Το νησί της Ειρήνης, ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων, η γοητεία των ξερολιθιών, η ομορφιά, η οποία στοιχειοθετείτε από το λιμάνι και τα τρία χωριά του νησιού με τα ονόματα, Καραβοστάση, Χώρα, Άνω Μέρα και Αγκάλη. Ο λόγος, φυσικά, για το θέρετρο των, περίπου, 700 μόνιμων κατοίκων, με έκταση 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με την ονομασία, Φολέγανδρος!

Έναν πανέμορφο ελληνικό τόπο, ο οποίος διακρίνεται για τον έντονο ρομαντισμό του, τον πλούτο των Μπουκαμβίλιων, των Ιβίσκων και των ξύλινων μπαλκονιών των οικημάτων, τα οποία περιστοιχειώνουν το Κάστρο! Ένα ιδανικό τουριστικό μέρος, στο οποίο ξεχωρίζει η Εκκλησία της Παναγίας, η οποία είναι «αγκυροβολημένη» στην κορυφή του λόφου, αλλά και το Φολκλορικό Μουσείου, το οποίο γυρίζει τη μνήμη όλων μας στον Μεσαίωνα.

 

Μια μαγευτική τοποθεσία, στην οποία λάμπουν οι παραλίες, Λατινάκι, Αγκάλη και Καραβοστάση, αλλά και το Λιβάδι του νησιού πλησίον της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Γενικότερα, η Φολέγανδρος περιλαμβάνει μια μικρή, πλην, όμως, σπουδαία κοιτίδα του πολιτισμού, με άφθονη πολιτιστική κληρονομιά και περίσσεια παραδοσιακά κτίσματα, τα οποία, κάποιος, μπορεί να δει, μέσω του ακόλουθου «λινκ».

https://folegandros.com/default-gr.asp

 

ΕΙΣΟΔΟΣ