Ένα μέρος της ψυχής του έχει δοθεί στον αθλητισμό, ένα μέρος της καρδιάς του χτυπά για τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας, διαρκώς, ενώ σε κάθε εκδήλωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του συλλόγου δηλώνει παρών! Ο λόγος, φυσικά, για τον ακούραστο εργάτη του Φοίνικα Αγίας Σοφίας, Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος υπηρετεί, διαχρονικά, το αγαπημένο του σωματείο και εξηγεί, μέσω του www.planetface.gr τον τρόπο λειτουργίας αυτού και τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου.

«Η αθλητική μου καριέρα ξεκίνησε, πριν πολλά, χρόνια, όταν διετέλεσα ποδοσφαιριστής της Οδηγήτριας. Το έτος 2017, όμως,  σε συνεργασία με μια ομάδα ανθρώπων, αναλάβαμε την συνέχεια της οργάνωσης του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, οι ομάδες μας έχουν διαγράψει θετικές πορείες με αποκορύφωμα την συμμετοχή του γυναικείου τμήματος στην Α1 Εθνική κατηγορία και την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α1 από την Α’ τοπική κατηγορία Αττικής , μέσω της διαδικασίας των αγώνων «μπαράζ».

Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπισε, προ μερικών ετών, ο Φοίνιξ Αγίας Σοφίας με το Α.Φ.Μ του συλλόγου δεν επέτρεψε την παρουσία των ομάδων μας στα επίσημα Πρωταθλήματα της αντίστοιχης Ομοσπονδίας, την αγωνιστική περίοδο, 2020-2021. Συνεπώς, οι ομάδες μας υποβιβάστηκαν στις παρακάτω κατηγορίες και έκτοτε ξεκίνησε απ’ εμάς η προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση τους σ΄ όλα τα επίπεδα», είπε, την Πέμπτη, αρχικά, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, στην ιστοσελίδα μας, για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπως και όλα τα προηγούμενα έτη, ο Φοίνιξ Αγίας Σοφίας καθοδηγείται από τον επικεφαλής προπονητή, κ. Παναγιώτη Πετρή, όπως και από τους συνεργάτες του, Ξάνθο Παναγόπουλο, Κώστας Λυκοστράτης και Δημήτρη Μαυρίδη. Το γυναικείο μας τμήμα συμμετέχει, φέτος, στην Α2 Εθνική κατηγορία και τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ανδρική μας ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση της Α2 και διεκδικεί, μέσω των αγώνων «μπαράζ» την άνοδο στην Α1. Οι ομάδες μας στεγάζονται σε μια μεγάλη αίθουσα ενός κτηρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού της περιοχής, Αγία Σοφία Πειραιά, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι ιδιόκτητη. Ο σύλλογος μας καλείται, κάθε μήνα, να καταβάλει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου, στον οποίο, μάλιστα, στεγάζεται και το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Προφήτη Ηλία. Ο συγκεκριμένος σύλλογος συνεργάζεται με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας και η συμπόρευση μας με τη διοίκηση, Αλέξη Παπαχρήστου, είναι άψογη. Το μόνο το οποίο ζητάμε ως σωματείο είναι η παραχώρηση ενός επαρκούς χώρου από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να λειτουργήσουν πιο εύρυθμα οι ομάδες μας».

ΕΙΣΟΔΟΣ