Το «gipedo.eu» παρουσιάζει την Αγγελίνα Δορμπαράκη!

 

Στον μαγευτικό τοπο, Δερβένι Κορινθίας. Στον οποίο ο αθλητισμός δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, στο μέρος στο οποίο κυριάρχησαν, πριν οχτώ δεκαετίες οι Ζαχολίτες, τα σπορ δε βρίσκονται καν στο  επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

Σ’ αυτή, λοιπόν την συνοικία, στην οποία το εμπόριο σταφίδας και λεμονιού αποτελεί παράδοση και έθιμο για κάθε εποχή, γεννήθηκε και μεγάλωσε η 18χρονη βολεϊμπολίστρια, Αγγελίνα Δορμπαράκη, η παρουσία της οποίας αποτελεί την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα.

 

Παιδί με έντονο μέσα της το στοιχείο του ήθους, κορίτσι με αρχές, κοπέλα με σοβαρή προσωπικότητα, και άνθρωπος ο οποίος έχει «κληρονομήσει» την αγάπη για τον αθλητισμό από τους γονείς της, παραδόθηκε από πολύ μικρή ηλικία  στη μαγεία του βόλεϊ, χωρίς να το μετανιώσει.

 

Η κόρη της πάλαι ποτέ «θρυλικής» μορφής του Ιωνικού Νικαίας, το ένα από τα δύο παιδιά της τέως προπονήτριας του Πανιωνίου και παλιάς βολεϊμπολίστριας του Παναθηναϊκού, Μετζέλου, συνδέθηκε με το άθλημα της πετοσφαίρισης, όπως το Δερβένι με τους Νομούς Κορινθίας και Αχαΐας! Από τα πρώτα έτη της ζωής της βίωσε την ομορφιά του συγκεκριμένου χώρου, όπως βιώνει κάθε ρομαντικό πρόσωπο την απέραντη γοητεία των λόφων και της φυσικής βλάστησης του Δερβενίου και λίγα χρόνια μετά δικαιώθηκε για την επιλογή της!

 

Κολύμπησε, αρχικά, σε ρηχά «νερά», αλλά τόσο καθαρά όσο η θαυμάσια μαρίνα στα Μαύρα Λιθάρια, δίπλα στο λιμάνι του Δερβενίου, επιλέγοντας ως πρώτο «σταθμό» στην καριέρα της την Ακράτα, η οποία απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την ιδιαίτερη πατρίδα της.

 

Στον γοητευτικό τόπο του Δήμου Αιγιαλείας, στον οποίο, μάλιστα, εργάζεται η μητέρα της ως δασκάλα ρυθμικής γυμναστικής, η Αγγελίνα αποτέλεσε τον «Άγγελο» του συλλόγου και υπό την καθοδήγηση της έμπειρης προπονήτριας, Πέγκυς Γιαλκέτση, μυήθηκε στα πρώτα μυστικά του αθλήματος.

 

Ξεχώρισε, από την αρχή, για τα πλούσια αθλητικά της προσόντα, όπως διακρίνεται η εκκλησία, Άγιος Ιωάννης σε κάθε ετήσια γιορτή του Δερβενίου, ψήλωσε, απότομα, όπως τα δένδρα στις επαρχιακές πόλεις και αποτέλεσε, σύντομα, το «μήλο της έριδος» για αρκετά σωματεία των Νομών Κορινθίας και Αχαΐας!

Το καλοκαίρι του 2015 προέβη στο πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα της, αντίστοιχου με τα άλματα που κάνει στα παρκέ, περνώντας, διάπλατα, το «κατώφλι» της φιλόδοξης και ανερχόμενης δύναμης στον χώρο του αθλητισμού, Κορίνθου!

 

Διέγραψε πολύ θετική πορεία με τον Α.Σ.Π. Κορίνθου στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και απέδειξε πως είναι  δυναμική κοπέλα, διανύοντας τη διαδρομή, Δερβένι-Κόρινθος και Κόρινθος-Δερβένι, πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του κύματος του Κορινθιακού κόλπου!

 

Κέρδισε το έπαθλο της πολυτιμότερης κεντρικής βολεϊμπολίστριας των Πρωταθλημάτων υποδομής της Ε.Σ.Π.Ε.Π, φανερώνοντας στον κόσμο πως τα αθλητικά της χαρίσματα είναι τόσα πολλά που υπερβαίνουν σε αριθμό ακόμα και τα αξιοθέατα του Νομού Κορινθίας!

 

Πανηγύρισε, δεόντως, την κατάκτηση της 3ης θέσης με το γυναικείο συγκρότημα του Α.Σ.Π. Κορίνθου στον… μαραθώνιο της Α2, αλλά δεν ανανέωσε την συνεργασία της με το… καμάρι της πόλης, καθώς, το καλοκαίρι του 2016, βρήκε νέο αθλητικό θέρετρο, προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη καριέρα της.

 

Γνωρίζοντας πως οι αθλητικές μετοχές της ανέβηκαν, σημαντικά, τα τελευταία έτη, μετατράπηκε, σύντομα, σε αντικείμενο δέους για τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, στον οποίο δεσπόζει ως βολεϊμπολίστρια, όπως τα Γεράνεια όρη πάνω από τον συγκεκριμένο τόπο!

Με το εξαιρετικό της «μπλοκ» έγινε, γρήγορα, η προστάτιδα του υπέρτατου Θεού των υδάτων, Ποσειδώνα, όπως η Θερμία Αρτέμιδα των Θεών στη Μυθολογία, ενώ με τις επιδόσεις της στον επιθετικό τομέα παρέσυρε τις αντίπαλες άμυνες στα δικά της «μεταλλικά νερά», εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το «κασέ» της στο «καζίνο» του αθλητισμού!

 

Εν έτη, 2017, η Αγγελίνα Δορμπαράκη δεν αποτελεί, απλά, μια χαρισματική προσωπικότητα στον χώρο της πετοσφαίρισης, αλλά μια από τις πρωταγωνίστριες στη ξέφρενη ρότα της ‘αρμάδας’  του Άρη Ανδρεόπουλου για την άνοδο στην Α2 Εθνική. Μια κατηγορία, στην οποία η νεαρή κεντρική βολεϊμπολίστρια θα συμμετάσχει για δεύτερη σεζόν, στη μέχρι τώρα καριέρα της, ελπίζοντας να υλοποιήσει, στο ακέραιο, όλους τους στόχους της και να εκπληρώσει τα όνειρα της!

 

Αυτά που μας κοινοποίησε σε παλαιότερη συνέντευξη της στην πρώην, πλέον, ιστοσελίδα μας, «volley24.gr», η οποία αναπαράγεται, εκ’ νέου, μέσω του ακόλουθου βίντεο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ