Η Μαριαλένα Δραγουμάνου αποτελεί το μεγάλο “ατού’ του σωματείου!

Κατάγεται από την πόλη της Κοζάνης, έχει κληρονομήσει αθλητικά γονίδια από τον πατέρα της και αποτελεί μέλος μιας άκρως αθλητικής οικογένειας! Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να μην ασχοληθεί η ίδια με κάποιο σπορ και να χαρίσει άφθονες συγκινήσεις στον κόσμο; Η Μαριαλένα Δραγουμάνου απάντησε, το έτος 2001, καταφατικά στην συγκεκριμένη ερώτηση και από τότε μέχρι σήμερα έχει φροντίσει να εντυπωσιάσει το κοινό της πετοσφαίρισης-και όχι μόνο- με την εν γένεια παρουσία της! Η κόρη του παλιού βολεϊμπολίστα του Γ.Σ Κοζάνης και νυν παράγοντα του σωματείου, Θωμά Δραγουμάνου, ξάδερφη της πάλαι ποτέ παίκτριας του Ζαφειράκη Νάουσας, Πένυς Σιούγρδα, αλλά και αδερφή του πρώην ποδοσφαιριστή της Κοζάνης, Τάσου Δραγουμάνου, διαγράφει, τις δύο τελευταία δεκαετίες, πλούσια καριέρα και το “planetface.gr” δε θα μπορούσε παρά να αφιερώσει χώρο και χρόνο για χατίρι της 24χρονη ‘άσου” των Μακεδόνων Αξιού!

Η Μαριαλένα, η οποία γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του έτους 1992, ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα από την ομάδα της γενέτειρας της, Κοζάνη, συνεργαζόμενη με τον αξιολογότατο και εργατικό προπονητή, Γιάννη Αδαμίδη, για αρκετά έτη! Η θητεία της Δραγουμάνου στον Γ.Σ Κοζάνης διήρκεσε οχτώ έτη, οι θέσεις που άλλαξε στα παρκέ ήταν τρεις-πασαδόρος, διαγώνια και ακραία), ενώ οι συγκινήσεις που πρόσφερε στο κοινό ήταν διόλου ευκαταφρόνητες! Η κατάκτηση της 5ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η κατάκτηση της 6ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων και η συμμετοχή του Γ.Σ Κοζάνης στη φάση των “μαράζ” ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία δεν είναι δυνατόν να σβήσουν ποτέ από τη μνήμη όλων μας, ενώ η ταχεία εξέλιξη του ταλέντου της δεν μπορεί παρά να μας έχει αφήσει άφωνους…

Εαρινός και “αέρα” οι Μακεδόνες!

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, η καθηγήτρια ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κέντρισε, σύντομα, το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της συμπρωτεύουσας, με τον Εαρινό να κερδίσει τη μάχη στο “φινάλε” του δικού του…. μαραθωνίου! Την αγωνιστική περίοδο, 2009-10, λοιπόν, η 17χρονη, τότε, Μαριαλένα, εντάχθηκε στο ρόστερ του Εαρινού Βότση, υπό τις οδηγίες του έξοχου προπονητή, Γιάννη Πετίδη, συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με απόλυτη επιτυχία και δείχνοντας στον κόσμο πως γράφει με “χρυσά” γράμματα τις δικές της σελίδες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ! ΈΝα έτος μετά, η Δραγουμάνου αποτέλεσε “αιχμή του δόρατος” για πολλά σωματεία του εγχώριου χώρου, αλλά οι Μακεδόνες Αξιού του καταπληκτικού προπονητή και ανθρώπου, Γιώργου Γεωργιάδη, έκλεψαν την καρδιάς της!!! Η χαρισματική ακραία βολεϊμπολίστρια πρόσφερε με απόλυτη επιτυχία τις υπηρεσίες της στο ιστορικό σωματείο από την περιοχή, Κύμινα Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας την παρουσία της με την άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία, αλλά και με έπαθλο την ανάδειξη της στην 5η θέση των σκόρερ της σεζόν!

 

“Ανατολή” Μακεδόνων και Ανατόλια!

Οι επιτυχίες της Μαριαλένας, όμως, στον χώρο του βόλεϊ είχαν συνέχεια, αφού, αρκετούς μήνες μετά, την… σκυτάλη έλαβε η σωτηρία της ομάδας με την κατάκτηση της 6ης θέσης στη μεγαλύτερη τη τάξη διοργάνωση. Το καλοκαίρι του έτους, 2014, η Δραγουμάνου μετακόμισε στο γειτονικό σωματείο της Θεσσαλονίκης, Ανατόλια, συνεργάστηκε, άψογα, με τον προπονητή του τμήματος, Σωκράτη Τζιουμάκα και συνέβαλε τα μέγιστα για τη διατήρηση του τμήματος στην Α1 Εθνική κατηγορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη της για τους Μακεδόνες Αξιού οδήγησε, λίγο καιρό μετά, την ίδια στο σωματείο από τα Κύμινα στο οποίο η έξοχη ακραία προσφέρει, μέχρι σήμερα, τις υπηρεσίες της!

Τη φετινή σεζόν, η Δραγουμάνου πρωταγωνίστησε για την επιστροφή του ιστορικού σωματείου στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας, ενώ, αυτό το χρονικό διάστημα, προετοιμάζεται για την παρουσία της στη διοργάνωση της Α1, την σεζόν, 2016-2017! Η έμπειρη και εξαιρετική ακραία βολεϊμπολίστρια εκτιμά πως η ομάδα της μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στη μεγαλύτερη τη τάξη διοργάνωση, τη νέα σεζόν, ποντάρει πολλά στις γνώσεις, στο έργο και στους χειρισμούς του προπονητικού επιτελείου της ομάδας και περιμένει, άμεσα, τη δικαίωση των επιλογών της. Αυτών που δεν έχουν, μέχρι σήμερα, προδώσει την ίδια, η οποία έχει βιώσει πάμπολλες εμπειρίες στον αθλητισμό.

Υ.Γ: Το συγκεκριμένο άρθρο έχει μεταφερθεί στην ιστοσελίδα μας από το “volley24.gr”!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ