Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τη βολεϊμπολίστρια, Λία Βαρδοπούλου!

Μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, που η ομορφιά της φύσης κοσμεί κάθε τόπο, που η μυρωδιά των ανθισμένων λουλουδιών γοητεύει κάθε άνθρωπο και που η καλοκαιρινή γεύση ακουμπάει στις καρδιές όλων μας, θυμίζοντας την εικόνα των μαγευτικών παραλιακών περιοχών, γεννιέται ένα ιδιαίτερα γλυκό κορίτσι, το οποίο με την παρουσία του «φωτίζει» τον κόσμο πιο έντονα απ’ ότι το ηλιοβασίλεμα τις εντυπωσιακές καλοκαιρινές νύχτες…

Τη 10η Μαΐου του έτους, 1994, ο Βαρδάρης φυσάει τέλεια στις Συκιές Θεσσαλονίκης και το πρόσωπο της Λίας Βαρδοπούλου εμφανίζεται στον πλανήτη μας τόσο φωτεινό όπως ο ήλιος όταν τελειώνει ο χειμώνας…

Οι φλόγες τρεμοπαίζουν, ζωηρά, στα μάτια της, τα ξανθά μαλλιά της τινάζονται στον αέρα και πριν να τη χορτάσουν τα μάτια μας την αρπάζει το… λεωφορείο, οδηγώντας την σ’ ένα μαγευτικό προορισμό που ποτέ ως το κόκκαλο δεν έφτανε το κρύο…

Την ημέρα που ο Σίβλιο Μπερλουσκόνι ορκίζεται για πρώτη φορά Πρωθυπουργός της Ιταλίας, η κόρη του πάλαι ποτέ «γίγαντα» του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ε.Ο. Σταυρούπολης, Βαρδόπουλου,  «ορκίζεται» αθλήτρια με μοναδικό δίλημμα το σπορ με το οποίο θα ασχοληθεί.

Γεννημένη στην προσφυγική περιοχή, Συκιές Θεσσαλονίκης, δε θα μπορούσε παρά να αγαπήσει τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσει να τον υπηρετεί ως φίλαθλος, από μικρή ηλικία, με τόση ευλάβεια, όση  οι Πόντιοι τον Ναό του Τίμιου Σταυρού ή τον Ναό του Αγίου Δημητρίου της συμπρωτεύουσας…

Γοητευμένη από το συναρπαστικό σπορ του ποδοσφαίρου, η Λία επιθυμεί, αρχικά, να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά, σύντομα, βρίσκει καινούργια αγάπη, η οποία έλκει την ίδια, όπως τους Χριστιανούς ο Ναός των Αγίων Θεοδώρων πάνω στον βράχο των Συκεών!

Το άθλημα του βόλεϊ μοιάζει, σύντομα, στα μάτια της τόσο εντυπωσιακό, όσο το Επταπύργιο στη Βυζαντινή Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εμπειρίες της σ’ αυτό και οι διαπροσωπικές της σχέσεις με τον κόσμο αποτελούν για τη Λία αναμνήσεις, οι οποίες θα πρέπει να κρατηθούν μέσα της, όπως τα σπάνια λαογραφικά ενθύμια στο μουσείο ιστορίας της πόλης!

Εμπνευσμένη από το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Επίκουρο Πολίχνης, η νεαρή λίμπερο λαμβάνει, σύντομα, την απόφαση να ενταχθεί στο ρόστερ του ιστορικού σωματείου και υπό τις οδηγίες της προπονήτριας, Άντζυς Τρίψια, καμαρώνει την 4ης θέση στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Ε.Π.Ε.Σ.Θ, πρωταγωνιστώντας, μάλιστα, στην κατάκτηση των δύο σετ επί του πανίσχυρου τότε Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στη μοναδική ομάδα, η οποία κατέκτησε τότε δύο σετ από τον «Γηραιό», η Λία θήτευσε για μερικά έτη, μέχρι που μετακινήθηκε στον θυγατρικό, τότε, σύλλογο του Επίκουρου, Πήγασο Πολίχνης, συνεργαζόμενη με τους προπονητές, Τρύψια, Σωτηρούδη και Καλεντέρογλου.

Η αδερφή του γνωστού φόργουορντ της ομάδας μπάσκετ του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου, Αλέξανδρου Βαρδόπουλου, άφησε τη δική της «σφραγίδα» στον Πήγασο, όπως ο αγαπημένος της πάλαι ποτέ «άσος»  του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, στον «Δικέφαλο» του Βορρά, ενώ πρωταγωνίστησε με τον Πειραματικό στην εκπληκτική, προ ετών, πορεία της γυναικείας ομάδας, η οποία συνοδεύτηκε με την άνοδο της στη Β’ Εθνική.

Με την εν γένει αθλητική της παρουσία γίνεται, διαχρονικά, μια από τις πρωταγωνίστριες στην πορεία του Παναθλητικού Συκεών, όπως ο έτερος αγαπημένος της ποδοσφαιριστής, Κλάους Αθανασιάδης, στον αλήστου μνήμης αγώνα Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς, πριν τρία χρόνια, ενώ με τον χαρισματικό χαρακτήρα της κερδίζει, συνεχώς, την εκτίμηση του κόσμου.

Θέτει, πάντα, υψηλούς στόχους στη ζωή της, μη διστάζοντας να κοινοποιεί την επιδίωξη της να κερδίσει με τον Παναθλητικό Συκεών την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ διακρίνεται για την έντονη δραστηριότητα της στον κοινωνικό χώρο. Λατρεύει τα ταξίδια σε διάφορους ελληνικούς και ξένους τόπους, όπως το νησί της Λήμνου και η πατρίδα της, Θεσσαλονίκη, ενώ έχει επισκεφθεί τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, βιώνοντας ξεχωριστές εμπειρίες ως επισκέπτης…

Φανέρωσε τη φυσική ομορφιά της στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, όπου γεννήθηκε η αιθέρια γυναικεία ύπαρξη, Ανδριάνα Σκλεναρίκοβα, εντυπωσιάστηκε από τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, τόσο όσο από τα γκολ του Σλοβάκου πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, ενώ «απογειώθηκε» μαζί με τον ίδιο στο «ζενίτ», όταν πάτησε το πόδι της στην ιταλική πόλη Ρώμη.

Γνωρίζει το γήπεδο της Τούμπας καλύτερα και από το σπίτι της, «πετάει» από ικανοποίηση όταν βρίσκεται στη θρυλική θύρα 5, όπως ο «Δικέφαλος Αετός», σε αρκετά φετινά παιχνίδια, ενώ ζητάει συμπαραστάτες για να κρατήσει τις δύο πολύ βαριές «κούπες» τις οποίες κατέκτησε, προ ημερών, ο ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ!

Φοιτεί στο Ι.Ε.Κ Δέλτα ως βρεφονηπιαγωγός και οραματίζεται ένα λαμπρό μέλλον στη ζωή της με «ασπρόμαυρη» απόχρωση, τέτοιο που να ταιριάζει «γάντι» με την αγαπημένη της ομάδα. Αυτή που έχει κερδίσει την καρδιά της, σκοράροντας πολλά τέρματα, με και χωρίς, υποδείξεις «οφσάιντ»…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ