Το “gipedo.eu” παρουσιάζει τη βολείμπολίστρια, Φλώρα Ιωαννίδου!

H Φλόρα ήταν πρώιμη θεά της ρωμαϊκής μυθολογίας.

Ήταν η θεά των λουλουδιών και της Άνοιξης. Κάθε Απρίλιο ή αρχές Μαρτίου προς τιμήν της γίνονταν τα Φλοριάλια , γιορτή που συμβόλιζε την ανανέωση του κύκλου της ζωής που σημειωνόταν με τον χορό και το πότισμα των λουλουδιών . Σύζυγος της ήταν ο Αίολος θεός του ανέμου. Στην Ελληνική μυθολογία ταυτιζόταν με την Χλωρίδα.

Η δική μας, Φλώρα, όμως, είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά πολύ εντυπωσιακό πρόσωπο για τον κόσμο του αθλητισμού! Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του έτους, 1985 και από πολύ μικρή ηλικία φρόντισε να ασκήσει το άθλημα που έμελλε να την τοποθετήσει στην κορυφή του “Ολύμπου”, αρκετά έτη αργότερα! Με ύψος, 1.70μ, πολύ καλά αντανακλαστικά, εντυπωσιακό χαρακτήρα και έντονο πάθος για συνεχείς διακρίσεις, η Φλώρα Ιωαννίδου ήταν, είναι και θα παραμείνει μια από τις πιο σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες του χώρου μας! Όχι μόνο επειδή φροντίζει, συνέχεια, να ανεβαίνει, σταδιακά, τα “σκαλιά” της επιτυχίας, αλλά, κυρίως, λόγω του ήθους της, του δυναμισμού και της σταθερής αξίας που έχει ως αθλήτρια στο σπορ της πετοσφαίρισης.

Από το ποδόσφαιρο στο βόλεϊ!

Στην σκιά της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου, 2016-2017, το “gipedo.eu“, δημοσιεύει, απόψε, ορισμένες σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες αφορούν την εντυπωσιακή παίκτρια, Φλώρα Ιωαννίδου. Η Φλώρα, η οποία αποτελεί πολιτικό προσωπικό του Σώματος της Αστυνομίας,  λόγω των άφθονων διακρίσεων της στον χώρο του “Μπιτς” βόλεϊ, ξεκίνησε την καριέρα της από τον Α.Ο. Αμπελοκήπων, έχοντας ως προπονήτρια την Σούζη Παπαδοπούλου στον… μαραθώνιο της Α’ ΕΠΕΣΘ!

Λίγο καιρό αργότερα, η Φλώρα πρωταγωνίστησε για την άνοδο του συγκροτήματος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, αγωνιζόμενη ως ακραία, αλλά και όντας ένα από τα μεγάλα “εργαλεία” του ιστορικού σωματείου. Την συγκεκριμένη διετία (1999-2001), η “άσος” της ομάδας συνόδευσε την παρουσία της στον σύλλογο με την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων, λαμβάνοντας, μάλιστα, μια, ακόμα, μεγάλη απόφαση στη ζωή της! Αυτή δεν ήταν άλλη από την οριστική μετάβαση της από το άθλημα του ποδοσφαίρου, το οποίο ασκούσε στον σύλλογο, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, σ’ αυτό του βόλεϊ, το οποίο έχει προσφέρει στη Φλώρα τεράστιες εμπειρίες και συγκινήσεις!

Η Παγκόσμια δόξα!

Οι επιτυχίες της στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Ε.Σ.Θ δεν ήταν οι μοναδικές για την εξαιρετική, Φλώρα Ιωαννίδου,  αφού λίγο καιρό αργότερα, η “σκυτάλη” του θριάμβου παραχωρήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την ομάδα του οποίου η εντυπωσιακή βολεϊμπολίστρια στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας για δύο σεζόν! Οι συγκεκριμένες διακρίσεις χάρισαν στη Φλώρα την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο, συνδέοντας το όνομα της με την κατάκτηση της 4ης θέσης με την ομάδα, ενώ η συνέχεια ήταν ανάλογη των προσδοκιών της ίδιας και όλων όσων έχουν ποντάρει στην αξία της!

“Βασίλισσα” στον Εύοσμο!

Η άνοδος του Α.Ο. Αμπελοκήπων στην Α2 Εθνική κατηγορία αποτέλεσε για τη Φλώρα μια, ακόμα, σπουδαία στιγμή στην πολυετή καριέρα της στον αθλητισμό, ενώ η μεταγραφή της στον Αίαντα Ευόσμου, ένα έτος, μετά, ήταν ένα, ακόμα, δείγμα καταξίωσης για την ίδια! Η παρουσία της Ιωαννίδου στον ιστορικό σύλλογο, ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α1 χαρακτηρίστηκε, από πολλούς, ως εξαιρετική, ενώ η συνεργασία της με τον τότε, κόουτς της ομάδας, Γιάννη Κυλίτση και τους ανθρώπους του σωματείου ως τέλεια! Ακολούθησε η θητεία της Φλώρας στην ίδια διοργάνωση με τη φανέλα του Επίκουρου, υπό τις οδηγίες της Σούζης Παπαδοπούλου, ενώ, μια σεζόν μετά, ήρθε η πρόταση των ανθρώπων του Φιλαθλητικού Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε αποδεκτή από την ίδια.

Η επιστροφή της στον Εύοσμο, την σεζόν 2008-09, για λογαριασμό του Αίαντα Ευόσμου συνδέθηκε με τον σοβαρό τραυματισμό της Φλώρας στο πόδι-ρήξη χιαστού- ο οποίος διατήρησε την ίδια δύο σεζόν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους! Το πείσμα, όμως, η αγάπη της για τον αθλητισμό και τα πλούσια προσόντα της επέτρεψαν στη Φλώρα, το καλοκαίρι του έτους, 2010, να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, επιλέγοντας τον Ε.Ο. Σταυρούπολης, ως το νέο “σταθμό” στην καριέρα της.

 

Στην ιστορική ομάδα, η “άσος’ του ελληνικού βόλεϊ πρόσφερε τις υπηρεσίες της για τέσσερα συναπτά έτη, συνοδεύοντας την παρουσία της με την άνοδο του γυναικείου τμήματος στην Α1 Εθνική κατηγορία, η οποία αποτελεί ιστορική στιγμή για το σωματείο. Το καλοκαίρι του έτους 2014, η Φλώρα Ιωαννίδου αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα του Ανατόλια, αλλά λίγους μήνες μετά την ένταξη της στο ρόστερ της ομάδας έλυσε την συνεργασία της με τον σύλλογο.

Την τελευταία τριετία, η εξαιρετική βολεϊμπολίστρια υπηρετεί με απόλυτη επιτυχία τον Καμπανιακό στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ενώ δεν έχει αποφασίσει, ακόμα, το τι θα πράξει, εν όψει της επόμενης χρονιάς.

Κατακτητής στο “Μπιτς”

Το ονοματεπώνυμο, Φλώρα Ιωαννίδου, έχει ταυτιστεί με τον χώρο του “Μπιτς” βόλεϊ, καθώς η έμπειρη αθλήτρια έχει καταφέρει να γνωρίσει αρκετές διακρίσεις στο συγκεκριμένο σπορ. Η κατάκτηση της 3ης και της 4ης θέσης στο Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα Κ23 της Πολωνίας, έχοντας ως συμπαίκτρια τη Χριστίνα Παρασκευαϊδου, η κατάκτηση της 4ης θέσης σε αντίστοιχη διοργάνωση, για ηλικίες κάτω των 20, στη χώρα της Αυστρίας, όπως και η 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας, με συμπαίκτρια την Έλσα Κοστάμη, συνθέτουν το “παζλ” των τεράστιων επιτυχιών για το “αστέρι” του ελληνικού βόλεϊ! Επιπλέον, η κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων Βορείου Ελλάδας, έχοντας ως συμπαίκτρια την Ειρήνη Σφυρίου, στην πόλη της Λάρισας, κοσμούν το πολύ πλούσιο αθλητικό βιογραφικό της Φλώρας. Μιας αθλήτριας, η οποία αποτελεί πρότυπο, βολείμπολίστριας και ανθρώπου για τον ελληνικό αθλητισμό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ