Μεγάλο όραμα για στον χώρο του αθλητισμού ή, απλά, πίστη στο καθήκον με σκοπό να κυλήσει μια, ακόμα, σεζόν, δημιουργική. Έντονο αίσθημα αγάπης για το καμάρι των Δυτικών Συνοικιών ή ένας αγώνας αθλητικής ζωής με απώτερη επιδίωξη τον προβιβασμό της ομάδας στη «Elite League»; Ότι και αν πιστέψει, κάποιος, το δεδομένο στην υπόθεση, η οποία αφορά τον σχεδιασμό του «Σίτι», είναι πως οι προσδοκίες των ανθρώπων αυτού είναι συνυφασμένες με την σημαντική ιστορία του Α.Ο. Αιγάλεω στον χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Με το δοξασμένο παρελθόν του ανδρικού τμήματος μπάσκετ, αλλά και των υπολοίπων ομάδων, του αντίστοιχου συλλόγου, ο οποίος ταυτίστηκε με την όμορφη περιοδεία των «κυανόλευκων» στη διοργάνωση της «Basket League» Ανδρών, παράγοντας, συνάμα, μέσα από τα…σπλάχνα του αξιόλογους μπασκετμπολίστες.

Γενιές παικτών, στους οποίους στηρίχτηκε, επί σειρά ετών, τόσο το αθλητικό οικοδόμημα του «Σίτι», όσο και η ελληνική καλαθοσφαίριση, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη την ισχυρή παρουσία του ιστορικού σωματείου στις υψηλές κατηγορίες. Στον «θρόνο» της κορυφής της «πυραμίδας» του εγχώριου αθλητικού ιστού, στον οποίο ονειρεύεται να επιστρέψει, κάποια στιγμή, ο Α.Ο. Αιγάλεω, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προϋποθέσεις, διαμορφώνοντας μια ξεχωριστή εικόνα με έντονη αθλητική λάμψη, η οποία θα «ακτινοβολεί» στα μάτια και θα αντανακλά, αισθητά, στις καρδιές των φίλων της υγιούς καλαθοσφαίρισης.

Η αρχή του καλού για το δοξασμένο σωματείο είχε αφετηρία το καλοκαίρι του έτους, 2023, αλλά και συνέχεια τη φετινή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας τα υπέροχα μέλη του «Σίτι» έχουν προβεί σε μια σειρά από κινήσεις ουσίας, προκειμένου να οδηγήσουν τον σύλλογο στο ύψιστο δυνατό σημείο, έπειτα από το πέρας της σεζόν, 2024-2025. Μπορεί η ομάδα να μην ανήλθε, εν τέλει, στον θεσμό της «Elite League», ωστόσο έχει καταστρώσει, κατάλληλα, τα πλάνα της, με σκοπό να διακριθεί σ’ όλα τα επίπεδα, συνεχίζοντας να χαρίζει στο κοινό της στιγμές άκρατου ενθουσιασμού και έντονης αισιοδοξίας, εν όψει της συνέχειας.

Ιδού, λοιπόν, οι, μέχρι σήμερα, κινήσεις των στελεχών του ανδρικού τμήματος μπάσκετ του Α.Ο. Αιγάλεω, μέσω της υπέροχης σελίδας του σωματείου στο «facebook», οι οποίες πιστοποιούν την ορθή φιλοσοφία τους σ’ όλους τους τομείς.

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Θάνο Τζαβέλλα.

Ο Θάνος είναι γεννημένος το 2003, έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται στις θέσεις 1 & 2.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες του Γ.Σ. Περιστερίου όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα ΕΣΚΑ και ηταν και μέλος των κλιμακίων των μικρών εθνικών. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στις ακαδημίες του κολεγίου Deree. Έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία παιδικό και εφηβικό με Κουκουβάουνες και Δάφνη Δαφνίου αντίστοιχα, και τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν παίχτης του Τρίτωνα στην Elite league όπου και κατέκτησε την άνοδο στην basket league την σεζόν 2022-2023.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τους αθλητές Άγγελο Νικολιδακη, Μιχάλη Βάση και Ηλία Κολιγρη.

Και οι 3 αθλητές προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου μας και ειμαστε υπερήφανοι για όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

Τους ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

    

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Κυριάκο Κολσούζογλου.

Ο Κυριάκος είναι γεννημένος το 2003, έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται ως Center και Power Forward.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Άρη Σύρου και μετά συνέχισε στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Τη σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανιώνιου και μάλιστα κατέκτησε μαζί του τόσο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όσο και το Unicef Trophy. Πέρσι αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στον Αίολο Αγυιάς.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Στάθη Παπαδιονυσιου.

Ο Στάθης Παπαδιονυσίου γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1992 κι έχει ύψος 1,95μ.

Αγωνίστηκε κατά σειρά σε ΑΕΚ, Παγκράτι, Αίολο Αστακού, Ηρακλή, Χαρίλαο Τρικούπη (δύο θητείες), Ολυμπιακό Β’- Αναπτυξιακή ομάδα και Πανιώνιο.

Τη σεζόν 2019-2020 πανηγύρισε την άνοδο στην Basket League με την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη όπου ήταν συμπαίκτης με τον Τάσο Αντωνάκη και τον Γιάννη Σαχπατζίδη. Επίσης κατέκτησε την άνοδο στην Basket League και την περίοδο 2020-2021 με την Αναπτυξιακή Ομάδα του Ολυμπιακού.

Τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε στο Χαρίλαο Τρικούπη στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

Με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2022-2023 κατέκτησε την άνοδο στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν αλλά και το Κύπελλο Εθνικών Κατηγοριών (UNICEF TROPHY). Φέτος κατέκτησε την άνοδο στη Basket League όπως επίσης και το Κύπελλο Εθνικών Κατηγοριών (UNICEF TROPHY).

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Σόλωνα Αγγελή.

Ο Σόλων είναι γεννηθείς του 2003, έχει ύψος 2.06 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Κύπρο, στην ομάδα της Έγκωμης, ενώ μετά αγωνίστηκε στον Αχιλλέα Καϊμακλίου.

Στην Ελλάδα μετακόμισε για λογαριασμό του Προμηθέα Πατρών, όπου κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2019, ενώ το 2020 έπαιξε στην Euroleague U18 με την εφηβική ομάδα του Προμηθέα και κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων. Εν συνεχεία έπαιξε στον Ίκαρο Καλλιθέας , στο ΝΕΟΛ ενώ πέρσι αγωνίστηκε στον Ερμή Σχηματαρίου. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Παίδων και Εφήβων Κύπρου.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον αθλητή Στράτο Ιορδανογλου.

Ο Στράτος έχει συμμετάσχει σε 4 πανελλήνια πρωταθλήματα και 1 παγκόσμιο παίδων – εφήβων ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΧΑΝΘ, Λεύκιππο Ξάνθης, ΓΑΣ Κομοτηνής, Ηλυσιακό, Διαγόρα Ρόδου και Ίκαρο Καλλιθέας.

Του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία!

  

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον αθλητή Ντίνο Ολύμπιο.

Ο Ντίνος είναι 27 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του φόργουορντ ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Εθνικό, Ηλυσιακό, Ακράτα, Ιωνικό ΝΦ, Έσπερο Λαμίας, Παγκράτι, Αγία Παρασκευή και Έσπερο Καλλιθέας.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

Το ανδρικο τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία του με τον πολύπειρο PG Φώτη Βασιλόπουλο 38 χρ. 1.87.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος ξεκίνησε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στον Πανιώνιο και ακολούθησε η Χαλκίδα και η ΑΕΚ σε δύο φάσεις. Στο μεσοδιάστημα αγωνίστηκε σε Παγκράτι και Δάφνη. Μετά αγωνίστηκε με τον Πανελευσινιακό στην Basket League. Με τον Εθνικό Πειραιά και τον Φάρο Κερατσινίου στην Α2 κερδίζοντας την άνοδο και με τις δυο. Με τον Ιωνικό Νικαίας πανηγύρισε διαδοχικές ανόδους από Β Εθνική στην Basket League. Μετά αγωνίστηκε στον Χαρίλαο Τρικούπη στην Α2 όπου κέρδισε την άνοδο και μετά συνέχισε σε Εθνικό Πειραιά και Ερμή Σχηματαρίου. Πέρσι αγωνίστηκε από τα μέσα της σεζόν στον ΓΣ Πανελλήνιο όπου με 18 πόντους Μ.Ο. κατάφερε να τον κρατήσει στην κατηγορία.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον αθλητή Γιώργο Δουρουντου.

Ο Γιώργος φέτος είχε πολύ θετικές εμφανίσεις με τα χρώματα της ομάδας μας. Ξεκίνησε το μπάσκετ στους Αγίους Αναργύρους ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Ιωνικό ΝΦ, Ένωση Ιλίου, ΑΣ Δούκα και ΑΟ Μελισσίων.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον αθλητή Γιάννη Τσορμπατζογλου.

Ο Γιάννης αγωνίστηκε στα αναπτυξιακά τμήματα του Ολυμπιακού και της Ένωσης Ιλίου ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Δάφνη Δαφνίου, Ηρακλή και στην Ολλανδική Ντεν Χελντερ. Φέτος πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά με τα χρώματα της ομάδας μας αφήνοντας ευχαριστημένους άπαντες στη διοίκηση του συλλόγου.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

  

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Θάνο Μπολατογλου.

Ο Θάνος Μπολάτογλου είναι γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 1998 έχει ύψος 2.00μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Άρχισε να αγωνίζεται στον Ιωνικό Νικαίας όπου πήρε και το «βάπτισμα του πυρός» στις εθνικές κατηγορίες. Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Ένωση Ιλίου, όπου παρέμεινε αποτελώντας σημαντικό μέλος του ρόστερ μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 όταν και εντάχθηκε στην ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Πέρσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ (Elite League) και τον Ερμή Σχηματαρίου.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.

 

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Αλέξη Παπαδάτο.

Ο Αλέξης Παπαδάτος μετρά 18 χρόνια στη προπονητική του πορεία. Μετά την σπουδαία αθλητική του καριέρα αφοσιώθηκε στην προπονητική με θητεία σε ομάδες που πάντα διεκδικούσαν την διάκριση, κάποιες από αυτές είναι ο Σπορτιγκ, η ΑΕΚ, ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, το Παλαιο Φαληρο και ο Μιλων. Ο ίδιος μέτρα πέντε ανόδους ομάδων σε εθνικές κατηγορίες.

Τελευταία μεγάλη επιτυχία του αποτελεί η

κατάκτηση του Πανελληνιου πρωταθλήματος U21 την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Μίλωνα.

 

Για τους πιο νέους αξίζει να θυμίσουμε και τη σπουδαία καριέρα του ως αθλητης με μεγαλύτερες στιγμές την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος με την Εθνικη Εφήβων, την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνικη Παίδων και την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Βοηθός του θα είναι ο Βαγγέλης Ραδης.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!

 

Το τμήμα μπάσκετ του Αιγάλεω ΑΟ ανακοινώνει ότι ο κύριος Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που είναι νέο μέλος του ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ, θα είναι ο νέος υπεύθυνος και χρηματοδότης του τμήματος.

Έπειτα από τη φετινή πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιήσαμε και βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την άνοδο θέτουμε ως μοναδικό στόχο για τη νέα σεζόν να φέρουμε το Αιγάλεω εκεί που του αξίζει.

 

Ο Αιγάλεω ΑΟ και το τμήμα Μπάσκετ θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές να αγωνιστούν σε ένα σωματείο με κόσμο και ιστορία που αγωνίζεται στη National League 1 ανακοινώνουν την έναρξη δοκιμαστικών προπονήσεων για αθλητές έως 24 ετών.

Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο Σταύρος Βενέτης κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ώρα 17:00 έως τις 20 Ιουλίου.

 

Σαν Αιγάλεω ΑΟ θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μας τον προπονητή της ομάδας μας κύριο Κώστα Σορωτο για αυτή την υπέροχη χρονιά που μας χάρισε φέτος! Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και αξίζει το σεβασμό όλων, πρώτα για το ήθος και τον χαρακτήρα του και κατά δεύτερον για την προπονητική του αξία που άλλωστε όλος ο κόσμος ξέρει ποια είναι και την απέδειξε φέτος αλλη μια χρονιά μέσα από την πορεία της ομάδας μας!

Υ.Γ ΚΩΣΤΑ ΣΟΡΩΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

  

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΌΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ο Πρόεδρος κύριος Τιρτιρακης Αντώνης και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Μπάσκετ ο κύριος Σταυροπουλος Αγγελος Γιάννης ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον κύριο Ντιμτσα Χρήστο.Ο κύριος Ντιμτσας αναλαμβάνει έφορος και υπεύθυνος του Γυναικείου Τμήματος. Ευχόμαστε στον Χρήστο καλή επιτυχία στο έργο του και τον καλοσωριζουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ

 

Την ήττα με σκορ 85-71 γνώρισε η ομάδα μας στην Καρδίτσα από τον Ίκαρο Τρικάλων ο οποίος πήρε και την άνοδο για την Α2 Εθνική κατηγορία.

Εμάς δυστυχώς δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε αυτό που θέλαμε και αξιζαμε. Δεν είμαστε αρεστοί δυστυχώς. Δεν πειράζει όμως. Εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη φετινή προσπάθεια. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές.

 

Την ήττα με σκορ 59-72 γνώρισε η ομάδα μας στο 3ο τελικό από τον Πρωτέα Βούλας και έτσι η ομάδα της Βούλας έκανε το 3-0 και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα μας θα έχει μια 2η ευκαιρία να διεκδικήσει και αυτή την άνοδο αφού θα αντιμετωπίσει το Φίλιππο Βέροιας και μια εκ των Νήαρ Ηστ ή Τρικάλων σε μόνους αγώνες σε ουδέτερη έδρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Από τις 3 αυτές ομάδες μία θα κερδίσει την πολυπόθητη άνοδο.

  

Την ήττα με σκορ 72-73 γνώρισε η ομάδα μας στον 1ο τελικό από τον Πρωτέα Βούλας σε ένα ματς που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο στη Βούλα. Σας περιμένουμε όλους εκεί ώστε να καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε τις νίκες σε 1-1.

 

Στους τελικούς ανόδου για την Α2 το CITY!

Έπειτα από ακόμα ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος σε ένα κατάμεστο από οπαδούς και των δύο ομάδων γήπεδο, η ομάδας μας επικράτησε του ΑΟ Δάφνης με σκορ 55-62, έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση στους τελικούς για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία όπου θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους μας που γέμισαν το γήπεδο και μας έδωσαν ώθηση για τη νίκη. Σαν διοίκηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΑΟ Δάφνης για την άψογη φιλοξενία. Ραντεβού την Τετάρτη 8/5 στο κλειστό γυμναστήριο Σταύρος Βενέτης για τον 1ο τελικό!

Όλα ΜΠΛΕ

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ