Ολοκληρώθηκε το «σούπερ ντιλ» ανάμεσα στη Νόριτς και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης!

 

Με χαμόγελα ευτυχίας από τις τρεις πλευρές (Νόριτς, ΠΑΟΚ και Τζόλης), ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη, η μετακίνηση του διεθνούς ποδοσφαιριστής στον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος θα αγωνίζεται, φέτος, στην «Premier League». Ο 19χρονος εξτρεμ και επιθετικός παρουσιάστηκε, προ μερικών ωρών, από τα μέλη της Νόριτς, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας. Στα ταμεία του «Δικεφάλου» του Βορρά θα εισρεύσουν, περίπου, 13.000.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους (παραμονή της ομάδας στην Premier League», αλλά και ένα πολύ υψηλό ποσοστό ύψους 17% σε περίπτωση που μεταπωληθεί ο αθλητής σ’ άλλον σύλλογο. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης την οποία έχουν εκδώσει τα στελέχη της αγγλικής ομάδας, μέσω της ιστοσελίδας https://www.canaries.co.uk/

 

«Η Νόριτς Σίτι είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει την απόκτηση του διεθνούς εξτρέμ Χρήστου Τζώλη από τον ΠΑΟΚ με άγνωστο αντίτιμο.

 

Ο Τζόλης έγραψε το χαρτί του για πενταετές συμβόλαιο με τον σύλλογο που θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2026.

 

Μιλώντας στο canaries.co.uk, ο Τζόλης είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για το πολύ καλό καλωσόρισμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ελπίζω να δω τους οπαδούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

«Μίλησα με τον προπονητή (Ντάνιελ Φαρκ) και μου είπε το σχέδιο και τι θα κάνει μαζί μου στην ομάδα. Είναι πολύ καλό έργο για μένα να υπογράψω εδώ.

 

«Από την πρώτη στιγμή, ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος που ήρθα εδώ. Είπα στον πράκτορά μου να υπογράψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα εδώ. Είναι ένα πολύ καλό βήμα για μένα.

 

«(Πέρυσι) ήταν η πρώτη μου επαγγελματική σεζόν. Είχα καλά στατιστικά και κερδίσαμε το κύπελλο στην Ελλάδα. Wasταν μια πολύ καλή σεζόν για εμένα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι εδώ στην Πρέμιερ Λιγκ ».

 

Ο 19χρονος έρχεται μετά από μια εντυπωσιακή εκστρατεία 2020/21 με τον ΠΑΟΚ, που ήταν δεύτερος στην ελληνική Super League.

 

Αφού κατέγραψε 16 γκολ και 10 ασίστ σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Τζόλης αναδείχθηκε ως ο MVP της σεζόν της ομάδας.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν επίσης νικητής στο Κύπελλο Ελλάδας, σηκώνοντας το τρόπαιο για όγδοη φορά, και συμμετείχε τόσο σε διοργανώσεις Champions League όσο και σε Europa League.

 

Από τότε που εισέβαλε στην ομάδα του ΠΑΟΚ το 2020, ο Τζόλης πραγματοποίησε συνολικά 57 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 17 γκολ.

 

Στη διεθνή σκηνή, ο Τζόλης έχει οκτώ εμφανίσεις για την εθνική Ελλάδας. Το μοναδικό του γκολ για την εθνική ομάδα ήταν η φιλική νίκη με 2-1 επί της Κύπρου τον Νοέμβριο του 2020.

 

Ο Τζόλης ακολουθεί τώρα τα βήματα του συμπατριώτη και πρώην συμπαίκτη του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος έκανε επίσης τη μόνιμη μετάβαση στη Νόρφολκ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι μετά από έναν επιτυχημένο δανεισμό.

 

Ο προπονητής Daniel Farke δήλωσε: «Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτήν την υπογραφή. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον Χρήστο από μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

 

«Στην ηλικιακή του ομάδα, ο Χρήστος είναι ίσως ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθετικούς παίκτες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

«Είναι ένας νεαρός εξτρέμ με πολύ ρυθμό και δυνατότητες. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση και έχει κάνει πολλά γκολ και ασίστ για έναν μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ.

 

«Φυσικά, θα του δώσουμε το χρόνο να βελτιωθεί και να προσαρμοστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε έναν παίκτη με πολλές δυνατότητες και μεγάλη προσωπικότητα».

 

Ο Τζόλης θα φορέσει τη φανέλα με τον αριθμό 18 για την επόμενη σεζόν.

 

Η μεταφορά υπόκειται σε διεθνή άδεια και έγκριση από τα ρυθμιστικά διοικητικά όργανα.

 

Θέλει «αντάρτες» για να αποκλείσει τους Κροάτες!».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ