Το “gipedo.eu” παρουσιάζει το νέο καμάρι της πετοσφαίρισης!

 

Οι εραστές του αθλητισμού έχουν ταυτίσει κάθε σπορ με τις λέξεις, θέαμα, υγεία, ψυχαγωγία, εκτόνωση, αγάπη, επιτυχία…

Οι λάτρεις του βόλεϊ, από την πλευρά τους, έχουν συνδέσει το αγαπημένο του σπορ με όλα τα παραπάνω ουσιαστικά, αλλά και με μια πόλη! Ποια άλλη από την Ορεστιάδα, η οποία έχει γεννήσει αμέτρητους διεθνείς αθλητές-τριες, έχει τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο αθλητισμό και για πολλούς αποτελεί τη “Μητρόπολη” της ελληνικής πετοσφαίρισης!

Στον ίδιο Δήμο, όμως, αλλά σε μια περιοχή, η οποία αποτελεί κωμόπολη του Δήμου Ορεστιάδας, μεγαλουργεί, φέτος, ένας ομάδα σύλλογος βόλεϊ, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στον αθλητισμό και φροντίζει να εκσυγχρονίζεται, συνεχώς, προκειμένου να διατηρεί τη δική του ταυτότητα!

Ο λόγος, φυσικά, για τον Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, ο οποίος έχει χτίσει τη δική του ‘αυτοκρατορία” στην Περιφέρεια της Θράκης, έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο με την παρουσία του στον αθλητικό και στον κοινωνικό χώρο  και γι’ αυτό τον λόγο συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κοινό στις πάμπολλες εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει!

 

Η Βύσσα έγινε γερό οικοδόμημα!

 

Πως, όμως, έχει δημιουργηθεί αυτό το οικοδόμημα, ποιες οι αιτίες για την προοδευτική πορεία του σωματείου, ποια η σχέση της με τον πολιτισμό και ποιος ο σκοπός του;

Το “gipedo.eu” αναζήτησε, πρόσφατα, απαντήσεις σ’ όλα τα προηγούμενα ερωτήματα και τις βρήκε στα λόγια των υπέροχων και άκρως οργανωτικών διοικητικών στελεχών του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας. Στα πρόσωπα των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αφιερώσει αμέτρητες ώρες από τη ζωή τους για χάρη του αγαπημένου τους σωματείου και πλέον δικαιούνται να γεύονται το μεγαλοπρεπές έργο τους στον σύλλογο!

 

 

Ιστορία 36 χρόνων!

 

Το ταξίδι προς της δόξα της ομάδας από την Περιφέρεια της Θράκης έχει αρχή το μακρινός έτος, 1980 όταν τα τμήματα πετοσφαίρισης συμμετείχαν στα διάφορα Πρωταθλήματα με το όνομα, Ακρίτας Νέας Βύσσας, το οποίο εκπροσωπεί, πλέον, μόνο τον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Εκείνη την εποχή, κάποια 7-8 νεαρά παιδιά έφτιαξαν ένα φιλέ και παίζανε βόλεϊ στα αλώνια! Ονόμασαν και την ομάδα τους ΜΙΚΡΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ αγόρασαν και στολές από το χαρτζιλίκι τους, επειδή ήταν παιδιά της πλατείας!

Λίγο καιρό αργότερα, τα είδε ο ράφτης, κ. Σταύρος, ο οποίος   ήξερε ότι βάση του καταστατικού του συλλόγου (ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ ) θα μπορούσε να ιδρυθεί τμήμα βόλεϊ όπως και έγινε!

Ο  κ. Σταύρος ξεκινήσει τη λειτουργία του τμήματος παίρνοντας μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα γιατί όλο το τότε ρόστερ απαρτιζόταν από παίδες και έφηβους. Σε αυτούς χρωστάει την ύπαρξη του το βόλεϊ της Νεας Βύσσας σ αυτή την παρέα των ανήσυχων εφήβων και στο χαμόγελο του κ.Σταύρου!

Ακολούθως, πρωτεργάτης στην προσπάθεια για την σωστή ανάπτυξη του σωματείου ήταν ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης, συνεπικουρούμενος από τον Απόστολο Χαντηρίδη, τον Χρήστο Πετριτζίκη και αρκετά, ακόμα, μέλη του σωματείου, το οποίο χάρισε, για αρκετά έτη, πολλές συγκινήσεις στον κόσμο του αθλητισμού! Το σωματείο πετοσφαίρισης του Ακρίτα Νέας Βύσσας στεγαζόταν, επί σειρά ετών, στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της εν λόγω περιοχής, ενώ το έτος, 1985, οι ομάδες βόλεϊ άλλαξαν έδρα και εγκαταστάθηκαν στο νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο χρησιμοποιεί, κυρίως, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.

 

Από τον Ακρίτα στη Νέα Βύσσα!

 

Το 1991 ήταν η χρονιά ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου, αφού, τότε, γεννήθηκε ο Α.Ο. Νέας Βύσσας, ο οποίος αποτελεί, φυσικά, την συνέχεια του Ακρίτα Νέας Βύσσας στον χώρο της πετοσφαίρισης! Τα υπέροχα στελέχη του συλλόγου, ο οποίος εκπροσωπεί από τότε μέχρι σήμερα, επάξια, τον αθλητισμό, διατήρησαν στις επάλξεις την ανδρική ομάδα πετοσφαίρισης του σωματείου, η οποία συμμετείχε, στο παρελθόν, με επιτυχία, ακόμα και στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνική κατηγορίας Ανδρών!

Από την αθλητική οικογένεια του Α.Ο. Νέας Βύσσας έχουν αναδειχθεί αξιόλογοι βολεϊμπολίστες-τριες, όπως οι Καρδαμανίδης, Πεντίδης, Αγγελακούδης, Καρδαμανίδου, Ιακωβίδου, αλλά και αρκετοί, ακόμα, οι οποίοι “κοσμούν” με την παρουσία τους τον αντίστοιχο χώρο.

 

Η Βύσσα εξαπλώνεται στο γυναικείο βόλεϊ!

 

Την τελευταία τριετία, τα υπέροχα στελέχη του Α.Ο. Νέας Βύσσας έχουν ρίξει το βάρος στις ομάδες θηλυκού γένους, εκτιμώντας πως η παρουσία των τμημάτων αρσενικού γένους από τους συλλόγους, Α.Ο. Ορεστιάδας και Άθλος Ορεστιάδας, έχουν καλύψει τον αθλητικό χώρο του Δήμου!

Οι άκρως οργανωτικές ενέργειες των διοικούντων του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, τα τελευταία έτη, έχουν επιφέρει τη ραγδαία αύξηση στον αριθμό των βολεϊμπολιστριών οι οποίες στελεχώνουν την αθλητική τους οικογένεια, γεγονός το οποίο επιτρέπει στον συμπαθέστατο σύλλογο να έχει εξαπλωθεί, έντονα, στον χώρο της πετοσφαίρισης!

Οι προπονητές-τριες, οι οποίες καθοδηγούν τις νεαρές αθλήτριες, αλλά και ένα τμήμα αγοριών έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ η γυναικεία ομάδα του συλλόγου βαδίζει από το καλό στο καλύτερο.

Τόσο υπό την καθοδήγηση του πρώην, πλέον, προπονητή της, Μπάμπη Σταματόπουλου, όσο και υπό την εποπτεία του πετυχημένου προπονητή, Τάσου Βλασσακίδη, το γυναικείο τμήμα κερδίσει ολοένα και ψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και φανερώνει στο κοινό πως η Νέα Βύσσα μπορεί να καμαρώνει καθισμένη στον δικό της… θρόνο!

 

Έξοχη σεζόν με Σταματόπουλο!

 

Σ’ αυτόν, στον οποίο ανέβηκε, δίκαια, την περσινή σεζόν,  υπό τις οδηγίες του κόουτς, Μπάμπη Σταματόπουλο, κερδίζοντας αήττητη την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, δείχνοντας πως δεν αποτελεί μια “φωτοβολίδα” στο ελληνικό βόλεϊ και πως οι δυνατότητες της μπορούν να οδηγήσουν τον σύλλογο σε ακόμα ψηλότερα… σκαλοπάτια.

Σ’ αυτά, στα οποία βαδίζει, φέτος, επιτυχώς, η ομάδα του κόουτς, Τάσου Βλασσακίδη, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της αξιόλογες αθλήτριες, μεταξύ αυτών και την κόρη του προηγούμενου κόουτς της ομάδας, Μπάμπη Σταματόπουλου!

Βλέπεις, το επιτυχημένο έργο ενός έξοχου κόουτς δε θα μπορούσε ποτέ να λησμονηθεί από τα στελέχη του σωματείου, έστω και αν οι δρόμοι των δύο πλευρών έχουν, ήδη, χωρίσει.

 

Η Βύσσα αγκαλιάζει την κοινωνία!

 

Πέρα, όμως, από τον αθλητισμό, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας διαπρέπει και στην κοινωνία! Οι διάφορων ειδών εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο σύλλογος, έχουν ως αποτέλεσμα το αγκάλιασμα της νεολαίας, την τήρηση των ηθών και εθίμων του συγκεκριμένου τόπου και την σύσφιξη των σχέσεων με τους υπόλοιπους, αθλητικούς και μη, συλλόγους του Δήμου Ορεστιάδας!

Άλλωστε, πέρα από τον Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, τον Ακρίτα Νέας Βύσσας και τα άλλα δύο σωματεία πετοσφαίρισης του Δήμου (Α.Ο. Ορεστιάδας και Άθλος Ορεστιάδας), στον συγκεκριμένο τόπο εδρεύει ένας σύλλογος Ταεκ-Βοντό με την ονομασία, Δύναμη Νέας Βύσσας και ο Πρόμαχος Ορεστιάδας, οι οποίοι εδρεύουν στο παλιό γυμναστήριο της περιοχής, Νέα Βύσσα.

 

Επιπλέον, στον όμορφο οικισμό λειτουργεί ένας έξοχος Πολιτιστικός Σύλλογος, ο οποίος  έχει το όνομα του αείμνηστου, λόγιου και γιατρού, Στέφανου Καραθεοδωρή, αλλά και την συμβολή του εγγονού του, Κώστα, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο μαθηματικό του 20ου αιώνα.

 

Γιορτάζει, ξανά, η Νέα Βύσσα!

 

 

Ενδεικτικό της πλούσιας κοινωνικής δράσης, η οποία διακρίνει τα στελέχη του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας αποτελεί η συμμετοχή της σε μια, ακόμα, γιορτής το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία της συγκεκριμένης κωμόπολης, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Ορεστιάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, Καραθεοδωρή, με υπεύθυνο στέλεχος τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ορεστιάδας, Χρήστος Ορμανλίδης, αλλά και την αρωγή αρκετών, ακόμα, προσώπων.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, πρόκειται να παραβρεθούν αρκετά, αν όχι όλα, τα σωματεία του συγκεκριμένου τόπου, για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, αλλά και την συμμετοχή τους στα τραγούδια και στον χορό.

Άξιος συμπαραστάτης στις προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου πετοσφαίρισης, αλλά και των υπολοίπων συλλόγων, για την προοδευτική πορεία αυτών είναι ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, όπως, φυσικά, πολύς, ακόμα, κόσμος, ο οποίος δίνει το παρών στις δραστηριότητες του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, γεγονός το οποίο καταμαρτυρείται από τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες.

 

 

Ο Αλτάι τραγουδάει στην πόλη!

 

Η δραστηριότητα των ανθρώπων του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας στον πολιτισμό αγγίζει και τη χώρα της Τουρκίας, αφού στις 14 Ιανουαρίου πρόκειται να διοργανωθεί μια ξεχωριστεί γιορτή από τα στελέχη του συλλόγου στο κτήμα δεξιώσεων, “Principal” με κεντρικό καλεσμένο τον διάσημο Τούρκο καλλιτέχνη, Αλί Αλτάι!

Ο Αλί Αλτάι, ο οποίος τραγουδάει τον ύμνο της τουρκικής ομάδας, Μπεσίκτας, θα “λάμψει” με την παρουσία του και τη φωνή του στην ακριτική περιοχή και πολύς κόσμος πρόκειται να εισρεύσει στο γνωστό κτήμα δεξιώσεων, προκειμένου να τιμήσει την κίνηση των ανθρώπων του Α.Ο. Βύσσας Ορεστιάδας.

Η προσεχής διοργάνωση, όμως, δε θα είναι η τελευταία της φετινής σεζόν για τον Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.

Σε μερικούς μήνες, οι άνθρωποι του σωματείου πρόκειται να διοργανώσουν ένα, ακόμα διεθνές τουρνουά με την παρουσία ορισμένων ομάδων από το εξωτερικό, αλλά και ελληνικών συγκροτημάτων πετοσφαίρισης.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη, πριν λίγο καιρό, όταν ο Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, διοργάνωσε, σε συνεργασία με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ένα φιλικό τουρνουά, στο οποίο, μάλιστα, συμμετείχε και ο γειτονικός σύλλογος, Νίκη Αλεξανδρούπολης.

 

 

Υποστηρικτής ο Πολυχρονίδης!

 

 

Αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων του Α.Ο. Νέας Βύσσας, αλλά και ένθερμος υποστηρικτής του συμπαθούς συλλόγου είναι και ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, Πέτρος Πολυχρονίδης!

Ο κ. Πολυχρονίδης, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή, “Τροχός της Τύχης”, κατάγεται από την συγκεκριμένη κωμόπολη, διατηρεί στενές επαφές με τα διοικητικά στελέχη του συλλόγου, ενώ εκδηλώνει, συχνά, την αγάπη του για το σωματείο, κάτι το οποίο φανερώνεται από το ακόλουθο βίντεο.

 

Πρωτοποριακές κινήσεις!

 

Οι πετυχημένες, όμως, ενέργειες των ανθρώπων του Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, δεν σταματούν στα προηγούμενα επιτεύγματα!

Οι υπέροχοι άνθρωποι του ακριτικού συλλόγου έχουν φροντίσει να διατηρούν, άκρως, φιλικές σχέσεις με τις παίκτριες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου, παρέχοντας, μάλιστα, σ’ αυτούς ό,τι περισσότερο μπορούν.

Πιο τρανό παράδειγμα, το οποίο φανερώνει την αγάπη τους για τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, είναι η συνεργασία της Ψυχολόγου, Αναστασίας Μαρασλή, με τον σύλλογο, η οποία παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές στις αθλήτριες και στα μέλη του προπονητικού επιτελείου, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση στον κόσμο.

Ο Α.Ο. Νέας Βύσσας, λοιπόν, ο οποίος διατηρεί ομάδες υποδομής και στην πόλη της Ορεστιάδας, αποτελεί, αναμφίβολα, μια νέα μεγάλη δύναμη στον χώρο της γυναικείας πετοσφαίρισης! Ένα αθλητικό κύτταρο, το οποίο αναπαράγεται, συνεχώς, εξαπλώνεται επιτυχώς στο… σώμα του ελληνικού αθλητισμού και κερδίζει, ολοένα, την εκτίμηση του κόσμου! Αυτού, ο οποίος ονειρεύεται να αγναντεύει, διαρκώς, τους θριάμβους της νέας “Βασίλισσας” της Θράκης, στον χώρο της πετοσφαίρισης και να παρακολουθεί τις τρομερές εκδηλώσεις, μέρος των οποίων προβάλλεται στο παρακάτω βίντεο

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ