“Γκέλαρε” ο Ιωνικός Νικαίας!

Η αναμέτρηση της ομάδας μπάσκετ με την Α.Ε.Ν.Κηφισιάς!

 

Από  http://www.ionikosbc.gr/

 

Συνεχίζοντας την κακή παράδοση απέναντι στην Κηφισιά και γνωρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του, έφυγε ο Ιωνικός από το κλειστό Δ. Βικέλας. Από το ξεκίνημα το συγκρότημα του Μάριου Γούναρη βρέθηκε πίσω στο σκορ, τέσσερις φορές βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής αλλά δε μπόρεσε να πιάσει την Κηφισιά κι έτσι οι γηπεδούχοι επικράτησαν δίκαια με 77-64.

Παρ’ ότι μετρά μόλις δύο μέρες στην Ομάδα, φαίνεται ότι ο νέος κόουτς θέλει να δοκιμάσει πράγματα και καταστάσεις. Για πρώτη φορά φέτος η Ομάδα παρατάχθηκε με σχήμα τους Παναγιωταρά, Πετρόπουλο, Σπανό, Περσίδη και Βουγιούκα. Και ήταν προφανές με σκοπό να ελέγξει τα rebounds, ιδίως απέναντι στον Καραβανά. Οι Νικαιώτες μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι και παρ’ ότι, ήδη η Κηφισιά είχε πάρει βραχεία κεφαλή, στα πρώτα 3 λεπτά, ο Ιωνικός είχε ήδη ρίξει 2 μπλοκ, με τον Παναγιωταρά να ξεχωρίζει στο παρκέ από πλευράς Ιωνικού. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο η ΑΕΝΚ άρχισε να ελέγχει πλήρως τα rebounds κάτι που είχε συμβολή και στο σκορ (15-9 στο 5’). Ο Ιωνικός πέρα από το πρόβλημα των χαμένων rebounds είχε να διαχειριστεί για ακόμα ένα παιχνίδι το κακό του ποσοστό στις βολές. Έτσι μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», το σκορ έφθανε στο 20-13 στο 8’ για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 24-16.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ιωνικός διάβασε καλύτερα το παιχνίδι και άρχισε να ακουμπάει περισσότερο τη μπάλα στο καλάθι με αποδέκτη τον Περδικάρη. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ιωνικός μείωνε στο σκορ. Όμως, ο Ψαρόπουλος έβαλε προβλήματα στο συγκρότημα του Γούναρη, καθώς με δικά του καλάθια διεύρυνε τη διαφορά, κάνοντας το 24-20, 30-20 και λίγο αργότερα 36-24. Ο Ιωνικός με υπομονή προσπάθησε αρχικά να πλησιάσει. Όμως κι ενώ το σκορ ήταν 35-29, και παρ’ ότι έβγαλε υποδειγματικές άμυνες, 4 φορές που επιχείρησε ελεύθερο τρίποντο, είδε ισάριθμες φορές τη μπάλα να τον «πουλά», παίζοντας παιχνίδια στη στεφάνη και φεύγοντας έξω. Σκορ ημιχρόνου, 38-29.

Στην επανάληψη, ο Γούναρης ανακάτεψε την «τράπουλα» ξεκινώντας πάλι με νεοεμφανιζόμενο σχήμα τους Παναγιωταρά, Πάντσιο, Πετρόπουλο, Σπανό και Βουγιούκα. Όντας άπαντες πολύ συγκεντρωμένη και με καλή συγκρότηση, ο Ιωνικός μείωνε σε 38-35 στο 22’. Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ το passing game έβγαινε, παρέμενε εξαιρετικά άστοχος από τα 6,75 κάτι που έδινε τη δυνατότητα στην Κηφισιά να συντηρεί ένα προβάδισμα 5 πόντων, πάνω – κάτω. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο τρίποντο που σημείωσε ο Ιωνικός με τον Βασιλόπουλο στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, πανηγυρίσθηκε σχεδόν σαν…γκολ από τους φίλους των Νικαιωτών. Τελικά, προς το τέλος του δεκαλέπτου, ο Ιωνικός κατάφερε να μαζέψει και πάλι τη διαφορά, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 54-50.

Δυστυχώς, οι όποιες ελπίδες δημιούργησε το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου, εξανεμίστηκαν από πολύ νωρίς, στην τελευταία περίοδο. Ο Ιωνικός μπήκε νωθρός και χωρίς καθαρό μυαλό. Ένα κλέψιμο και δύο κακιές άμυνες, με τον Μοσχοβίτη να κάνει μεγάλη ζημιά στους Νικαιώτες, έφερε το σκορ στο 61-52 αρχικά και λίγο αργότερα, με συνεχόμενα τρίποντα του Μοσχοβίτη και κακιές επιθετικές λειτουργίες, τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (71-53), 5’ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Σ’ εκείνο το σημείο ο Γούναρης πήρε time out, οι παίκτες επέστρεψαν και μείωσαν σε 71-59. Ωστόσο, παρ’ ότι έβγαλαν δύο καλές άμυνες, «πούλησαν» τη μπάλα ισάριθμες φορές, δίνοντας τη δυνατότητα στην Κηφισιά να σκοράρει τελικά, δίνοντας τέλος στα όποια έτσι κι αλλιώς μικρά περιθώρια των Νικαιωτών για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Τα επόμενα λεπτά ήταν τυπική διαδικασία με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 77-64

Το σχόλιο του ionikosbc.gr

Σημαντική προσπάθεια, και διάθεση. Αγχος και καθαρό μυαλό δεν βοήθησαν να γίνει η ανατροπή όταν πλησιασε ο Ιωνικος στο σκορ. Δύσκολη κατάσταση και δύσκολη συνέχεια, αλλά όλοι δείχνουν διάθεση συσπείρωσης για να επστρέψει η Ομάδα σε νικηφόρα αποτελέσματα. Επόμενο παιχνίδι (εξ αναβολής), την Τετάρτη, στο Περιστέρι…

Στα θετικά, η συμπαράσταση του κόσμου παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κάτι που δίνει στους παίκτες να καταλάβουν πως δεν είναι μόνοι. Με ακόμα περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις, θα γυρίσει..

ΑΕΝΚ-ΙΩΝΙΚΟΣ 77-64
Διαιτητές: Κονταράτος, Πλιάκας
Δεκάλεπτα: 24-16, 38-29, 54-51, 77-64.
ΑΕΝΚ (Λιόγας): Καμαριανός 7 (1), Μοσχοβίτης 23 (3), Κεφαλάς 4, Καράμπελας 2, Χατζηνικόλας 4, Καραβανάς 7, Οικονομόπουλος 12 (1), Μαρίνος, Αλετράς, Μανούσος, Δρακάκης 6 (1), Ψαρόπουλος 12.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Γούναρης): Βασιλόπουλος 8 (2), Παναγιωταράς 8, Καπινιάρης 4, Παλαιοχωρίτης 2, Βουγιούκας 6, Σπανός 10, Βουρλιωτάκης 15, Πάντσιος, Πετρόπουλος 11 (1).

 

Επόμενος αγώνας: 18/01, 17.00
Κλ. Ανδ. Παπανδρέου: Περιστέρι – Ιωνικός Barista Brothers

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ