«Δεν μπορείς να πας πίσω και να αλλάξεις την αρχή. Μπορείς, όμως, να ξεκινήσεις απ’ εκεί που είσαι και να αλλάξεις το τέλος»! Ήταν από τις σοφές φράσεις των Ελλήνων λογίων, στο μακρινό παρελθόν, η οποία έχει, φυσικά, απόλυτη εφαρμογή ακόμα και στην σύγχρονη εποχή της χώρας μας.

Μια εποχή, στη διάρκεια της οποίας οι έννοιες της αγάπης, της δεξιοτεχνίας και της πειθαρχίας, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας μεγαλειώδους επιτυχίας, η οποία θα έχει διαχρονικά αξία, προκαλώντας συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας στο πολιτισμένο κοινό μας. Ένα κοινό, το οποίο αδημονεί, διαρκώς, για την αναβάθμιση των λατρεμένων του προϊόντων, σ όλα τα επίπεδα, στηρίζοντας, συνάμα, σ’ αυτή την προσπάθεια τα άτομα, τα οποία θεωρεί ιδανικά για την εκπλήρωση των δικών του οραμάτων.

Ένα τέτοιο όραμα είχαν, προ λίγων ετών, οι υποστηρικτές του ιστορικού σωματείου, Α.Ο. Ιωνικός, προσμένοντας, καρτερικά, την άνθιση του τμήματος Αντισφαίρισης (Τένις), στην «οικογένεια» τους, εξαπλώνοντας, εν συνεχεία, τη δυναμική του στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και ακολούθως στον κοινωνικό ιστό. Πιο κατάλληλο πρόσωπο για να μετουσιώσει σε πραγματικότητα τις φιλοδοξίες των στελεχών του ιστορικού σωματείου, από την περιοχή των Δυτικών Συνοικιών, δεν ήταν άλλο από την εξαιρετική προπονήτρια και πάλαι ποτέ Πρωτάθλημα στο αντίστοιχο «σπορ», Ασπασία ή αλλιώς, Άσπα Σωτηριάδου, η οποία διέθετε τα «φόντα» για να οδηγήσει το «κυανόλευκο στρατόπεδο» στην… πύλη του αθλητικού παραδείσου.

Περίπου τέσσερα έτη μετά, τα δεδομένα στον εν λόγω σύλλογο είναι, πλέον, εντελώς, διαφορετικά, αφού τα συναισθήματα της αγωνίας και του προβληματισμού για το…αύριο του σωματείου έχουν παραδώσει την «σκυτάλη» στα αισθήματα της καταξίωσης και αισιοδοξίας για τη μελλοντική ρότα του συλλόγου. Ενός συλλόγου, ο οποίος εδρεύει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πλάτωνα, πλησίον του κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής, Νίκαια, διαθέτοντας μια τεράστια πλειάδα τενιστών-τενιστριών, η οποία «φωτίζει», τόσο έντονα, όσο ποτέ, το καμάρι της εν λόγω περιοχής. Μιας περιοχής, η οποία, εν έτη 2024, διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοση της άρτιας λειτουργίας των τμημάτων της, αφού τόσο οι ομάδες καλαθοσφαίρισης, όσο και πετοσφαίρισης του Ιωνικού Νίκαιας πρωταγωνιστούν σε αρκετές διοργανώσεις.

Η αγωνιστική περίοδος, 2024-2025, η οποία θα είναι η πέμπτη, κατά σειρά, η οποία θα συνδέει τον σύλλογο με την εντυπωσιακή προπονήτρια, Άσπα Σωτηριάδου, δεν έχει, ακόμα, λάβει «σάρκα» και «οστά»! Παρ’ όλα αυτά, οι οργανωτικές κινήσεις των μελών της «κυανόλευκης στρατιάς» έχουν ξεκινήσει να οργανώνονται, ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, χωρίς τα στοιχεία του φόβου, της απαισιοδοξίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας του Ιωνικού Νίκαιας. Αντιθέτως, ο νέος σχεδιασμός του σωματείου θα στηριχτεί, εμπράκτως, στην προοδευτική εξέλιξη των τενιστών-τριών του σωματείου και στην αύξηση του αριθμού της νέας γενιάς αθλητών-τριών στην «οικογένεια» του Ιωνικού.

Μια τακτική, άλλωστε, η οποία εφαρμόστηκε στο σωματείου, από την πρώτη ημέρα της παρουσίας της κυρίας Σωτηριάδου σ’ αυτό και ακολουθείται με ικανοποιητικό ρυθμό μέχρι σήμερα. Για όσους δεν έχουν γνώση επί του θέματος, το www.planetface.gr παρουσιάζει, ξανά, δημοσίως, μια σειρά από «βίντεο», μέσω των οποίων απεικονίζεται η ορθότητα των ενεργειών των στελεχών του συλλόγου σ’ όλους τους τομείς.

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ