Η Μαρία Μυρίδου στο “gipedo.eu“!

Για πολλούς αποτελεί την ήρεμη δύναμη, όχι απλά των Μακεδόνων Αξιού, αλλά όλου του αθλητικού χώρου! Για εμάς, τους πιο ειδικούς στο σπορ της πετοσφαίρισης, η Μαρία Μυρίδου δεν είναι απλά ένα τίμιο και σοβαρό κορίτσι, αλλά μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα για αρκετούς, μάλιστα, λόγους!

Αυτοί δεν είναι άλλοι από το αυξημένο πνευματικό της επίπεδο, ο εξαίρετος χαρακτήρας της, η επιμονή και η υπομονή της να διδάσκεται, συνεχώς, τα μυστικά της ζωής, αλλά και τα πλούσια αθλητικά της προσόντα, τα οποία δεν μπορούν παρά να συνθέτουν το άκρως αξιοζήλευτο προφίλ της 21χρονης λίμπερο του σωματείου από τον Νομό Θεσσαλονίκης! Η ίδια, βέβαια, δε φροντίζει να προβάλει, συνεχώς, τα χαρίσματα της, ωστόσο το “gipedo.eu” δε θα μπορούσε να μην της ζητήσει να μίλήσει, δημόσια, για τον εαυτό της, τους αθλητικούς σταθμούς στην καριέρα της και το δικό της μέλλον στον αθλητισμό! Απολαύστε, λοιπόν, την αξιολογότατη λίμπερο των Μακεδόνων Αξιού, η οποία αποτελεί παράδειγμα, προς μίμηση, για κάθε νεαρό και μη άνθρωπο του αντίστοιχου χώρου, έστω και αν διανύει μόλις το 21ο έτος της ηλικίας της! Άλλωστε, η ωριμότητα χρόνια δε μετρά, παρά μόνο μυαλά….

Εύοσμος με Παγκόσμιο βίο!

Στο πρώτο μέρος της πρόσφατης συζήτησης μας, η εξαιρετική βολεϊμπολίστρια των Μακεδόνων Αξιού ανέτρεξε στο παρελθόν και αναφέρθηκε στα πρώτα της έτη στον χώρο του αθλητισμού! “Γεννήθηκα στις 27 Σεπτεμβρίου του έτους, 1995, στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης και από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε αθλητής, η μητέρα μου, Έλενα Μάλαμα, υπήρξε Πρωταθλήτρια στο σπορ του Ταεκ-Βο-Ντο, αλλά εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με την κολύμβηση! Εντάχθηκα, αρχικά, στο έμψυχο δυναμικό ενός τοπικού σωματείου του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά στην συνέχεια με κέρδισε το άθλημα του βόλεϊ!”, είπε, αρχικά, προ μερικών ωρών, η Μαρία Μυρίδου, στην ιστοσελίδα μας, για να προσθέσει στην συνέχεια: “Ως κάτοικος του Ευόσμου Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσα παρά να ξεκινήσω την καριέρα μου ως βολεϊμπολίστρια από τον Αίαντα Ευόσμου!

Έμαθα τα πρώτα μυστικά του αθλήματος από την προπονήτρια, Σοφία Μαυρίδου, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκα με επιτυχία με την κόουτς, Μαρία Γαβαλά, τόσο στις ομάδες ανάπτυξης του συλλόγου, όσο και στο γυναικείο τμήμα αυτού! Οι εμπειρίες που κέρδισα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον Αίαντα Ευόσμου ήταν πάρα πολλές, με καλύτερες, φυσικά, την κατάκτηση τίτλων με τις ομάδες υποδομής στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Ε.Σ.Θ και τον προβιβασμό του γυναικείου τμήματος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας! Βέβαια, μεγαλύτερη επιτυχία γι’ εμένα, αλλά και ξεχωριστή στιγμή στη, μέχρι τώρα, καριέρα μου ήταν, αναμφίβολα, η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη, προ ετών, στην πόλη Τουλούν της Γαλλίας! Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, εκπροσώπησα το Κολέγιο Θεσσαλονίκης το οποίο τερμάτισε στην 4η θέση της διοργάνωσης”, πρόσθεσε, εν συνεχεία, η χαρισματική λίμπερο.

 

“Σωστή δουλειά, άριστη διοίκηση”!

Στο β’ μέρος της συζήτησης μας, η Μαρια Μυρίδου αναφέρθηκε στη θητεία της στους Μακεδόνες Αξιού, στους οποίους διατηρεί τη διπλή ιδιότητα της παίκτριας της γυναικείας ομάδας και της προπονήτριας των Ακαδημιών του συλλόγου. “Το καλοκαίρι του έτους, 2014, αποφάσισα να ενταχθώ στο ρόστερ των Μακεδόνων Αξιού, αποδεχόμενη την πρόταση των στελεχών του συγκεκριμένου σωματείου! Η ομάδα μας συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας, αλλά δεν κατάφερε να διατηρηθεί σ’ αυτήν, καθώς υποβιβάστηκε στις λεπτομέρειες στην Α2! Τη φετινή σεζόν, όμως, το συγκρότημα κατάφερε να επιστρέψει στην Α1 και αυτό δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί όλους στον σύλλογο! Θεωρώ πως τα μυστικά για την επιτυχία των Μακεδόνων Αξιού ήταν το άριστο κλίμα που επικρατούσε, πέρσι, αλλά και συνεχίζει να επικρατεί στον σύλλογο, όπως και η σωστή δουλειά που γίνεται απ’ όλα τα στελέχη του σωματείου!

Εκτιμώ πως τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου στέκονται αρωγοί στο πλευρό μας και βοηθούν, συνεχώς, στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για να πετύχει μια ομάδα τον σκοπό της!”, κατέληξε, προ μερικών ωρών, η Μαρία Μυρίδου. Η αθλήτρια, η οποία δεν είναι η μόνη της εν λόγω οικογένειας που ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ, αφού οι αδερφές της (Ευσταθία και Αγγελίνα), πράττουν το ίδιο! Η 12χρονη Ευσταθία Μυρίδου προσφέρει τις υπηρεσίες της στις Ακαδημίες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, ενώ η Αγγελίνα Μυρίδου στην ομάδα από την Σίνδο Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ