Ο προπονητής του σωματείου, Μάκης Ντέτσικας, στο «gipedo.eu»!

Η μακρά καριέρα του στον χώρο του αθλητισμού έχει χαρίσει στον ίδιο πλούσιες εμπειρίες και οι αρκετές επιτυχίες στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο τον έχουν γεμίσει ψυχική δύναμη, προκειμένου να συνεχίσει το υπέροχο έργο του στο αγαπημένο του σπορ. Όχι για χάρη της Ένωσης Βοτανικού, ούτε του Ολυμπιακού Κυψέλης, του Α.Ο. Κορωνίδας ή του Δούρειου Α.Σ, αλλά για το καλό ενός, ακόμα, ιστορικού συλλόγου.

Πρόκειται για τον Γκυζιακό, στον οποίο ο έξοχος προπονητής, Μάκης Ντέτσικας, εργάζεται, περίπου, ενάμιση χρόνο, έχοντας δείξει τα διαπιστευτήρια του ως κόουτς των αναπτυξιακών τμημάτων, αλλά και της ανδρικής ομάδας. Μιας ομάδας, η οποία βρίσκεται, μεν, στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά με τέσσερις μόνο πόντους μακριά από την 4η θέση, δείχνοντας, σχεδόν σε κάθε ματς, την σημαντική δυναμική της και το νεανικό «προφίλ» της. Εξού, άλλωστε, τα λόγια του κ. Ντέτσικα στην ιστοσελίδα μας, πριν μερικές ημέρες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργία του Γκυζιακού, τη φετινή σεζόν.

 

«Περίπου, πριν δύο έτη, ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τα στελέχη του Γκυζιακού, αναλαμβάνοντας την εκγύμναση των αναπτυξιακών τμημάτων του συγκεκριμένου συλλόγου. Ακολούθως, όμως, ανέλαβα και το «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας του εν λόγω σωματείου, αντικαθιστώντας τον κόουτς, Παντελή Σταθόπουλο, ο οποίος προσφέρει, πλέον, τις υπηρεσίες του στις ομάδες υποδομής της Αθηναϊδας.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2021-2022), πέρα από την ανδρική ομάδα, διατηρώ και τον ρόλο του προπονητή του παιδικού και του εφηβικού τμήματος, τα οποία συγκροτούνται από αθλητές, η ηλικία των οποίων, όμως, είναι, σαφώς, μικρότερη από 18 και 16 έτη. Ευχάριστο γεγονός για τον Γκυζιακό είναι, φυσικά, η προώθηση αρκετών παικτών, οι οποίοι προέρχονται από τις ομάδες υποδομής του συλλόγου, στην ανδρική ομάδα, δείγμα της φιλοσοφίας, η οποία διακατέχει τα στελέχη του σωματείου.

Αναφέρω κάτι τέτοιο, γιατί, πριν λίγα έτη, ο Γκυζιακός δε διέθετε αρκετά παιδιά στα αναπτυξιακά του συγκροτήματα, κάτι το οποίο δεν συμβεί, την τωρινή εποχή, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δυσάρεστο γεγονός γι’ εμάς, αλλά και για όλα τα σωματεία του Δήμου Αθηναίων είναι, δίχως άλλο, η έλλειψη αρκετών γηπέδων, με συνέπεια να συστεγάζονται πολλοί σύλλογοι σε λίγα γήπεδα. Για παράδειγμα, στο γήπεδο της «Αλεπότρυπας», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλη,ς πέρα από τον Γκυζιακό, στεγάζονται οι ομάδες της Δόξας Γκύζη, του Αστέρα Εξαρχείων, του Άτλαντα Κυψέλης, της Αθηναίδας, του Πέρα Κλουμπ και των Αμπελοκήπων».

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ