφέρουμε με λίγα λόγια, τις καλύτερες συνθήκες γι αυτά τα παιδιά ώστε να μάθουν τα βασικά του αθλήματος.

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές ως προς τα τμήματα υποδομών;

Δεν ήμουν τα περασμένα και δε μπορώ να γνωρίζω τι και πως. Βρήκα μια Α κατάσταση κι αυτή κοιτάμε να τη βελτιώσουμε.

Πως αισθάνεσαι κόουτς έχοντας προσφέρει στον Ιωνικό, ως παίκτης, ως προπονητής και πλέον ως τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών;

Θεωρώ υποχρέωσή μου όποτε μπορώ να βοηθάω την Ομάδα που μου δωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το άθλημα, μου προσέφερε πάρα πολλά πράγματα. Όλοι όσοι έπαιξαν μπάσκετ κέρδισαν από αυτό άρα κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέφουμε και τέτοια πράγματα.

Κλείνοντας, ο κ. Μπολάτογλου κάλεσε όλους τους ανθρώπους του Ιωνικού να συμβάλλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται ώστε συνεχώς να βελτιώνονται οι συνθήκες και οι υποδομές που κάνουν τα παιδιά προπόνηση. 

 

Γ. Ζάχος, προπονητής τμημάτων Παίδων και Εφήβων

“Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι στον Ιωνικό και που με εμπιστεύονται και μου δίνουν να προπονήσω την “καρδιά” του Ιωνικού που είναι το εφηβικό και το παιδικό τμήμα.

Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει σαν προπονητής και παράλληλα να είμαι δίπλα στον κόουτς Ταυρόπουλο που είναι δάσκαλος όπως και στον κόουτς Μπολάτογλου που κι αυτός είναι δάσκαλος. 

Με δουλειά και προσήλωση θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.”

Ο Ιωνικός Νικαίας διαθέτει Τμήματα εκμάθησης καλαθοσφαίρισης σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ σε αγόρια και κορίτσια. 

Τα Τμήματα των Ακαδημιών του Ιωνικού αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ και σε σημαντικό αριθμό Τουρνουα αντίστοιχων ηλικιών.

Το Τουρνουα Μπάσκετ Ακαδημιών Ιωνικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Τουρνουά Ακαδημιών στην Αττική και πραγματοποιείται κάθε Μάϊο. 

 

Οι Εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες ΕΑΚ Πλάτωνας καθημερινά 15.00 – 21.00. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ