Η άφθονη εμπειρία του στον χώρο του αθλητισμού αποτελεί για τον ίδιο το «διαβατήριο» για την είσοδο του σε μια σειρά από ποδοσφαιρικές πτήσεις, οι οποίες οδηγούν, διαχρονικά, τον έξοχο 8χρονο προπονητή στο…αεροδρόμιο της καταξίωσης. Σε μια…πίστα, στην οποία ο νυν κόουτς του Α.Π.Ο. Νέας Σμύρνης, Γιάννης Ξυδιάς, έχει πατήσει, γερά, «κουβαλώντας» το επίτευγμα της ανόδου στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών με τον Άρη Καλαμακίου και προσδοκώντας να πράξει κάτι ανάλογο με την ομάδα στην οποία θητεύει αυτόν τον καιρό. Εν όψει όψει, λοιπόν, της διεξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος της Γ’ Ε.Π.Σ. Αθηνών, ο πετυχημένος προπονητής δηλώνει παρών για να αντιμετωπίσει κάθε σπουδαία πρόκληση στην καριέρα του και έτοιμος να διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου με τον Α.Π.Ο. Νέας Σμύρνης.

Καλησπέρα, Γιάννη και καλό καλοκαίρι. Πως σκιαγραφείς την περσινή σεζόν; Σε ικανοποίησε η πορεία της α’ ομάδας;

Καλησπέρα σας. Πάντα η πρώτη χρονιά είναι αναγνωριστική. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια νέα ομάδα. Έμειναν μόνο τέσσερις (4) παίκτες από την προπέρσινη σεζόν, ρίξαμε τον μέσο όρο ηλικία κατά 10, ολόκληρα, χρόνια και η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα της Γ’ Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Έχεις ανανεώσει την συνεργασία σου με το σωματείο; Ποιο ήταν το κίνητρο το οποίο σε ώθησε σ’ αυτή την απόφαση;

Ναι έχω συμφωνήσει με τα στελέχη του σωματείου, εν όψει της επόμενης χροιά. Κίνητρο γι’ αυτό ήταν οι στόχοι πρωταθλητισμού τους οποίους έχουν θέσει τα μέλη του συλλόγου, όπως και πως έχουν αλλάξει οι ώρες της διεξαγωγής των προπονήσεων. Συγκεκριμένα, η α’ ομάδα θα προπονείται στο Α’ Γήπεδο Αργυρούπολης στις 2030, ενώ, πέρσι, γυμναζόμασταν στο Ελληνικό στις 16.00. Κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό για τους παίκτες, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η προετοιμασία ξεκινάει στις 21 Αυγούστου και έδρα μας θα είναι, αποκλειστικά, το γήπεδο της Αργυρούπολης. Σ’ αυτόν τον χώρο συστέγαζονται οι σύλλογοι, Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης και Γ.Σ. Αργυρούπολης.

Ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας τη νέα σεζόν;

Μοναδικός μας στόχος θα είναι η άνοδος στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα προβιβαστούν δύο ομάδες από κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους και ευχή όλων μας είναι να τα καταφέρουμε. Αν, βέβαια, ο πρώτος με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο της βαθμολογίας  έχουν μικρότερη διαφορά των τεσσάρων βαθμών (4) στο τέλος της κανονικής περιόδου, θα αναμετρηθούν σε αγώνες «μπαράζ» για να αναδειχθούν οι ομάδες οι οποίες θα ανέλθουν στην παραπάνω κατηγορία.

Υπάρχει ταλέντο στον Α.Π.Ο. Νέας Σμύρνης; Έχουμε δώσει κάποιον παίκτη σε ομάδα, η οποία μετέχει σε ψηλότερη κατηγορία;

Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες στον σύλλογο και φέτος έχουμε δώσει τον ποδοσφαιριστή, Άκης Κοκκινίδη (αμυντικός, 2003) στον Άρη Καλαμακίου.

Οι συνθήκες εκγύμνασης των παικτών είναι άρτιες ή όχι;

Το γήπεδο της Αργυρούπολης βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, οι χώροι αποδυτηρίων το ίδιο και οι εξέδρες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση Γενικώς, δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση μας στον συγκεκριμένο χώρο.

Μια γνώμη για τη διοίκηση του σωματείου και δη τον κύριο, Άγγελο Διαμαντόπουλο.

Η σχέση μου με τον Πρόεδρο του συλλόγου, κύριο Άγγελο Διαμαντόπουλο και τον κύριο, Μιχάλη Βανδώρο (Γενικός Αρχηγός) είναι καταπληκτική. Οι δύο αυτοί άνθρωποι λύνουν, καθημερινά, όλα τα προβλήματα του σωματείου.

Υπάρχουν αναπτυξιακά τμήματα στον σύλλογο;

Ναι, οι παίκτες των ομάδων Κ12 κι Κ10 γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του κυρίου Βανδώρου στη νέα Σμύρνη, πλησίον του γηπέδου στο οποίο στεγάζεται ο Πανιώνιο Γ.Σ.

Ποιο είναι το δικό σου όραμα με την ομάδα και τον αθλητισμό;

Με τον Α.Π.Ο Νέας Σμύρνης, σκοπός μου είναι να οδηγήσω την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται, ώστε να καθιερωθεί στη Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών. Επίσης, προσωπικός μου στόχος είναι να δω που βρίσκεται το…ταβάνι μου στον αθλητικό χάρτη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ