Ο προπονητής του συλλόγου, Νεκτάριος Νιάκουλας, στο «gipedo.eu»!

 

Όταν το συναίσθημα της αγάπης μετατρέπεται σε όνειρο το οποίο σου προσφέρει μια αύρα άλλη, η κοινωνική σου καταξίωση είναι αρκετά μεγάλη… Όταν το πείσμα για τη δημιουργία ενός αθλητικού οικοδομήματος παντρεύεται με την προσήλωση στον στόχο σου, πριν κάθε ελπίδα πεθάνει, τότε η χαρά για την υλοποίηση μιας τέτοιας επιθυμίας μετατρέπεται σε μαγεία στο νου σου πάλι και πάλι…

Κάπως έτσι, λοιπόν, πρέπει να νιώθει ο προπονητής και «αρχιστράτηγος» του Α.Ο. Βελιών, κ. Νεκτάριος Νιάκουλας, ο οποίος μίλησε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας, σε μια συνέντευξη εκ’ βαθέων…

 

 

 

 

«Εγώ κατάγομαι από το χωριό, Βελιές, του Νομού Λακωνίας, διαμένω στην περιοχή της Μονεμβάσιας και διατηρώ τη θέση του προπονητή της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βελιών. Είμαι 46 χρονών, διατηρώ πολλούς και στενούς δεσμούς με τον χώρο του αθλητισμού, γεγονός το οποίο φανερώνεται από το ότι η καριέρα μου είχε αφετηρία τον σύλλογο του Α.Ο. Βελιών, σε ηλικία 15 ετών. Αγωνίστηκα στην συγκεκριμένη ομάδα ορισμένα έτη και τρία έτη μετά, μετακόμισα στο Λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής προκειμένου να ακολουθήσω έναν κύκλο σπουδών στην πανεπιστημιακή σχολή των ΤΕΦΑΑ, ώστε να αποκτήσω το πτυχίο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Νιάκουλα, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

«Εν συνεχεία, αποφάσισα να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο και αφιερώθηκα αποκλειστικά στον χώρο της προπονητικής. Πρώτος «σταθμός» στην προπονητική μου καριέρα ήταν ο Α.Ο. Κηφισιάς, ως βοηθός προπονητής στην α’ ομάδα και ως πρώτος προπονητής στο συγκρότημα Νέων του εν λόγω σωματείου. Ακολούθως, υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Σώμα της Αεροπορίας στις μονάδες της Τρίπολης και του Πεντάγωνου Αττικής, ενώ στην συνέχεια επέστρεψα στα επαγγελματικά μου καθήκοντα. Επόμενος «σταθμός» στην καριέρα μου ήταν ο Φωστήρας Καισαριανής, εν συνεχεία οι ομάδες υποδομής του Γ.Σ. Καισαριανής, όπως και ο Ποσειδών Καρπάθου, τον καιρό τον οποίο εργαζόμουν στο εν λόγω νησί ως εκπαιδευτικός.

Ακολούθησε η επιστροφή μου στο Λεκανοπέδιο, η συνεργασία με το ανδρικό συγκρότημα του Βύζαντα Μεγάρων, ο οποίος μετείχε, τότε, στον…μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και ο Κεραυνός Κερατέας στην συνέχεια, ο οποίος συμμετείχε, τότε, στην ίδια διοργάνωση. Κάποια χρονική στιγμή, συνεργάστηκα με τη Μικτή Αθηνών, την επίβλεψη της οποίας είχε, τότε, ο γνωστός προπονητής, Τάσος Δημητρίου, αλλά και με τον χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Συνεργάστηκα με τους προπονητές, Καρνέση και Ζευγώλη, στον σύλλογο της Νήαρ-Ήστ, ως υπεύθυνος προπονητής στις Ακαδημίες του ιστορικού αυτού σωματείου και στην συνέχεια συνεργάστηκα με τον Φάρο Κερατσινίου, στον οποίο προέδρευε, τότε, ο κ. Παναγόπουλος Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου είναι, αναμφίβολα, η συνεργασία μου με τον δημοφιλή προπονητή, κ. Μάρκο Μαυρομάτη και η άνοδος της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Εν συνεχεία, αποφάσισα να επιστρέψω στον Νομό Λακωνίας, για μόνιμη εγκατάσταση, συνεργάστηκα, αρχικά, με τον Μολαϊκό και στην συνέχεια με το Κάστρο Μονεμβασιάς. Ακολούθησε η επιστροφή μου στον Α.Ο. Βελιών, εν συνεχεία η κατάκτηση του τροπαίου, «σούπερ καπ», με τον Μολαϊκό, στην Ένωση Λακωνίας και φυσικά οι πολύτιμες εμπειρίες που έχω συγκεντρώσει μέχρι σήμερα από τον χώρο του αθλητισμού. Σε επίπεδο Ενωσιακών ομάδων, δε σας κρύβω, πως η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας με τη Μικτή Νέων της Ε.Π.Σ. Λακωνίας», πρόσθεσε, στην συνέχεια ο κ. Νεκτάριος Νιάκουλας, για να αναφέρει στην συνέχεια.

 

 

 

 

«Θέλω να αναφέρω πως, ανέκαθεν, ένας από τους μεγαλόπνοους στόχους μου, στον χώρο του αθλητισμού, δεν ήταν άλλος  από την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο χωριό των Βελιών! Πάντα θεωρούσα πως ήταν υποχρέωση μου να υπηρετώ τον Α.Ο. Βελιών με την προοπτική της σωστής ανάπτυξης αυτούς σ’ όλα τα επίπεδα και εν τέλει κατάφερα να υλοποιήσω τον σκοπό μου εκπληρώνοντας μιας μεγάλη επιθυμία μου για χάρη των παιδιών μου. Άλλωστε, όταν έφυγα από το χωριό των Βελιών, προκειμένου να διαμείνω στον Νομό Αττικής, είχα σκεφτεί, σοβαρά, το ενδεχόμενο να επιστρέψω κάποια στιγμή στο χωριό για να δώσω αθλητική πνοή σ’ αυτό τον τόπο!

Δε ξέχασα ποτέ την αφετηρία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου και κυρίως το ότι αναγκαζόμουν να ασκώ το αγαπημένο μου σπορ σε δυσμενείς συνθήκες, μη έχοντας ούτε παπούτσια για να κλοτσήσω την μπάλα! Παρ’ όλα αυτά, εγώ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη του Α.Ο. Βελιών έχουμε στήσει, ξανά, την ομάδα από το…μηδέν, πείθοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές να εμπιστευτούν την προσπάθεια μας και να ενταχτούν στο έμψυχο δυναμικό του σωματείου μας. Μάλιστα, ορισμένοι εξ’ αυτών δε διαμένουν στο χωριό των Βελιών, αλλά σε άλλα μέρη, όπως σ’ αυτά του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Νικολάου, της Ελίκας, του Ασωπού, της Συκέας, του Αγίου Ιωάννη, των Ταλάντων, της Φλόκας και της Μονεμβασιάς», ήταν οι επόμενες κουβέντες του κ. Νεκτάριου Νιάκουλα, ο οποίος μίλησε, ακολούθως, για τους μελλοντικούς στόχους του με το αγαπημένο του σωματείο.

 

«Εν όψει της επόμενης σεζόν, σκοπός μας είναι η πραγματοποίηση μιας καλής πορείας από την ομάδα μας με την ελπίδα να κερδίσει αυτή τις εντυπώσεις από την εν γένει παρουσία της στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Λακωνίας. Βασική μας επιδίωξη είναι η διατήρηση του καλού κλίματος στις τάξεις του σωματείου μας, η συλλογή πλούσιων εμπειριών από την παρουσία μας στα διάφορα επίσημα ματς και αν είναι δυνατόν η κατάκτηση μιας θέσης εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα της Ε.Π.Σ. Λακωνίας», κατέληξε ο πατέρας της νεαρής μπασκετμπολίστριας, Νιάκουλα, η οποία αποτελεί μέλος των ομάδων υποδομής του Κάστρου Μονεμβασιάς, καθοδηγούμενη από  προπονητή, Βασίλη Χούτρη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ