«Μακεδονική κυριαρχία, ΔΕΚΑ έτοιμη για πρωτεία»!

Η έξοχη βολεϊμπολίστρια, Δέσποινα Τοσουνίδου, στο «gipedo.eu»!

 

 

Το άφθονο ταλέντο της στον αθλητισμό, το πάθος της να ασκήσει ένα σπορ δημοφιλές και ελκυστικό, η καταξίωση της σ’ έναν χώρο εξαιρετικό… Με αφετηρία τον Αίαντα Ευόσμου, ο οποίος πρωταγωνιστεί, συχνά, στους…μαραθώνιους των υποδομών, με δυναμική παρουσία στην Ακαδημία Όλυμπος από το Κορδελιό, αλλά και με τωρινό «σταθμό» τον ΔΕΚΑ Θεσσαλονίκης, έναν σύλλογο με πλάνο πρωτοποριακό…

 

 

Η καθηγήτρια και βολεϊμπολίστρια, λοιπόν, Δέσποινα Τοσουνίδου, δεν είναι, απλώς, μια πραγματική κυρία η οποία παραδίδει με ιδανικό τρόπο μαθήματα Αγγλικών, αλλά μια επιστήμονας με αγάπη για το σπορ της πετοσφαίρισης και πλούσιες επιτυχίες οι οποίες φανερώνονται μέσα από το δικό της βιογραφικό… Αυτό για το οποίο μας μίλησε, προ ημερών, η νεαρή αθλήτρια, στέλνοντας το προσωπικό της μήνυμα, εν όψει της νέας χρονιάς, στο αθλητικό κοινό…

 

 

 

«Γεννήθηκα στις 12 Μαïου του έτους 1995 και από μικρή ηλικία ασχολούμαι με τον χώρο του αθλητισμού. Το σπορ του βόλεϊ ήταν αυτό το οποίο με κέρδισε από πολύ νεαρή ηλικία, λόγω της εγκεφαλικής δράσης η οποία χρειάζεται να έχει κάποιος για να το ασκήσει. Πρώτος «σταθμός» στην αθλητική μου καριέρα ήταν ο Αίας Ευόσμου, στον οποίο πρόσφερα, αρκετά, έτη τις υπηρεσίες μου. Συνεργάστηκα, επί σειρά ετών, με την προπονήτρια, Μαρία Γαβαλά και τον κόουτς, Ηλία Ζωλοσταθιάδη, κερδίζοντας αρκετούς τίτλους, τόσο με τις ομάδες υποδομής του σωματείου, όσο και με το γυναικείο τμήμα. Αποτέλεσα μέλος μιας εξαιρετικής «φουρνιάς» βολεϊμπολιστριών (Ακριτίδου, Μυρίδου κ.α), καταφέρνοντας να συνεργαστώ πολύ καλά μαζί τους και να δημιουργήσουμε μια παράδοση στην κατάκτηση μεταλλίων με τον σύλλογο του Αίαντα Ευόσμου.

 

 

Στη διάρκεια των χρόνων είχα την ευκαιρία να πανηγυρίσω την επίτευξη δύο ανόδων (σε Α2 και σε Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών) με τον Αίαντα Ευόσμου, όπως και πλούσιες συγκινήσεις με την συγκεκριμένη ομάδα.  Στην συνέχεια, αποφάσισα να συνεργαστώ με τα στελέχη του Δ.Α.Σ Ωραιοκάστρου, συνεργαζόμενη με τον προπονητή, κ. Βασίλη Μανθάτη, για μια σεζόν, ακολούθως, αγωνίστηκα στον Πήγασο Πολίχνης, ενώ την περασμένη χρονιά αγωνίστηκα στον Όλυμπο Κορδελιού, ο οποίος μετείχε στη Β’ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Ε.Σ.Θ.  Έπειτα, λοιπόν, από μια όμορφη συνεργασία που είχα με τα μέλη του σωματείου, τον προπονητή, κ. Αλέξανδρο Κώτσια, αλλά και τις συμπαίκτριες μου, αποφάσισα να συνεργαστώ με τα στελέχη της ΔΕΚΑ! Σημαντικό κίνητρο στην απόφαση μου να συνεργαστώ με τους ανθρώπους της ΔΕΚΑ ήταν η παρουσία της κας. Μαρίας Γαβαλά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, στην οποία τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση.

 

 

Γι’ αυτό τον λόγο εκτιμώ πως η ΔΕΚΑ μπορεί να διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στο νέο Πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, κερδίζοντας μια καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Παράλληλα, στη δεύτερη χρονιά στην οποία λειτουργεί η ομάδα, θεωρώ πως υπάρχει η δυνατότητα της περαιτέρω εξέλιξης του ταλέντου των νεαρών αθλητριών μας, οι οποίες αποτελούν το μέλλον της ΔΕΚΑ. Άλλωστε, η κα. Γαβαλά, όπως και οι συνεργάτες της, έχουν αποδείξει πως διαθέτουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν τη νέα γενιά παικτριών να πετύχει τον σκοπό της, ώστε ο ελληνικός αθλητισμός να κερδίσει ορισμένες, ακόμα, εξαιρετικές αθλήτριες. 

 

 

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος σύλλογος πετοσφαίρισης εδρεύει στο 11ο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στον Περιφερειακό δρόμο, πλησίον των περιοχών, Εύοσμος και Σταυρούπολης, στο οποίο προετοιμάζεται, πυρετωδώς, η ομάδα μας, εν όψει της διεξαγωγής του επόμενου Πρωταθλήματος. Στο ρόστερ του γυναικείου τμήματος υπάρχουν, ήδη, οι έμπειρες βολεϊμπολίστριες, Χρηστινίδου (πασαδόρος) και Ακριτίδου (λίμπερο), ενώ η γενικότερη εικόνα της ομάδας μου προσφέρει τη δυνατότητα να σας πω πως η ΔΕΚΑ έχει τα φόντα να ανέλθει στην παραπάνω κατηγορία έπειτα από το πέρας της νέας σεζόν».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ