Ο Οδυσσέας Ελύτης είπε, κάποτε, δημοσίως, πως το τρίπτυχο για την επιτυχία ενός ανθρώπου στοιχειώνεται στις λέξεις, ταλέντο, τόλμη, τύχη! Από τότε μέχρι σήμερα, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι έχουν πιστέψει στην προαναφερθείσα συνταγή του θριάμβου και ένας απ’ αυτούς είναι, αναμφίβολα, ο «άσος» του Άρη Σκάλας, Παναγιώτης Σταμογιάννος. Ο 31χρονος, πλέον, μέσος έχει γνωρίσει, στην ποδοσφαιρική του καριέρα, πλούσιες εμπειρίες, αλλά δεν έχει σύμμαχο την τύχη, η οποία δύο φορές του γύρισε την…πλάτη, θέτοντας τον απέναντι σε ισάριθμους και σοβαρούς τραυματισμούς.

Δύο δυσάρεστες στιγμές για τον ίδιο σε διαφορετικές περιόδους, στερώντας του τη δυνατότητα της περαιτέρω εξέλιξης στο αθλητικό προσκήνιο, στο οποίο εισήλθε πριν δύο δεκαετίες με ιδιαίτερο δυναμισμό.

Με την πρέπουσα ψυχική και αθλητική δύναμη, η οποία αποτέλεσε για τον φίλο του Ολυμπιακού Πειραιώς το «διαβατήριο» για να…αγκυροβολήσει στο λιμάνι της…καρδιάς του, απλώνοντας τα «πλοκάμια» του στις αναπτυξιακές ομάδες των «ερυθρόλευκων» και γνωρίζοντας σπουδαίες στιγμές μ’ αυτούς. Πιο σημαντική, φυσικά, ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας με το συγκρότημα Κ20 των Πειραιωτών και καθοδηγητή τον βετεράνο διεθνή επιθετικό, Αλέκο Αλεξανδρή,  το έτος 2010. Ένας κόουτς, ο οποίος είναι ένας εκ’ των καλύτερων με τους οποίους συνεργάστηκε ο Παναγιώτης, αλλά όχι ο μοναδικός ή ο πρώτος στη μέχρι τώρα πορεία του στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο πατέρας του, Θοδωρής Σταμογιάννος συνδύασε την παρουσία του με το ξεκίνημα του Παναγιώτη στον αθλητικό χώρο και από τότε μέχρι σήμερα έχουν «παρελάσει» αρκετοί, ακόμα, προπονητές, οι οποίοι τοποθέτησαν, διαχρονικά, το δικό τους…λιθαράκι στην εξελεγκτική πορεία του νυν παίκτη του Άρη Σκάλας. Πρόκειται για τους Γιάννη Χριστόπουλο, Σίνισα Γκόγκιτς, Μπόζινταρ Πάντοβιτς, Μιχάλη Γρηγορίου, Γιώργο Μπένο, Γιάννη Παπακώστα, Άκη Μάντζιο, Αντώνη Αυλωνίτη, Νίκο Κουρμπανά, μέχρι να καταλήξει, εκ’ νέου, ο Παναγιώτης, στα «δίχτυα» του πατέρα του, Θοδωρή, με τον οποίο συνεργάζεται στον Άρη Σκάλας.

Σ’ ένα σωματείο, το οποίο μετείχε τα δύο προηγούμενα έτη στη Γ’ Εθνική και φέτος, στην Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, έστω και αν ο ίδιος δεν είναι συνηθισμένος να αγωνίζεται σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Όχι γιατί δεν τις θεωρεί ισχυρές, αλλά γιατί έχει διαβεί το «προαύλιο» της μεγάλης.. σχολής του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο αντάμωσε στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελτν, στο παρελθόν, όντας ένας εκ’ των συμμετεχόντων στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, προσδίδοντας πιο νεανικό προφίλ στον αντίστοιχο σύλλογο. Έναν σύλλογο, τον οποίο υπηρέτησε ο Παναγιώτης και με την ιδιότητα του «ball boy» στους αγώνες των «ερυθρόλευκων», παρότι στην πορεία πρόσφερε τις υπηρεσίες του σ’ άλλα σωματεία με τα οποία, φυσικά, καταξιώθηκε ως επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Η άνοδος με την Σπάρτη στη Β’ Εθνική ,με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Γ’ Εθνική, με τον Άρη Σκάλας στη Γ’ Εθνική, συνδυαζόμενες πάντα με την κατάκτηση των αντίστοιχων τίτλων, επιτρέπει στον 31χρονο ποδοσφαιριστή να διαθέτει στο… παλμαρέ του τέσσερα (4)  Πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, αυτού με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Παράλληλα, ο Σταμογιάννος δικαιούται να περηφανεύεται για την πλούσια προσφορά του στα σωματεία της Δόξας Δράμας, του Α.Ο Κέρκυρας, του Θρασύβουλου, του Παναιγιαλείου και του Βύζαντα Μεγάρων, τους οποίους ο Παναγιώτης βοήθησε, στο παρελθόν, να πετύχουν τους στόχους του. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο χαρισματικός μέσος του Άρη Σκάλας χαίρει της εκτίμησης από το ευρύ κοινό της χώρας μας, το οποίο έχει μάθει να αναγνωρίζει το έργο κάθε σπουδαίου γηγενή αθλητή.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ